Moremi Game Reserve

Gegarandeerd de Big 5 spotten

In het oosten van de Okavango Delta in Botswana ligt het Moremi Game Reserve, een prachtig natuurpark en de aangewezen plek om wilde dieren te spotten tijdens een safari.

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve beslaat maar liefst 40 procent van het grotere Okavango Delta Game Reserve. Het is een van ’s werelds meest bijzondere deltasystemen omdat het water hier niet rechtstreeks in zee vloeit maar uitmondt in de Kalahari woestijn.

Moremi Game Reserve

Al in het jaar 1848 werd de schoonheid van het Moremi Game Reserve voor het eerst opgemerkt door ontdekkingsreiziger David Livingstone, een Schotse ontdekkingsreiziger die grote delen van Afrika op de kaart zette. Hij spotte hier grote kuddes wilde dieren en was zich bewust van de natuurlijke rijkdom van het gebied. Het duurde vervolgens nog tot 1963 voordat het park door de overheid van Botswana werd benoemd tot beschermd gebied, maar sindsdien is er heel wat gebeurd. Niet alleen werd het beschermde land steeds meer uitgebreid, het Moremi Game Reserve staat inmiddels bekend als een van de mooiste natuurparken in Zuidelijk Afrika en de uitgelezen plek om de Big Five te spotten.

De Big Five in het Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is de juiste plek om wilde dieren te spotten. Het vele water trekt naast de Big Five tal van diersoorten aan en het is daarnaast een paradijs voor vogelaars: in totaal kun je hier maar liefst 560 verschillende soorten vogels spotten. Tijdens een safari zie je ze met een beetje geluk allemaal voorbij komen. Van impala’s en jakhalzen tot giraffes, zebra’s, cheeta’s, nijlpaarden, olifanten en leeuwen: ze kunnen zomaar de straat oversteken. Een aantal jaar geleden zijn bovendien witte en zwarte neushoorns uitgezet en deze hebben zich succesvol in het reservaat gevestigd. De beste tijd om wilde dieren te spotten is in de vroege ochtend en aan het eind van de middag tegen sluitingstijd. Je moet dus wel de wekker zetten.

Self drive safari

Moremi is zeer geschikt om op eigen gelegenheid een safari te maken. Hiervoor heb je een 4x4 nodig en ben je aangewezen op het oostelijk deel van het park. In dit deel van het park zijn bezoekers welkom om met hun eigen voertuig de paden te volgen en wildlife te spotten. Een geweldig avontuur, want je mag zelf bepalen welke wegen je volgt en welke routes je neemt. Maak je een self drive safari, knoop dan wel de regels van het park goed in je oren: het is bijvoorbeeld niet toegestaan om van de paden af te gaan en streng verboden om uit de auto te stappen.

Jeep safari met gids

De rest van het park is uitgeroepen tot privaat gebied en mag je helaas niet zonder begeleiding betreden. De enige manier om in dit deel van het park dieren te spotten is tijdens een jeepsafari die wordt georganiseerd door een van de lodges. Dit is vanwege de hogere kosten voor een overnachting een stuk duurder dan zelf rijden, maar het heeft zo zijn voordelen. Rangers weten namelijk precies waar de wilde dieren zitten en blijven in contact met andere rangers over waar bijvoorbeeld olifanten zijn gespot. Daarnaast hoef je zelf niet achter het stuur te zitten en heb je dus alle ruimte om rond te kijken en foto’s te maken.

Bootsafari

Behalve een safari over land is het ook mogelijk om een bootsafari te doen. Je gaat dan met een gemotoriseerde boot de rivier op en krijgt het landschap en haar bewoners vanuit een heel ander perspectief te zien. Langs de oevers is het namelijk een drukte van jewelste en vanuit de boot kun je veel wilde dieren zien drinken.

Overnachten in het Moremi Game Reserve

Aan mooie plekken om te overnachten in het Moremi Game Reserve geen gebrek. Elk type reiziger kan hier terecht en er zijn plekken voor elk budget. Je hebt er luxe lodges waar niets aan het toeval wordt overgelaten en de nacht doorbrengt in comfortabele glamping-tenten, maar ook eenvoudige campings waar je je eigen tent op kan zetten. Zo’n kampeerplek biedt niet heel veel luxe, maar avontuurlijk is het zeker, want de kans is groot dat er ’s nachts wilde dieren over het terrein scharrelen.

Reizen naar het Moremi Game Reserve — Hoe kom je er?

Het Moremi Game Reserve is vanuit zowel het noorden als het zuiden te bereiken. Vanuit de stad Maun is het nog zo’n 95 kilometer rijden naar de South Gate. De North Gate is bereikbaar via de steden Kasane en Savute.

Moremi Game Reserve ervaringen & beoordelingen

De Moremi Game Reserve ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Moremi Game Reserve ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Moremi Game Reserve op de kaart

Bezienswaardigheden Botswana

Schitterend natuurgebied vol wild
Indrukwekkend woestijnlandschap
Prachtig wildreservaat vol wild
Toegangspoort tot het ultieme Botswana
Moremi Game Reserve
Gegarandeerd de Big 5 spotten

Reizen naar Botswana

Wil je meer weten over reizen naar Botswana? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Botswana