Iguaçu watervallen

Een machtig schouwspel

De watervallen van Iguaçu zijn een verbluffend natuurverschijnsel. Kolkend water stort met een oorverdovend lawaai over de rand, miljoenen liters die tientallen meters naar beneden donderen. Reis af naar de grens tussen Argentinië en Brazilië om een glimp op te vangen van dit oorverdovende natuurgeweld.

Iguaçu watervallen

De watervallen van Iguaçu liggen in een prachtig nationaal park op de grens van Brazilië en Argentinië. Over een breedte van 2,7 kilometer storten meer dan 270 watervallen naar beneden en Iguaçu verslaat daarmee de wereldberoemde Niagarawatervallen in de Noord-Amerika en de Victoriawatervallen in Afrika. Iguaçu is waanzinnig gaaf om te hebben gezien en ondanks de ligging absoluut het omreizen waard.

Argentijnse deel

Ruim 80 procent van de watervallen ligt aan de Argentijnse zijde en aan deze kant sta je temidden van het prachtige natuurgeweld. Loop naar de uitzichtpunten voor een fantastische close up van het kolkende water en bewonder de watervallen van boven- én onderaf. Aanschouw hoe de druppels in de rondte vliegen en verwelkom de frisse waterdamp op je huid.

Braziliaanse deel

Hoewel maar een klein deel van de watervallen op Braziliaans grondgebied ligt, is het ook zeker de moeite waard om deze kant de bezoeken. Het water stroomt namelijk richting Brazilië en daarom heb je hier de mooiste overzichten. Zo van een afstandje zie je pas écht hoe immens groot de watervallen zijn.

Omdat beide landen een totaal ander beeld van de waterval geven is het een absolute aanrader om iets langer in het gebied te blijven. Trek zeker twee dagen uit en bezoek Brazilië én Argentinië. Op de grens kun je vrij makkelijk een visum krijgen, zodat je de waterval vanuit alle hoeken kan  bewonderen.

Iguaçu watervallen

Garganta del Diablo

De Garganta del Diablo, ofwel keel van de duivel, is het bekendste deel van Iguaçu. Deze halfronde waterval stort tachtig meter de diepte in en de opspattende waterdruppels hullen de omgeving dikwijls in een deken van mist. Je kan hier als bezoeker heel erg dichtbij het kolkende natuurgeweld komen: Vanaf het uitzichtplatform bovenop de tegenoverliggende waterval heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving. Temidden van al dat natuurgeweld zul je je ongetwijfeld heel erg nietig voelen. Het pad dat naar het uitzichtpunt loopt begint aan deArgentijnse zijde

Ook leuk: Tijdens volle maan kun je onder begeleiding van een gids een nachtwandeling naar dit deel van de watervallen maken. In het schijnsel van de maan is het geluid van het kolkende water nog intenser. Reserveer wel op tijd, want de plekken zijn beperkt.

Indrukwekkende natuur

De watervallen van Iguaçu liggen temidden van een tropisch regenwoud. Het stikt hier van de exotische vogels en zoogdieren, waaronder de jaguar, de Zuid-Amerikaanse tapir, de miereneter en de ocelot. Luister dus zeker niet alleen naar het kletterende water, maar maak ook tijd vrij voor de prachtige jungle. Bij het informatiepunt aan de Argentijnse zijde kun je een excursie met gids regelen.

Maak een boottocht

Vanuit zowel Brazilië als vanuit Argentinië is het mogelijk om met een bootje het water op te gaan en de watervallen van héél dichtbij te bekijken. Stap aan boord van een motorboot en scheur in volle vaart over het ruige water, tot je in de verte de watervallen ziet opdoemen. De boot mindert vaart en het geluid van stromend water zwelt aan. Vaar tot bijna onder het watergordijn en zie hoe de druppels alle kanten opspatten. Het is een fantastische manier om de watervallen te bekijken en een leukere reden om drijfnat te regenen is er niet. Bootexcursie worden vaak gecombineerd met een jungletocht.

Iguaçu watervallen

Maak een helikoptervlucht

Een bezoek aan Argentijns én Braziliaans Iguaçu is voldoende om een goed overzicht te krijgen van de enorme waterkrachten. Maar wil je dit duizelingwekkende natuurgeweld écht in volle glorie bewonderen, dan moet je de lucht in met een helikopter. Een rondje in een helikopter is natuurlijk op zichzelf al een spectaculaire belevenis, maar zo vliegend boven de immense watervallen is het helemaal een ervaring om nooit te vergeten. Aanschouw hoe het kolkende roodbruine water nietsvermoedend op de afgrond afstevent en met een hoop kabaal naar beneden stort. Cirkel boven het gebied en geniet van het fantastische uitzicht.

Reizen naar Iguaçu — Hoe kom je er?

De watervallen van Iguaçu liggen vlakbij het drielandenpunt van Argentinië, Paraguay en Brazilië, en zijn vanuit alledrie de landen goed bereikbaar. Bussen rijden vanuit alle grote steden naar busstations in de omliggende plaatsen: Foz do Iguaçu in Brazilië, Ciudad del Este in Paraguay en Puerto Iguaçu in Argentinië. Vanuit hier kun je vervolgens per taxi, lokale bus of huurauto bij de watervallen komen. 

Per vliegtuig kom je overigens ook een heel eind, en dat is vaak zelfs goedkoper dan met de bus. Cataratas del Iguazú International Airport in Argentinië ligt op een kwartier rijden vanaf de ingang van het park en heeft vluchten vanuit ondermeer Buenos Aires en Córdoba. Foz do Iguaçu  International Airport in Brazilië is verbonden met grote steden als Rio de Janeiro, Sao Paulo, Montevideo en Lima. Vanaf het vliegveld rijden taxi’s en bussen in een rechte lijn naar de watervallen.

Iguaçu watervallen ervaringen & beoordelingen

De Iguaçu watervallen ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Iguaçu watervallen ervaring.

Er zijn 2 Iguaçu watervallen ervaringen geplaatst.

9,5
Totaalscore

2 beoordelingen

9,0

Twee dagen Igacu falls

Brazilië
Iguaçu watervallen
11-01-2016

In twee dagen hebben we zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen bekeken.
Een absolute must als je naar die omgeving gaat! Met de boot onder de watervallen door, dieren zien, je lunch weghouden van de neusberen ;) en de super fantastische omgeving. Bizar zoveel watervallen, terecht een wereldwonder.

Alleen gereisd
10

In één woord FAN-TAS-TISCH!

Brazilië
Iguaçu watervallen
09-01-2016

In oktober 2015 heb ik met een groepsreis de route van Buenos Aires naar Rio de Janeiro afgelegd. In deze reis waren natuurlijk ook twee dagen weggelegd voor de Iguaçu Watervallen. We zijn eerst naar de Argentijnse kant geweest en daarna de Braziliaanse kant. Ik raad iedereen aan beide kanten te bezoeken!! De Braziliaanse kant is overigens erg goedkoop; ik geloof dat we 15 euro per persoon (54 real) hebben betaald.

Wanneer je het park binnenkomt volgen de meeste mensen dezelfde route.
Het park is minder groot dan in Argentinië en er zijn ook minder watervallen te zien, maar het overzicht is bij de Brazilaanse kant wel echt top te noemen. Je hebt een fantastisch panorama! In de verte zie je vrijwel alle watervallen mooi op een rijtje liggen. Je kunt ook een pad op de houten brug lopen die over de rivier heen gaat. Op het eind van het pad heb je een schitterend uitkijkpunt. Vanuit het grote uitkijkpunt aan het einde van het pad een schitterend beeld te hebben over de ‘Garganta del Diablo’, die je vanuit de Argentijnse kant alleen maar van bovenaf kan zien. Ik vond het bijzonder om over deze brug te lopen! Onder je heb je snel stromend water en dat dondert naar beneden. Je komt vrij dichtbij de watervallen dus nat word je gegarandeerd! Wat een massa water komt daar naar beneden, wat een natuurgeweld! En wat maakt je dat even bewust, dat wij mensen maar klein zijn.

Neem dus een poncho mee en een plastic zak voor je belangrijke spullen. Echter kun je deze ook altijd op het park zelf kopen of je leent deze van een iemand die net het pad gelopen heeft. En... vergeet ook je fotocamera niet, want prachtige foto's heb je gegarandeerd! Deze watervallen zijn vanuit elk punt schitterend te fotograferen.

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om naast het pad te bewandelen ook activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld een helikoptervlucht maken. Ik heb deze niet gedaan, omdat ik in Zimbabwe boven de Vic Falls deze al heb gedaan. Ik hoorde van groepsgenoten dat het zeker de moeite waard is (80 euro ongeveer). Je hebt een schitterend zicht en je krijgt een betere indruk hoe groot het is. Ik heb zelf gekozen om ook het vogelpark te wandelen (ongeveer 10 euro). Je ziet prachtige vogels en ook vlinders.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik de Iguaçu Falls erg aanraad aan iedereen die naar Brazilië of Argentinië gaat. Bezoek echt beide kanten!! Het is indrukwekkend en je geld meer dan waard!! Trek er de hele dag voor uit, eet en drink wat in de vele restaurantjes en geniet! Geniet van de natuur om je heen.

Gereisd met vrienden

Iguaçu watervallen op de kaart

Bezienswaardigheden Brazilië

Ontzagwekkend mooi
Iguaçu watervallen
Een machtig schouwspel
Swingende én prachtige stad
Paradijselijk mooi Braziliaans eiland
Koloniale stad met een tastbaar verleden
Het koloniale hoogtepunt van Brazilië
Wolkenkrabbers en musea
Het grootste moerasgebied ter wereld
Het paradijs van Brazilië
Het ecoparadijs van Brazilië

Reizen naar Iguaçu watervallen

Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 25 of 26 dagen

Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 25 of 26 dagen

Groepsrondreis
26 dagen

Het Zuidelijke punt van Zuid-Amerika biedt spectaculaire natuur, zoals de Perito Moreno gletsjer, Ti...

vanaf
€ 3.695
Rondreis 5: Natuurlijk Brazilië

Rondreis 5: Natuurlijk Brazilië

Individuele rondreis
23 dagen

Dé natuur rondreis waarbij je de Amazone en de Pantanal bezoekt. Je reist diep de Amazone in en verg...

vanaf
€ 3.368

Reizen naar Brazilië

Wil je meer weten over reizen naar Brazilië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Brazilië