Sao Paulo

Wolkenkrabbers en musea

Sao Paulo is de stad van de duizenden wolkenkrabbers, een hectische metropool waar je je broodnodige dosis kunst en cultuur binnen handbereik hebt. Hoewel minder populair dan het nabijgelegen Rio de Janeiro, is Sao Paulo een waardige bestemming voor een bijzondere stedentrip.

Sao Paulo

Sao Paulo is voor veel reizigers het startpunt van een reis naar Brazilië, maar in werkelijkheid blijven er maar weinig mensen hangen om de stad te bekijken. Zonde, want Sao Paulo heeft een hoop te bieden op het gebied van kunst, cultuur, winkels en bezienswaardigheden.

Museu de Arte de Sao Paulo

Sao Paulo is een metropool van formaat en je vindt er enkele toonaangevende kunstmusea die het bezoeken zeker waard zijn. Een goed voorbeeld is het Museu de Arte de Sao Paulo (MASP), het grootste kunstmuseum van Brazilië. Je vindt er kunstwerken van de grootste schilders ter wereld, waaronder Rubens, Monet, Van Gogh en Picasso. Ook een aanrader: Museu de Arte Moderna, dat zich meer focust op moderne kunst.

Sao Paulo, Brazilie

Sao Paulo, Brazilie

Kathedraal van Sao Paulo

In Sao Paulo wordt het uitzicht grotendeels gedomineerd door wolkenkrabbers, maar midden in de stad staat een uitzondering: de kathedraal van Sao Paulo. Deze kerk heeft klassieke vormen, puntige torens en indrukwekkende glas-in-lood-ramen, en is een ware bezienswaardigheid. Het is een aanrader om ook binnen een kijkje te nemen en af te dalen in de stoffige crypte.

Vila Madalena

Het uitgaansleven in Sao Paulo is berucht. Rondom de Avenida Paulista vind je tal van hippe cafés en nachtclubs, maar als je het echte Brazilië wil ervaren dan zet je koers naar Vila Madalena. Deze charmante wijk staat in schril contrast met de rest van de stad, want wolkenkrabbers hebben plaatsgemaakt voor laagbouw, autoluwe straten en zonnige terrassen. Je kunt er lekker eten en daarna blijven hangen voor een borrel en een dansje, want dit is de perfecte plek om de salsa te leren van een local.

Sao Paulo, Brazilie

Sao Paulo, Brazilie

Beco do Batman

Aan street art geen gebrek in Sao Paulo. Er zijn tal van plekken in de stad waar kale muren een creatieve invulling hebben gekregen, en als je goed oplet dan is er in elke straat wel iets te vinden. Het creatieve hoogtepunt van de stad vind je trouwens in de wijk Vila Madalena, dus neem ook eens overdag een kijkje. Hier heb je namelijk het Batman straatje, oftewel Beco do Batman. Deze straat is van onder tot boven voorzien van street art, met werken van de grootste artiesten op aarde.

Japanse wijk

Sao Paulo is een stad met internationale allure en heeft een grote Japanse gemeenschap. De meeste Japanners wonen in dezelfde wijk, namelijk Liberdade. Het zal je dan ook niet verbazen dat je je hier regelmatig even in Tokyo waant. Boven de straten hangen Aziatische lampionnen en het stikt er van de sushirestaurants. Probeer je bezoek aan deze wijk tijdens het weekend te plannen, want op zaterdag en zondag wordt hier een grote markt georganiseerd. De straten vullen zich dan met vele honderden kraampjes waar je de lekkerste Japanse gerechten kan proeven.

Sao Paulo, Brazilie

Sao Paulo, Brazilie

Parque Iberapuera

Sao Paulo toont grote gelijkenissen met New York. Zo stikt het hier van de wolkenkrabbers en vind je midden in de stad een grote groene oase. Parque Iberapuera is een groot stadspark en een stukje kleiner dan Central Park, maar er valt er minstens zoveel te zien en te doen. Op een warme dag kun je hier heerlijk picknicken, sporten en mensen kijken, maar er zitten ook musea en een paar restaurants. Zo kun je hier het Museum voor Moderne Kunst bezoeken en het auditorium van Oscar Niemeyer bekijken.

Winkelen in Sao Paulo

Ben je aan rondreizen door Brazilië of Zuid-Amerika en heb je een nieuwe garderobe nodig? Sao Paulo is de perfecte winkelstad. Hier vind je lange winkelstraten en shopping malls met zowel bekende internationale modemerken als lokale ketens. Waar je het best kan winkelen? Duik bijvoorbeeld een zijstraat in van de Avenida Paulista, of concentreer je op het winkelgebied rondom de kathedraal. En misschien minder geschikt om echt te shoppen, maar wel leuk om rond te kijken en inkopen te doen: neem een kijkje bij Mercadão de markt van Sao Paulo.

Sao Paulo, Brazilie

Sao Paulo, Brazilie

Reizen naar Sao Paulo — Hoe kom je er?

Sao Paulo ligt in het zuiden van Brazilië en vanuit Nederland kun je er rechtstreeks met KLM naartoe vliegen. De prijs voor een rechtstreeks retourtje begint rond de € 650, maar als je ergens onderweg overstapt dan kun je al voor € 500 heen en weer.

Eenmaal aangekomen in Sao Paulo mag je je voorbereiden op het onmogelijke Braziliaanse verkeer, want hier is het bijna de hele dag spitsuur. Wegen lopen snel dicht en je staat soms uren in de file. Gelukkig biedt het metronetwerk een goed alternatief voor de bus of taxi en kun je met de ondergrondse op vele plekken in de stad geraken.

Sao Paulo ervaringen & beoordelingen

De Sao Paulo ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Sao Paulo ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Sao Paulo op de kaart

Bezienswaardigheden Brazilië

Ontzagwekkend mooi
Een machtig schouwspel
Swingende én prachtige stad
Paradijselijk mooi Braziliaans eiland
Koloniale stad met een tastbaar verleden
Het koloniale hoogtepunt van Brazilië
Sao Paulo
Wolkenkrabbers en musea
Het grootste moerasgebied ter wereld
Het paradijs van Brazilië
Het ecoparadijs van Brazilië

Reizen naar Brazilië

Wil je meer weten over reizen naar Brazilië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Brazilië