Battambang

Karakteristieke stad

Van schitterende tempelcomplexen in de stijl van Angkor Wat tot indringende herdenkingsplekken die herinneren aan het regime van de Rode Khmer. De Cambodjaanse stad Battambang is een veelzijdige bestemming die niemand onberoerd laat, een fascinerende stad waar je niet uitgekeken raakt.

Battambang

Battambang is de tweede stad van Cambodja en heeft reizigers een hoop te bieden: bijzondere tempels, indrukwekkende geschiedenis, lieve locals en de enige treinverbinding van het hele land. Trek een paar dagen uit om deze relaxte stad te ontdekken en kennis te maken met de cultuur en historie van deze bijzondere plek. Want Battambang hoort in elke Cambodja-reis thuis.

Phnom Banan

De kans is groot dat je tijdens je bezoek aan Cambodja ook de tempels van Angkor gaat bezoeken. In dat geval zullen de overeenkomsten met Phnom Banan ongetwijfeld opvallen. Niet voor niets wordt dit tempelcomplex ook wel het kleine broertje van Angkor Wat genoemd, vanwege de overeenkomsten wat betreft bouwstijl en architectuur. Phnom Banan ligt ongeveer 22 kilometer ten noorden van Battambang, en bevindt zich bovenop een bergtop. Om er te komen zul je 358 traptreden moeten bestijgen, maar eenmaal boven wachten bijzondere tempels en een weids uitzicht over de omgeving.

Phnom Banan, Battambang

Bamboetrein, Battambang

Bamboetrein

De bamboetrein van Battambang beweegt zich voort over het spoor en dat is dan ook de enige overeenkomst met een reguliere trein. Dit bamboe platform was na de val van de Rode Khmer een goedkope en efficiënte manier van vervoer, en inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste attracties in Battambang. Een enkele reis duurt ongeveer 20 minuten en is zonder twijfel een van de meest bijzondere ‘treinreizen’ die je ooit gaat maken.

Fiets huren

Een van de leukste manieren om Battambang te leren is per fiets. Je kunt op diverse plekken een fiets huren en zelf op verkenning gaan, maar als je benieuwd bent naar de verhalen van locals is het ook zeker de moeite waard om aan te sluiten bij een fietstocht met gids. Battambang Butterfly Tours biedt fietstochten aan die worden gegeven door studenten van de universiteit en waarbij je in een halve of hele dag langs de meest boeiende bezienswaardigheden van Battambang wordt geleid.

Battambang omgeving

Battambang Circus

Phare Ponleu Selpak, ofwel het Battambang Circus, is een van de dingen die je niet wil missen tijdens een bezoek aan Battambang. Optredens met tijgers en olifanten hoef je hier niet te verwachten, want de hoofdrol is voor jonge artiesten uit Battambang zelf. Een bijzonder project waarbij arme jongeren de kans wordt gegeven om een vak te leren en geld te verdienen. Als toeschouwer mag je rekenen op een professionele show waarbij het enthousiasme van de artiesten aanstekelijk werkt.

Phnom Sampeau

Phnom Sampeau is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Battambang, en eigenlijk niet eens vanwege de bijzondere tempel die bovenop de berg is te bekijken. Hoewel het kleurrijke heiligdom met de gouden daken en imposante boeddhabeelden zeker het bezoeken waard is, draait het hier vooral om de Killing Caves, waar gruweldaden van de Rode Khmer hebben plaatsgevonden. Vandaag de dag is deze plek ingericht als een monument, en kun je via een trap afdalen in de grot waar veel mensen de dood vonden.

Phnom Sampeau, Battambang

Oude treinstation

Het is treurig gesteld met treinreizen in Cambodja. Nadat het treinverkeer in 2009 werd stilgelegd vanwege slecht onderhoud en tekort aan financiering, raakten treinstations vervallen en is de Bamboetrein het enige voertuig dat nog gebruik maakt van het spoor. Overal in Cambodja zijn verlaten treinstations te vinden, waaronder in Battambang. Hier is het altijd twee minuten over acht en zijn de gebouwen verlaten. Neem er een kijkje in de vervallen loodsen, de roestige wagons en bij de overwoekerde treinrails. Een bijzondere plek waar de tijd letterlijk stilstaat.

Bat Cave

Als de zon laag aan de hemel staat en langzaam achter de horizon zakt worden de bewoners van de Bat Cave wakker. Je kunt er de klok op gelijk zetten, want om 6 uur ’s avonds vliegen duizenden vleermuizen tegelijkertijd naar buiten. Een opmerkelijk schouwspel om de bijna onophoudelijke zwerm aan beesten te bekijken. Een korte stop bij de Bat Cave is goed te combineren met een bezoek aan de Killing Caves en de tempel van Phnom Sampeau.

Bat Cace, Battambang

Battambang, Cambodja

Reizen naar Battambang — Hoe kom je er?

Battambang is gelegen in het westen van Cambodja, ongeveer halverwege de Thaise grens en de hoofdstad Phnom Penh. Reis je over land van Thailand naar Cambodja of andersom, dan is Battambang een logische stop.

Battambang is het best te bereiken met de bus, vanuit Phnom Pen ben je 5 à 6 uur onderweg, vanuit Siem Reap duurt het minstens 3 uur en voor de rit vanuit Bangkok moet je rekenen op minstens 8 uur. Het busstation ligt een paar kilometer buiten de stad, dus het laatste stukje naar je hotel of guesthouse zul je moeten afleggen met een tuktuk.

Het centrum van Battambang is compact en makkelijk te voet te verkennen. Wil je wat mobieler zijn dan kun je een fiets of scooter huren om de omgeving te verkennen.

Battambang ervaringen & beoordelingen

De Battambang ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Battambang ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Battambang op de kaart

Bezienswaardigheden Cambodja

Parel van Azië
Ontdek de wonderen van Angkor
Gezellig stadje bij Angkor Wat
Hét tropische eiland van Cambodja
Battambang
Karakteristieke stad
Tropisch havenstadje en witte stranden
Een authentiek stukje Cambodja
Op de grens van Thailand en Cambodja
Eilandparadijs in Cambodja

Reizen naar Battambang

Rondreis Hoogtepunten van Cambodja (14 dagen) - Van Verre Reizen

Rondreis Hoogtepunten van Cambodja (14 dagen) - Van Verre Reizen

Individuele rondreis
14 dagen

Tijdens deze rondreis door Cambodja zie je de bekende hoogtepunten zoals de tempels van Angkor bij S...

vanaf
€ 1.250
Thailand, Cambodja & Koh Chang, 21 dagen

Thailand, Cambodja & Koh Chang, 21 dagen

Groepsrondreis
21 dagen

Ontdek twee indrukwekkende landen in drie weken. In Thailand bezoeken we het bruisende Bangkok, over...

vanaf
€ 2.395
22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja

22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja

Groepsrondreis
22 dagen

Indrukwekkende en uitgebreide rondreis door het oude Indochina. Vietnam en Cambodja, twee bijzondere...

vanaf
€ 2.199
Groepsreis Vietnam & Cambodja; Ontdekkingsreis door Indochina

Groepsreis Vietnam & Cambodja; Ontdekkingsreis door Indochina

Groepsrondreis
21 dagen

Vietnam en Cambodja zijn twee bijzondere bestemmingen met elk een eigen karakter. In het prachtige V...

vanaf
€ 1.699

Reizen naar Cambodja

Wil je meer weten over reizen naar Cambodja? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Cambodja