Cambodja ervaringen

De Cambodja ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Cambodja.

Er zijn 16 Cambodja ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,8
Stranden
7,1
Steden
7,8
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,2
8,2
Totaalscore
16 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,4

Groepsrondreis: Een aantal dagen Cambodja

Tijdens de single groepsrondreis van Fox zijn we een aantal dagen in Cambodja geweest.
Allereerst Battambang, niet zo'n toeristische plek, maar toch een bezoekje waard! De bamboetrein was echt een unieke belevenis!
Daarna hebben we een paar dagen in Siem Riep doorgebracht. Wat een prachtige stad! Er is veel te doen, zoals het prachtige Angkor met haar vele tempels. Maar ook de stad zelf is leuk. Ik voelde me er veilig, ook 's avonds. De Night Market en de Pubstreet zijn heerlijk om overheen te lopen, winkels te kijken en lekker te eten! Zowel nationaal als internationaal hebben ze een goede keuken!
Als laatste hebben we de hoofdstad Phnom Penh bezocht. Een bezoek aan de gevangenis of de Killing Fields is zeker de moeite waard! De stad zelf vond ik helaas wat tegen vallen. Chaotisch, druk en ik voelde me er iets minder veilig.

in november 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,2

Cultuur, Natuur en super lieve mensen

  • Cambodja
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 22 January 2016

Cambodja was het beste vakantie die ik ooit heb meegemaakt, super lieve mensen, je zit midden in hun cultuur en natuur. Als je van tempels en rond lopende appen houd moet je het zeker een keer doen!

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
2,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,8

Phnom penh, Angkor wat en the killing fields

  • Cambodja
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 22 January 2016

Wij hebben uiteraard de hoofdstad bezocht maar onze hoogtepunten waren bij vere weg het Angkor wat, dit was zo mooi en zoveel geschiedenis zit hierin. Wij hebben hier 2 volle dagen voor nodig gehad om alles te zien. Ons andere hoogte punt waren de killing fields. Dit heeft zoveel in druk op ons gemaakt dat het een paar uur heeft geduurd voordat we hierna weer met elkaar konden praten. Het was in eerste instantie niet de planning om naar Cambodja te gaan (wij waren in Thailand) maar zijn erg blij dat we dit toch gedaan hebben. We hadden het niet willen missen

Gereisd met vrienden in oktober 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Backpacken door Cambodja

  • Cambodja
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 20 January 2016

Ik kwam aan met het vliegtuig in Siem Raep. Ik overnachtte in het Siem Raep Hostel, waar ik de volgende dag met andere backpackers een tuktuk huurde om de legendarische Ankor Wat tempels te gaan bezichtigen. Dit was een hele beleving, een tempel complex, te groot om met de voet te bewandelen! Zoveel te zien. Ik vervolgde mijn reis naar Battambang, waar ik naar toe ging met de boot: we zagen drijvende dorpjes, indrukwekkend, maar ook triest door de armoede. In Phnom Pehn bezocht ik de indrukwekkende Killing fields en de gevangenis, niet heel vrolijk maar wel een belangrijk deel van de geschiedenis van het land, om een compleet beeld te krijgen bij het land. Ongelofelijk hoe wreed mensen kunnen zijn. Ik sloot af met een strandbestemming: Sihanoukville en Koh Rong. Koh Rong vond ik zelf leuker dan Sihanoukville, Koh Rong heel echt een hippie feeling (soms niet eens wifi) en leuke strandtentjes, allemaal lekker basic.

Alleen gereisd in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,6

Een prachtig land met een heftig verleden

  • Cambodja
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 16 January 2016

Wij zijn via Laos naar Cambodja gereisd. Op de scam met stempelkosten na, zijn wij goed de grens overgekomen. Enkele mede passanten werden wel meegesleurd naar de Health Check, maar verder hebben we geen gekke dingen meegemaakt.

Onze eerste stop was Siem Reap. Hier hebben we uiteraard de tempels van Angkor bezocht. Omdat wij op budget reizen, hebben wij er voor gekozen om de toch op de fiets te ondernemen. Sunrise is zeker een aanrader, ondanks de drukte. Zorg dat je vroeg bent, zodat je een goed plekje kunt veroveren. Verder is het afhankelijk van je eigen interesse in (oude) tempels hoe lang je blijft. Je kan een dagkaart, 3 dagen kaart of een 7 dagen kaart kopen. Wij hadden het na één dag wel gezien maar indrukwekkend is het wel!

Na Siem Reap zijn wij doorgereisd naar Mondul Kiri en hebben hier een tweedaagse tour met het Mondulkiri Project gedaan. Werkelijk een aanrader! Naast dat zij (mishandelde) olifanten opvangen, zorgen zij ook voor de gemeenschap. Kijk voor meer info over die mooie project op http://www.mondulkiriproject.org
Het voeren en wassen van de olifanten was een onvergetelijke ervaring. Heel gaaf!

Na Mondul Kiri stond Phnom Penh op het programma. Uiteraard hebben we hier een bezoek gebracht aan de S21 en de Killingfields. Een must see als je in Cambodja bent. Bizar wat zich hier heeft aangespeeld, onbegrijpelijk. 's Avonds is de Skybar Eclipse (in de Phnom Penh tower) een aanrader. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad. Je mag hier lekker op je slippers en korte broek naar binnen en de prijzen vallen mee: 3 USD voor een biertje.

Onze laatste halte in Cambodja was Kampot. De reden voor ons bezoek aan Kampot is onder andere om het National Park te bezichtigen. We hadden gelezen dat hier een prachtig verlaten casino staat welke bereikbaar is via verlaten weggetjes waar je niet van af mag wijken omdat er misschien nog verdwaalde bommen liggen. Het was dan ook een kleine deceptie toen we na een mooie kronkelweg door de bergen over perfect asfalt eerst een immens en lelijk geel resort zagen staan en dat de weg naar het casino ook bestond uit perfect asfalt. We hadden toch een ietwat andere voorstelling van het geheel... Desalniettemin een heerlijke ochtend op de scooter waarbij we genoten van prachtige uitzichten over Kampot.

De eilandjes zoals Rabbit Island en Koh Rong hebben wij overgeslagen omdat we nog genoeg strand en eilandjes te zien krijgen tijdens onze wereldreis. Echter hebben wij van andere reizigers foto's gezien en verhalen gehoord waaruit blijkt dat het bezoeken van deze eilandjes zeker de moeite waard zijn, vooral als je tijdens je reis alleen Cambodja aandoet.

Gereisd met partner in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Cambodia most lovely country

  • Cambodja
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 09 January 2016

phnom pheng en siem reap en de stranden zijn geweldig. De cambodjaanse mensen zijn de aardigste van Azie. ze zijn super vriendelijk en kunnen heerlijk koken!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Onvergetelijke rondreis door Cambodja!

  • Cambodja
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 09 January 2016

In 3 weken hebben we veel van Cambodja mogen zien.
Het 1e weekend reisden we af naar de bergen (mondulkiri) en zijn daar naar een prachtige waterval geweest. De reis naar de bergen was avontuurlijk, en de weg was vaak verre weg van een weg.
Samen met Stichting de brug (stichting die werkend is in Cambodja voor de arme mensen), bezochten we projecten en opende we ook enkele projecten. We zijn bij een opening van een stuw geweest en we mochten aanwezig zijn bij een opening van een school. Erg bijzonder om z’n opening mee te maken. We werden verwelkomt alsof we belangrijke personen waren. We mochten zitten achter de gouverneur, die bestrooid werd met bloemblaadjes en vervolgens waren wij ook aan de beurt. Frappant om mee te maken.
Ook zijn we met stichting de brug het platteland op gegaan. Dit waren echt heftige plaatsen om te komen. Veel armoede, ziekte, kinderen zonder ouders en ouders die hun kinderen zijn verloren. Erg aangrijpend om deze verhalen van deze liefdevolle broeders en zusters te horen. Deze verhalen vervagen niet in je denken.
We zijn afgereisd naar Seam riep, om daar de tempels te bezoeken. De mooie tempel Angkor Wat. Interessant om rond te lopen door 1 van de wereld wonderen.
Ook hebben we een traditionele Cambodjaanse bruiloft mee gemaakt. Wat een dag vol traditionele gebeurtenissen. De bruidsmeiden en jongens verkleden zich deze dag wel 3x. Aan het einde van de dag genoten we van alle schalen fruit, en was het een traditie om hier om heen te dansen. Het was een dag dat ik nooit zal vergeten.
We zijn naar het strand gereisd, het strand sihanoukville. De reis erheen was weer bijzonder. Prachtige natuurverschijnselen en een wonderlijke sterrenhemel. We zijn met een bootje de zee opgegaan om de eilanden te bekijken. Rustige paradijselijke stranden met maar liefs 1 palmboom.. Het water van de zee was ook heerlijk warm, zelfs nog warmer dan de douche in het hotel.
De hoofdstad Phnom Penh was echt een wereldstad. Ongelofelijk hoe het in het verkeer ook telkens goed gaat. Iedereen crost maar op de brommers die ook nog eens helemaal bepakt zijn met etenswaren, buizen, doeken en 1 was zelfs bepakt met de halve blokker. De maximale personen dat we tegen zijn gekomen op een brommer is 5. De drukte is onwijs. Ook komen we op een kruispunt een verkeersregelaar tegen, je gelooft je ogen niet. Hij staat te fluiten en te zwaaien, maar het lijkt echt nergens naar. Het verandert helemaal niets aan de situatie. De mensen die we onderweg tegen kwamen, waren allemaal zo blij om blanke mensen te zien. Wanneer we op het platteland achterin de pick-up zaten, lachten ze naar ons. Ze zwaaiden en riepen naar ons. Ook wanneer we oude vrouwen groeten, pakten ze je meteen bij de hand en voelden ze aan onze gezichten. Ze waren zo dankbaar om ons te zien.
Echt waart om heen te reizen!

in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Cambodja in een notendop

  • Cambodja
  • Familiereis Familiereis
  • 07 January 2016

Helaas ben ik maar een paar dagen in Cambodja geweest, maar het was genoeg tijd om te zien dat het een prachtig land was. Ik ben uiteraard naar Angkor Wat geweest en naar wat andere plaatsjes. Angkor Wat zou ik iedereen aanraden! Wat een waanzinnig mooie tempel!

Gereisd met gezin in augustus 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Bijzonder Cambodja

  • Cambodja
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TravelBird
  • 07 January 2016

Cambodja, het kleine en onbekendere broertje van Thailand. De mensen zijn vriendelijk, het eten heerlijk en alle trips even bijzonder. Wij begonnen in Siem Reap. Een klein stadje met een toeristische hoofdstraat. Eigenlijk alle toeristen die in Siem Reap verblijven komen voor Angkor Wat. Het ogenschijnlijk mooie tempelcomplex met ontelbare tempels waar je zo dagen kunt ronddwalen. Daarnaast hebben wij vanuit hier ook het 'Landmine museum' bezocht. Een klein en vrij onbekend museum. Maar het laat een zeer indrukwekkend kijkje in de geschiedenis van Cambodja zien. Vanuit daar door naar Phnom Penh om meer te zien van de Rode Khmer geschiedenis en als afsluiting een week zon zee strand in Sihanoukville! Hoe mooi en veelzijdig Cambodja!

Gereisd met partner in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Backpacken door Cambodja

  • Cambodja
  • 07 January 2016

Via Vietnam, naar Cambodja gereisd. Cambodja is een chaos en dat is geweldig om te ervaren. De drukte in het verkeer, is hilarisch. Phnom Penh is erg leuk. Mooie grote markten en veel geschiedenis. Naar de s21 gevangenis/museum geweest. Boek zeker een tour met gids, dit is de paar euro zeker waard! Ook de killing field bezocht, de audio tour is in het Nederlands. Onwijs heftig om daar te zijn en een voorstelling te krijgen wat voor gruwelijks er is gebeurd. Daarna doorgereist naar Siem Reap. Heel gezellige stad, met heerlijk eten! Het Angkor Wat is echt een wereldwonder om te zien. Sta vroeg op en bekijk de zonsopkomt, dit is adembenemend. Wij zijn meerde dagen geweest, zodat je voor alles de tijd hebt en niet op het heetst van de dag hoeft rond te lopen. Het eten in Cambodja is voortreffelijk en zeer goed betaalbaar. Een reis om nooit meer te vergeten!

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Het onverwachte en redzame Cambodjanen

  • Cambodja
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Baobab
  • 04 January 2016

Ik heb diverse steden gezien, maar ik ben vooral getroffen door de kleine dorpjes.
Slecht bereikbaar en als je dan de bevolking zag en sprak was het een beademing.
De mensen waren allemaal erg tevreden ondanks de armoede.
Het woordje cultuur heeft dan toch een speciale betekenis.
Veel stof en rieten daken kunnen elke dag goed maken.

Alleen gereisd in december 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,7

Cambodja: een land met een geschiedenis

  • Cambodja
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Koning Aap
  • 19 November 2015

Al enkele jaren stond Cambodja op mn bucket-list en toen was het zover 2012 toen ging ik er daadwerkelijk ook echt heen...Phnom penh: prachtig via het water met een boot eerst langs de douane/grenspost > via een gammele houten loopplank in een simpel hutje.... Om vervolgens door te varen naar de hoofdstad (na eerst nog bootpech, wat ff ophield). Wat een mooie stad, hele gezellige boulevard en op 1 dag meer lexusen gezien dan dat ik er ooit in NL gezien heb in een maand... (Nu begreep ik dus ook de bijnaam: lexus-city). Via daar excursie's gemaakt naar o.a. de killing-fields, zo indrukwekkend... Heeft echt heel veel impact gehad op me, een herinering die me echt bij is gebleven. Daarnaast die dag ook een excursie gemaakt naar 1 van de gevangenissen in het land, waar o.a. helaas ook vele onschuldige mensen gezeten hebben... Hadden ze een prachtige tentoonstelling met o.a. diverse getuigschriften en op het eind tekeningen ed uit de hele wereld met mooie + leuke dingen zoals het is over nu de oorlog, bouw het land weer op en wees mensen-lievend voor elkaar... En dat hebben ze ook gedaan (op de echte leiders na) hebben ze het de mensen die gedwongen mee moesten vechten het vergeven en hebben ze zo samen het land weer weten op te bouwen... (Kunnen we in net westen misschien nog wel van leren!) erg indrukwekkend allemaal dus! Om vervolgens te eindigen in Siem Reap, bij de tempels van Angkor Watt. Prachtig!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

Aziatisch land wat nog alles heeft

  • Cambodja
  • 25 February 2015

De geschiedenis, de cultuur, de bezichtigingen, stranden, de mensen, het eten -> Cambodja heeft mijn inziens alles!! En het is er fantastisch!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Cambodja~Betoverende Tempels van Angkor Wat

  • Cambodja
  • 23 February 2015

Het is zo mooi om tussen deze oude tempels te mogen rondlopen.
Ze zijn gebouwd tussen 1113 en 1145
De Toegangspoorten zijn al mooi.
En al wandelend tussen de tempels heb je het idee dat je zelf een ontdekkingsreiziger bent!

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,4

Indrukwekkende reis

  • Cambodja
  • 18 February 2015

De fantastische tempelcomplexen moet je gewoon gezien hebben. De mensen zijn arm en toch zo vriendelijk ondanks alle ellende van de oorlog. Indrukwekkend gewoon!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Angor watt en the Killingdfields

  • Cambodja
  • 17 February 2015

Er zijn 2 hele goede redenen om naa4 Cambodja te gaan, Angor Watt en Phenom Phenn (Killing Fields).

Angor is prachtig bij zonsopkomst. Het park is zo groot dat je minimaal 3 dagen nodig hebt hier alles te kunnen bekijke .

Bij Phenom Phenn draait alles om de Killingfields. Je loopt over de velde waar op sommige plekken kleren if zelfs botten nog uit de grond steken. Er is een oude school wat ze als gevangenis hebben gebruikt wat je een inzich geeft van de gruwelheden die zich daar hebben afgespeeld.

Cambodja zelf heb ik ervaren als arm. Criminaliteit is hoog en veel mensen zijn verminkt door de mijnen welke nog steeds overal in het land liggen.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Cambodja gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Cambodja ervaring, reistips of reisverhalen.