Koh Kong

Op de grens van Thailand en Cambodja

Een van de meest ongerepte stukken van Cambodja wordt door veel toeristen over het hoofd gezien. De regio Koh Kong heeft namelijk verrassend veel te bieden voor liefhebbers van wildlife en natuur. Zelfs het grootste tropische eiland van Cambodja is nauwelijks aangetast door toeristen, dus een goede reden om je verblijf te verlengen.

Koh Kong

Koh Kong is gelegen op enkele kilometers van de Thaise grens en veel backpackers belanden hier tijdens een zogenoemde visa-run. De meesten gaan linea recta weer terug naar Thailand, maar het is eigenlijk best de moeite waard om iets langer in Koh Kong te blijven hangen.

Het dorpje Koh Kong

Als je reizigers hoort praten over Koh Kong, dan is het slim om te vragen over welke plek ze het nou precies hebben. Je hebt namelijk Koh Kong City en Koh Kong Island. Het dorpje Koh Kong is gelegen op het vasteland, op ongeveer 10 kilometer van de grens met Thailand. Er is niet bijster veel te doen, maar in de omgeving kun je wel een aantal uitstapjes maken. In het dorpje zelf vind je overigens wél veel hostels, guesthouses en restaurantjes, en het is er over het algemeen vrij druk met toeristen. Gezellig!

Koh Kong, Cambodja

Koh Kong, Cambodja

Het eiland Koh Kong

Het eiland Koh Kong ligt in de buurt, op zo’n 25 kilometer van het stadje. Dit is het grootste eiland van heel Cambodja, maar als toeristische bestemming nog vrij onbekend. Het toerisme staat er nog in de kinderschoenen en het aantal hotels is op één hand te tellen. Best bijzonder, want aan de schoonheid van het eiland zal het niet liggen. Er zijn zeven paradijselijke stranden en het binnenland is gevuld met dichte jungle. Het is ook mogelijk om een dagtrip te maken. Je reist dan met de boot naar de mooiste stranden en kunt op verschillende plekken snorkelen.

Cardamom Mountains

Het dorp Koh Kong is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan een natuurgebied met de naam Cardamom Mountains. Het gebied omvat het grootste regenwoud van Zuidoost-Azië en ook hier kom je weinig andere toeristen tegen. Wilde dieren des te meer: er leven olifanten, tijgers en luipaarden in het gebied, maar om die te spotten moet je wel heel veel geluk hebben. Vanuit Koh Kong kun je eenvoudig een uitstapje maken en ook meerdaagse trektochten en overnachtingen in de jungle behoren tot de mogelijkheden.

Botum Sakor National Park

Koh Kong, Cambodja

Mangroves

Koh Kong staat ook bekend om haar mangroves. Op de grens van land en zee, op slechts enkele kilometers buiten het dorp, vind je een uitgestrekt mangrovebos. Een bijzonder natuurgebied dat zich uitstekend leent voor een daguitstapje. Je kunt met een bootje door het gebied varen en er zijn ook verschillende wandelroutes uitgestippeld.

Tatai River

De Tatai River kronkelt door de Cardamom Mountains en langs de oevers vind je dicht regenwoud. De rivier is ongeveer 20 meter diep en het is mogelijk om een tochtje te maken. Een van de bekendste bezienswaardigheden in de rivier is de Tatai waterval, die wordt gevormd door verschillende rotsen en stroomversnellingen. De waterval is op zijn mooist in het regenseizoen, maar je kunt er eigenlijk het gehele jaar terecht. Vergeet in ieder geval niet om je zwemkleding in te pakken, want het is een ware beloning om even te kunnen plonzen in een van de koele waterpoelen.

Koh Kong, Cambodja

Koh Kong, Cambodja

Botum Sakor National Park

Een stukje ten zuiden van Koh Kong ligt het Botum Sakor National Park, een natuurreservaat dat wordt omringd door stranden en mangroves, en waar je een flinke dosis wildlife kan spotten. Het is het grootste nationale park van heel Cambodja, maar slechts een klein deel is toegankelijk voor toeristen. Alleen het oosten van het park is opengesteld voor publiek en tijdens een boottochtje word je via de mangrovebossen het park in gevaren. Een fantastische ervaring en als je goed kijkt kun je langs de waterkant tal van wilde dieren spotten. Het is daarnaast ook mogelijk om met een lokale gids al wandelend het oerwoud te verkennen.

De grens met Thailand

Omdat Koh Kong op de grens met Thailand ligt, wordt het gebied druk bezocht door verschillende soorten toeristen. Backpackers komen hier voor een visa-run, maar je zult ook veel Thai tegenkomen die naar Cambodja reizen om te gokken. Mede hierom zul je dus op veel plekken in Koh Kong ook met de Thaise munt kunnen betalen.

Koh Kong, Cambodja

Koh Kong, Cambodja

Reizen naar Koh Kong — Hoe kom je er?

Koh Kong is uitstekend bereikbaar en ligt op de geijkte backpackroute die van Cambodja naar Thailand loopt. De stad wordt via de snelweg verbonden met Sihanoukville en Phnom Penh, en er zijn ook dagelijkse bussen naar Kep en Kampot. De Thaise grens bij Cham Yeam ligt ongeveer 10 kilometer verderop.

Eenmaal aangekomen in Koh Kong is het een aanrader om een scooter te huren, want dat is de beste manier om de plekken in de omgeving te bezoeken.

Koh Kong ervaringen & beoordelingen

De Koh Kong ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Koh Kong ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Koh Kong op de kaart

Bezienswaardigheden Cambodja

Parel van Azië
Ontdek de wonderen van Angkor
Gezellig stadje bij Angkor Wat
Hét tropische eiland van Cambodja
Karakteristieke stad
Tropisch havenstadje en witte stranden
Een authentiek stukje Cambodja
Koh Kong
Op de grens van Thailand en Cambodja
Eilandparadijs in Cambodja

Reizen naar Koh Kong

Angkor en Eco-paradijsjes

Angkor en Eco-paradijsjes

Individuele rondreis
13 dagen

Deze rondreis in Cambodja neemt je mee naar het belangrijkste hoogtepunt van het land: het Angkor te...

vanaf
€ 2.332

Reizen naar Cambodja

Wil je meer weten over reizen naar Cambodja? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Cambodja