Banff National Park

Het oudste natuurpark van Canada

Tijdens een rondreis door Canada mag een bezoek aan het Banff National Park niet in je planning ontbreken. Dit oudste natuurpark van Canada ligt in de Rocky Mountains en is een aaneenschakeling van adembenemend natuurschoon.

Banff National Park

Felblauwe gletsjermeren en hoge, steile bergtoppen: dat is het uitzicht in het Banff National Park. Voor veel reizigers is dit het hoogtepunt van een reis door Canada en daar heeft de schitterende natuur alles mee te maken.

Lake Louise

Verreweg het meest gefotografeerde plekje van Canada is Lake Louise, dat menig lijstje met mooiste meren ter wereld siert. Het water is helder blauw en steekt prachtig af tegen de bergachtige achtergrond. Er zijn een aantal plekjes vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het meer, maar je kunt ook een boottochtje maken over het water. En bezoek je Lake Louise in de winterperiode? Dan is het meer volledig bevroren en kun je een rondje schaatsen door het prachtige landschap.

Banff, Canada

Banff, Canada

Lake Agnes Trail

Tijdens een bezoek aan het Banff National Park moet je niet je wandelschoenen vergeten, want rondom Lake Louise liggen een aantal schitterende wandelroutes. Een van de populairste wandelingen is de Lake Agnes Trail, dat begint bij het Fairmont Chateau. Tijdens deze wandeling loop je naar het theehuis van Lake Agnes en kom je langs fantastische uitzichten over Lake Louise en de omgeving. Het totale rondje is 6,8 kilometer en duurt zo’n 2,5 tot 3 uur.

Moraine Lake

Naast Lake Louise moet je ook zeker Moraine Lake bezoeken tijdens je verblijf in het Banff National Park. Dit meer is minstens zo mooi als Lake Louise en wordt wederom gekenmerkt door blauw water en statige bergtoppen in de verte. Het plaatje komt je misschien wel bekend voor, want het stond ooit op een biljet van 20 Canadese dollars. Ook op Moraine Lake kun je een boottochtje maken en ook hier zijn tal van mooie wandelroutes uitgestippeld. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de eenvoudige Consolation Lakes Trail of de iets langere Sentinel Pass. Trek voor die laatste wandeling wel genoeg tijd voor uit, want de Sentinel Pass neemt makkelijk een halve dag in beslag.

Banff, Canada

Banff, Canada

Valley of the Ten Peaks

Valley of the Ten Peaks is een van de bekendste bezienswaardigheden in het Banff National Park en omvat een gebied dat bestaat uit tien verschillende bergtoppen. Onderdeel van de vallei is ook het bovengenoemde Moraine Lake, maar er zijn meer hoogtepunten. Geniet van het uitzicht over Mount Fay en Mount Little, en maak een uitdagende hike naar de mooiste plekjes in de vallei. De wandeling begint bij de parkeerplaats van Moraine Lake en brengt je via de Larch Valley Trail naar de Eiffel Lake Trail en vervolgens de Wenkchemna Pass Trail.

Icefields Parkway

Een van de mooiste autoroutes die je ooit zult rijden is de Icefields Parkway. Deze route is 230 kilometer lang en doorkruist een prachtig berglandschap. Maak je een rondreis door het Banff National Park, dan moet je deze weg echt hebben gereden, want er zijn maar weinig plekken waar je onderweg zo vaak de auto langs de kant wilt zetten. Doe dat ook zeker, want er zijn een aantal schitterende wandelroutes in het gebied uitgezet.

Banff, Canada

Banff, Canada

Peyto Lake

Volg je de Icefields Parkway, dan kom je onderweg ook langs Peyto Lake, dat bekend staat als een van de hoogtepunten langs de route. Het meer wordt gevoed een gletsjer en het mooiste uitzicht heb je vanaf de berg Bow Summit. Vanaf de parkeerplaats is het slechts een klein stukje lopen naar Bow Summit en de uitzichten zijn onbeschrijfelijk mooi.

Sulphur Mountain

Het stadje Banff is gelegen aan de voet van Sulphur Mountain en bovenop de berg vind je een aantal indrukwekkende uitzichtpunten. Er gaat een kabelbaan naar de top en het is zeker een aanrader om dit uitstapje te maken. Het uitzicht vanuit het bungelende bakje is veelbelovend, maar eenmaal op de top kun je helemaal mijlenver kijken. Vanaf een hoogte van bijna 2500 meter heb je een prachtig overzicht over maar liefst 6 bergketens. Er zijn verschillende observatieplatformen, die door middel van korte wandelroutes met elkaar zijn verbonden.

Banff, Canada

Banff, Canada

Reizen naar Banff National Park — Hoe kom je er?

Het Banff National Park is gelegen in de Canadese staat Alberta, ten westen van de stad Calgary. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Calgary vliegen met KLM en Delta, maar vluchten met een overstap zijn over het algemeen een stuk goedkoper.

Op de luchthaven in Calgary kun je vervolgens een auto huren om het park te verkennen. Het is dan nog ongeveer 1,5 uur rijden naar het stadje Banff, toegangspoort én uitvalsbasis voor een bezoek aan het Banff National Park. Na je bezoek aan Banff kun je vervolgens in een stuk doorrijden naar Jasper National Park, dat direct ten noorden van Banff National Park is gelegen.


Banff National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Canada

Toronto

Montreal

Rocky Mountains

Calgary

Vancouver

Quebec

Banff National Park

Ottawa

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada

Banff National Park ervaringen & beoordelingen

De Banff National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Banff National Park ervaring.

Er zijn nog geen Banff National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen