Canada ervaringen

De Canada ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Canada.

Er zijn 23 Canada ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,7
Cultuur
7,5
Stranden
6,2
Steden
8,2
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,3
Totaalscore
23 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,6

Een bijzonder mooie rondreis Canada (Alberta/British Columbia)

  • Canada
  • Autorondreis Autorondreis met 333travel
  • 11 February 2017

Emerald Lake, zo ontzettend mooi. Het blauwe meer in de bergen. 's Morgens wakker worden in de rust en mooie omgeving. Geweldig.

Ik heb als reisorganisatie de eerste doorgegeven, maar onze reisorganisatie was Disma/Beleef Reizen uit Tilburg.
Jullie hebben geen optie om zelf een organisatie in te vullen vandaar dat ik dit zo heb gedaan.

Gereisd met gezin in augustus 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Wonderschone natuurreis door Canada

  • Canada
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 February 2017

Veel nationale parken gezien maar ook dorpjes en steden. Was verbluft door de schitterende natuur maar ook zijn bewoners. Veel dieren (oa beren) in het wild tegen gekomen. In een korte tijd alle seizoenen gehad. Van heel veel zon , korte broek, tot onze enkels in de sneeuw, winterjas en handschoenen. Een keur aan excursies. Voor ieder wat wils.
Voor iedereen een aanrader. De reis was goed verzorgd met uitstekende hotels. En een super-guide.

Alleen gereisd in april 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,3

Schitterende rondreis door west Canada!

  • Canada
  • Fly-drive Fly-drive met Djoser
  • 28 January 2017

Mix van steden, dorpen en de adembenemende natuur is onbeschrijfelijk en niet te vangen in foto's of video! Ga zeker nog een paar keer terug!

Gereisd met gezin in juli 2009
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,4

West-Canada een mooi reis voor de natuur- en landschapsliefhebber

Een mooi maar korte reis door het Canadese landschap van de Rockies. Zeer mooie natuur en landschappen gezien. Helaas moet je wel wat mazzel hebben met het weer. Wij hadden de pech dat het de eerste dagen in de Rockies veelvuldig regende. Wel hebben we beren gezien hetgeen een leuke ervaring was.

Mijn advies is deze reis is niet met de bus te doen, maar met een camper. En er ook wat langer voor uit te trekken. De afgelegde afstanden zijn namelijk best groot en ik had graag soms wat langer op 1 plek willen blijven. Wel dien je rekening te houden met het feit dat Canada best aan de prijs is qua eten en drinken.

Alleen gereisd in juni 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,6

Een prachtige rondreis door west Canada en daarna met de boot naar Alaska

We hebben de fantastische natuur van Canada gezien d.m.v. een busrondreis. Daarna 7 dagen cruisse naar Alaska.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

6,8

Te gekke rondreis door Canada

In juni 2015 een supermooie reis gemaakt door Canada. Met de auto op pad gegaan langs een mooie route. Als eerste gewandeld in Waterton National Park, vergis je niet in de wandelroutes. Medium routes zijn toch wel redelijk ' hard' . Onderweg de Bison Paddock Loop Road genomen. De unieke plek om kuddes buffalows van dichtbij te spotten. Vervolgens een stop gemaakt in Cranbrook. Verschillende routes aangedaan in Revelstoke, waarvan o.a. de Eva Lake Trail. Clearwater / Wells Gray Provincial Park bezocht, waar je mooi kunt kajakken. Verschillende aanraders met name de Helmcken falls, de bescheiden Ray's Farm, Bailey' s Chute (in juni echter geen zalm daar gezien), en de Spahat Falls. Vervolgens een weg gebaand naar Jasper, waar op de route veel mooie uitzichtpunten zijn. Aldaar Maligne Canyon bezocht (zeker een aanrader), Maligne Lake gezien, en verschillende routes gelopen aanbevolen bij de plaatselijke ' VVV' . In Jasper de Jasper tram genomen tot het puntje van de berg, waarna de route per voet naar beneden vervolgde. Van Japer naar Banff vertrokken, waarbij onderweg de Icefields Parkway een mooie aanrader is. Aangekomen in Banff de Lake Louise Hiking gedaan, wellicht de mooiste route van de gehele vakantie, de langste route naar alle theehutjes is zeker de moeite waard. Wel vrij pittig, maar je krijgt er een mooi uitzicht voor terug! Aanraders om te overnachten: ALPINE MEADOWS RESORT ‐ Clearwater, BECKER'S CHALETS ‐ Jasper. Mooie verblijfplaatsen waar veel wildlife te spotten is. Vertrek vroeg!

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
1,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Prachtige natuurrondreis door Canada

Ik heb met mijn ouders en broertje rondgereisd door Ontario, Canada. De natuur is hier echt waanzinnig mooi, daar hebben we het meest van genoten! Daarnaast kan je hier goed eten en zijn er ook nog leuke steden onderweg (vooral Ottawa). Ideale vakantie!

Gereisd met gezin in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
5,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Een overweldigende familie rondreis door de indrukwekkende natuur van het westen van Canada.

We hebben met het gezin een rondreis gemaakt door west Canada. We begonnen een bezoek van een paar dagen aan de wereldstad Vancouver, waarna we de oversteek hebben gemaakt naar Vancouver-Island. Hier zijn we een paar dagen in de natuur verbleven met een ander Nederlands gezin. Hier hebben we o.a. een boottocht gemaakt en walvissen gezien. Vervolgens zijn we weer naar het vaste land gegaan met de ferry en zijn we landinwaarts gereden richting de Rocky Mouintains. Hier hebben we in een echte Lodge verbleven en veel wild gezien tijdens een van de vele (mountainbike) tochten. Zo hebben we oog in oog gestaan met een zwarte beer, iets wat ik nooit meer vergeet. Na de Rocky Mountains, zijn we doorgereden naar een van de meren; Murtle Lake. We hebben hier een kano-trektocht van 3 nachten gemaakt, waarbij we in het wild hebben geslapen. 's Ochtends werden we wakker met sporen van 'de Moose' naast de tenten. Na deze spannende expeditie zijn we een paar dagen heerlijk bijgekomen in een prachtige houten bungalow in Whistler. We hebben nog enkele dagen rondgetrokken en zijn uiteindelijk in Calgary weer op het vliegtuig gestapt richting Nederland, met een hoop levenservaringen rijker.

Gereisd met gezin in juli 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Heerlijk bijkomen in een prachtig land met hele aardige mensen en een prachtige natuur !!

  • Canada
  • Familiereis Familiereis
  • 05 January 2016

We zijn naar Vancouver gevlogen, waar onze gehuurde camper al klaar stond.
Daarmee hebben we een paar weken rond getrokken en hebben we onder andere de natuurparken
Banff en Jasper bezocht.
Bruine beren gezien tijdens een riviercruise en enorme herten op de camping.
De mensen in Canada zijn prettig, behulpzaam en bijzonder vriendelijk!
Als we ooit zouden emigreren, dan gaan we zeker naar Canada !!

Gereisd met gezin in juli 2009
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,8

Prachtige rondreis door Alberta en BC

  • Canada
  • Fly-drive Fly-drive met TUI
  • 05 January 2016

Rocky Mountains, Waterton Lakes National Park, Drumheller, het platteland, Edmonton, Calgary het is allemaal schitterend in een super relaxed land!

Gereisd met partner in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,6

Koud Canada

  • Canada
  • Familiereis Familiereis
  • 05 January 2016

Ik was op familiebezoek in Toronto en vandaar uit tripjes gedaan. Mooie natuur!! En ook leuk een sportwedstrijd bezocht. Wat een verschil met Nederland.

Gereisd met vrienden in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
4,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Geweldig land! Voor altijd verkocht!

  • Canada
  • 08 March 2015

De natuur is er zo indrukwekkend en betoverend dat je er vanzelf van gaat houden! Watervallen, wildlife, bergen, rivieren..ongerepte stukken zijn geen uitzondering en wij hebben hier echt respect gekregen voor moeder natuur. Zelfs de steden zijn gemoedelijk en uitnodigend, Vancouver is onze favoriet. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Canadezen verwarmt je en zorgt dat je steeds weer terug wilt komen, wij zijn voorgoed verpest haha ;)
Wij hebben o.a. meerdere keren gekampeerd en lange wandelingen gemaakt, vanuit Tofino (V.I.) een schitterende vlucht met een watervliegtuig gemaakt naar een natuurlijke hotspring, een spannende hike naar Crypt Lake in Waterton National Park, een Kayak-tour gemaakt aan de Sunshine Coast (Powell River) en 2 jaar terug zelfs een half jaar in Banff gewoond en gewerkt! Met stip ons favoriete vakantieland, wow!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,6

Indian Summer Oost-Canada

  • Canada
  • 07 March 2015

Deze moet op je bucketlist! Een rondreis door Oost-Canada tijdens de Indian Summer periode medio september/begin oktober. Geweldig om de prachtige herfstkleuren te zien, en in het Algonquin Park kom je ogen tekort! En als je daar toch bent, reserveer dan voor een diner bij de Bartlett Lodge midden in het park gelegen. Je parkeert je auto op de parking, je belt dat je bent gearriveerd en even later wordt je opgehaald door een klein bootje (met dekens voor het geval het wat frisjes is) die je vervolgens netjes voor de ingang van het restaurant afzet. Geweldige ervaring :-)

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Canada is schitterend

  • Canada
  • 07 March 2015

Indrukwekkend is het prachtige landschap van Canada, de bergen meren en watervallen. Vooral West-Canada uit eigen ervaring. Een absolute aanrader.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Calgary

  • Canada
  • 04 March 2015

Calgary is een ontzettend leuke stad om te bezoeken. Er is genoeg te doen en de omgeving is prachtig. Dichtbij Banff zijn er in de zomer geweldige hikes te maken en in de winter is het geweldig voor wintersport.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Vancouver Island

  • Canada
  • 04 March 2015

Prachtig! Ik heb me later betoveren door de natuur, de leuke stadjes (zoals Victoria) met leuke boetiekjes en heerlijk seafood. Ook is het een aanrader om de apple cider en wijn boerderijen te bezoeken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Ideaal voor een prachtige rondreis!

  • Canada
  • 03 March 2015

Toronto en omgeving bezocht. Vriendelijke mensen. Goed eten. Mooie groote meren. Bij lake erie jetskie gehuurd erg leuk. Ook heel Leuk om de amish te zien. En prachtige natuur. Bijvoorbeeld algonqin national park. En natuurlijk niet te vergeten de niagara falls! Een veel zijdig land.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Geweldige gave rondreis door west-Canada

  • Canada
  • 02 March 2015

Beren kijken, familie bezoeken, lekker bbq'en en vooral genieten.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Amazing Canada!!!

  • Canada
  • 02 March 2015

We waren 28 en 23 jaar toen we deze reis gingen maken. We dachten een keer wat anders en dat was het zeker!!!Zijn bij Toronto begonnen met kleine rondreis. Super stad met als tip cn tower, overdekte markt en hall of fame een museum over ijshockey wat bij Canada hoort. Toen niagra falls prachtige wateval! Ook niagra on the lake is een mooi Engels dorpje! Vanuit Buffalo de trein naar New York gepakt. Dat is 8 uur reizen met de trein waarvan 5 uur lang langs de Hudson river. We zijn 6 dagen in New York gebleven en de trein terug gepakt. In Canada hebben we de wijnfeesten meegemaakt super leuk en heeeeeel veel wijn! Als laatste bestemming hadden we Halliburton lekker in een cottage genieten.... Thanks giving meegemaakt en Indiana Summer. De kleuren van de bomen waren waanzinnig ook nog wilde beren gezien. Dus kort samengevat van steden tot natuur alles heeft Canada!!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
5,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Genieten in Canada

  • Canada
  • 18 February 2015

Zelf een rondreis gemaakt door Canada met een huurauto.
Wij hadden van te voren de route en de hotels al geboekt om zo optimaal van de reis te kunnen genieten.
Wij zijn in het westen van Canada geweest en zijn van de gebruikelijke paden afgestapt.
Onder andere zijn wij in Bella Coolla geweest wat dus helemaal niet toeristisch is.
Prachtige natuurgebieden en zelf het geluk gehad om veel dieren te zijn, onder andere beren met kleintjes vossen en een wolf. Echt genieten dus.
Misschien zijn de reisafstanden tussen de parken en dorpen lang maar door de mooie routes die je rijd en de stops die je onderweg kunt maken vergeet je de afstand.

Ook nog een voordeel van Canada de prijzen voor actieviteiten liggen hier lager als in Zuid Afrika.
Bijvoorbeeld walvis spotten was omgerekend € 25,- goedkoper en qua tijd ook nog langer.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,6

Rondreis british columbia

  • Canada
  • 17 February 2015

De prachtige natuur, veel wild gezien oa beren, herten, vossen en natuurlijk orca's. Na iedere bocht een geweldig uitzicht op bergen en meren.
Een aanrader voor iedere natuur liefhebber.
Ook de steden Vancouver en Victoria (op vancouver island) ademen rust uit en alles is er te vinden qua vertier.
Kortom een reis om nooit te vergeten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Campertocht in Canada: moet op je bucketlist!

  • Canada
  • 16 February 2015

Met de camper vanuit Calgary naar Banff en Jasperpark: magnifiek! Ondanks sneeuw op 20 augustus een prachtige vakantie. Lake Louise is prachtig met mooie wandeling naar gletsjer. Rust en ruimte, vriendelijke mensen! Uitstekende campervoorzieningen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Indrukwekkende rondreis in Canada

  • Canada
  • 16 February 2015

Onze reis begon in Vancouver.....gezellige stad met vriendelijke mensen en leuke restaurants. Een cocktailtje drinken in de cactus bar is een aanrader! Net als een vlucht met de watervliegtuigjes. Toen richting jasper....wat een frisse lucht....de omgeving is een sprookje....net als de weg naar banff....het was mei en nog lag er overal sneeuw en het zonnetje scheen. Geweldig mooi!!! De banff aspen lodge is een tip als hotel....leuke hot tubs buiten...met een buiten open haard..lekker eigen gemaakte granola bij het ontbijt en ruime mooie kamers. Natuur is overweldigend in Canada....de bossen....sneeuw....meren en bergen....je kunt er geen genoeg van krijgen. Zelfs een mamma beer met 2 jonkies gezien op een afstand van 5 meter en ook wolven en heel veel herten. Je komt tot rust en wilt meteen terug als je eenmaal weer een voet in ons drukke landje hebt gezet!!!!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Canada gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Canada ervaring, reistips of reisverhalen.