Jasper National Park

Het mooiste national park van Canada

Een van de populairste en bekendste nationale parken van Canada is tevens de mooiste. Het Jasper National Park ligt midden in de Canadese Rockies en staat garant voor indrukwekkende natuur, mooie bergmeren en bijzondere watervallen.

Jasper National Park

Je kunt er mooi wandelen en uitstekend roadtrippen, en als je alles wilt zien mag je wel een paar dagen uittrekken. Welkom in Jasper National Park, het natuurgebied dat je gezien móet hebben tijdens een reis naar Canada.

Icefield Parkway

De beste manier om Jasper National Park te ontdekken is met eigen vervoer. Met een huurauto kun je de legendarische Icefield Parkway volgen, de mooiste autoroute door het park en tevens een goede manier om de verschillende bezienswaardigheden af te strepen. Er wordt geadviseerd om minimaal 3 uur uit te rekken om de hele route af te leggen en dat is nog exclusief alle mogelijke stops die je onderweg gaat maken. In de praktijk kun je hier makkelijk een hele dag doorbrengen.

Athabasca Falls

Een mooie stop langs Icefield Parkway zijn de Athabasca Falls. Deze watervallen zijn niet zozeer heel hoog, maar vooral de brede waterstroom maakt indruk. Met name in de zomermaanden, wanneer er veel smeltwater is, klinkt een bijna oorverdovend geluid van de enorme watermassa’s die zich al kolkend een weg naar beneden zoeken. Rondom de watervallen liggen een aantal wandelpaden, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het water en de vele regenbogen die op een heldere dag verschijnen.

Columbia Icefield

Het Colombia Icefield is een enorm ijsveld in de Canadese Rockies en bestrijkt ook een deel van het Jasper National Park. Tijdens The Ultimate Glacier Experience maak je een expeditie naar de Athabasca Glacier en stap je aan boord van een enorme bus met rupsbanden. Je maakt eerst een rondje over de gletsjer en wordt daarna afgezet bij de Skywalk. Deze enorme glazen brug hangt op een griezelige hoogte van 280 meter en geeft je alle gelegenheid om de grootsheid van het ijsveld te ervaren.

Maligne Lake

Het felblauwe Maligne Lake is een van de bekendste plekken in Jasper National Park en misschien zelfs wel in heel Canada. Het siert menig ansichtkaart en reisgids, en is met een lengte van 22 kilometer een van de grootste meren in de Canadese Rockies. Het is een geliefde spot voor fotografen, maar behalve dat kun je er ook tal van sportieve activiteiten ondernemen. Langs de oevers lopen mooie wandelpaden, maar je kunt ook een kano huren en over het spiegelgladde water peddelen. Ook leuk: maak een cruise en vaar in een relatief kort tijdsbestek naar de mooiste plekjes langs het meer.

Spirit Island

Ongeveer halverwege het Maligne Lake ligt Spirit Island, een plekje dat je mogelijk wel eens hebt gezien in een reisgids of brochure. Het piepkleine eiland speelt een belangrijke rol binnen de cultuur van de lokale indianenstammen, maar is vanwege haar schoonheid ook een geliefde plek bij de reguliere toerist. Het eiland zelf bestaat uit slechts enkele naaldbomen, maar moet het vooral hebben van de schitterende achtergrond. Het decor bestaat uit felblauw water en hoge besneeuwde bergtoppen, en Canadeser ga je het dus bijna niet krijgen.

Marmot Basin

Marmot Basin is de naam van het skigebied binnen Jasper National Park. Bezoek je Canada in de winter, dan kun je in dit deel van het park terecht voor wintersport. Het seizoen loopt hier grofweg van november tot mei en met 100 kilometer aan pistes is er voor alle niveaus wel iets te doen.

Maligne Canyon

Voor een spectaculair mooie wandeltocht moet je koers zetten naar de Maligne Canyon. Deze bijzondere kloof is een van de mooiste canyons in de Canadese Rockies en meet op sommige plekken wel 50 meter diep. Dwars door de kloof is een vrij eenvoudige wandelroute uitgestippeld en het is absoluut de moeite waard om deze te volgen. Onderweg hoor je constant geklater van watervallen en heb je prachtige uitzichten over dit stukje pure natuur. Een aanrader in zowel de zomer als de winter, als het landschap is bedekt met een laagje poedersneeuw.

Reizen naar Jasper National Park — Hoe kom je er?

Jasper National Park is vanuit verschillende grote steden in Canada te bereiken. Zo kun je vliegen naar bijvoorbeeld Edmonton, Calgary en Vancouver, en vanuit daar verder reizen met een huurauto of het openbaar vervoer. De plaats Edmonton ligt met 3,5 uur rijden het dichtst bij Jasper National Park. Een bezoek aan Jasper National Park valt overigens ook erg goed te combineren met het nabijgelegen Banff National Park. Deze parken liggen vrijwel tegen elkaar aan en worden vaak in één adem met elkaar genoemd.

Jasper National Park ervaringen & beoordelingen

De Jasper National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Jasper National Park ervaring.

Er zijn 0 Jasper National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Canada

Uitvalsbasis voor de Niagara Falls
Hippe cultuurstad
Ongerepte wildernis
Het wilde westen van Canada
Bruisende stad aan de westkust van Canada
Een van de oudste steden van Canada
Het oudste natuurpark van Canada
Bruisende Canadese hoofdstad
Het noordwestelijke puntje van Canada
De mooiste bergmeren en autoroutes

Reizen naar Jasper National Park

21-daagse camperrondreis Ocean & Rockies met gereserveerde campingplaatsen en excursies

21-daagse camperrondreis Ocean & Rockies met gereserveerde campingplaatsen en excursies

Individuele rondreis
21 dagen

Zeer complete camperrondreis door Alberta en British Columbia in een rustig reistempo. Tijdens deze...

vanaf
€ 1.254

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada

Blogs over Jasper National Park