Montreal

Hippe cultuurstad

Het hippe Montréal is een van de leukste steden van Noord-Amerika, mede dankzij de levendige wijken en het grote aanbod aan kunst en cultuur. Een prima plek bovendien om de koude Canadese winters te ontvluchten, want het leven speelt zich hier grotendeels af onder de grond!

Montreal

Een miljoenenstad met een vleugje Frankrijk. Montréal is gelegen in de provincie Quebec, waar men voornamelijk Frans spreekt en je je soms heel even in Parijs waant. Want ook hier heb je een Quartier Latin en een Notre Dame, kun je ontbijten met verse baguettes en croissants, en vind je minstens zoveel kunst en cultuur als in Parijs zelf.

Vieux Montréal

Het oude Montreal is als een schatkamer vol historische gebouwen. Deze wijk bestaat grotendeels uit statige bouwwerken uit de 17de tot 19de eeuw en is een van de sfeervolste plekjes van de stad. Geplaveide straten, mooie pleinen en enkele indrukwekkende kerken bepalen hier het straatbeeld. Trek zeker één middag uit om dit deel van Montréal al wandelend te verkennen en bewonder na zonsondergang de sfeervol verlichte straten. Beklim de klokkentoren in de Quai de l’Horloge voor een geweldig uitzicht over de rivier en de stad.

Montreal, Canada

Montreal, Canada

Notre Dame

Nee, we vergissen ons niet, Montréal kent óók een Notre-Dame. Deze schitterende basiliek is gelegen in het historische hart van de stad en vormt een van de hoogtepunten van je bezoek aan Montréal. De huidige kerk werd gebouwd tussen 1824 en 1829, en heeft een prachtige gotische gevel en een minstens zo mooi interieur. Plan je bezoek aan de kerk tijdens een kerkdienst om te luisteren de pure klanten van het orgel. Er worden ook rondleidingen gegeven.

Parc Jean-Drapeau

Parc Jean-Drapeau werd aangelegd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1967 en is een groot stadspark met stadsstranden, zwembaden, een casino en een race circuit. Het park is regelmatig het toneel van grote popconcerten, maar je kunt er op een zonnige dag ook heerlijk zonnen en genieten van het mooie weer. Het opvallendste bouwwerk is de Montréal Biosphere, ten tijde van de Wereldtentoonstelling was dit het paviljoen van de Verenigde Staten. Tegenwoordig huist het een museum over water en het milieu.

Montreal, Canada

Montreal, Canada

Musée des beaux-arts de Montréal

Als je tijdens je bezoek aan de stad een museum wil bezoeken, dan kun je het best even binnen kijken bij het Musée des beaux-arts de Montréal. Dit is het oudste kunstmuseum van heel Canada en het huist een collectie aan bijzondere kunstwerken van onder andere grootheden als El Greco, Rembrandt, Cézanne, Matisse, Monet en Rodin. Daarnaast is er een tentoonstelling met hedendaagse kunst van Amerikaanse kunstenaars.

Botanische tuinen

De Botanische Tuinen van Montréal behooren tot een van de grootsten ter wereld: alleen de Kew Gardens in Londen winnen het qua oppervlak. Deze groene long in het centrum van de stad bestaat uit een complex met 10 kassen en wel 30 verschillende thematuinen waar je makkelijk een hele middag in kan dwalen en verdwalen. Zo kun je wandelen door de grootste Chinese tuin buiten China, een tuin met giftige planten bezoeken en mag een bezoek aan de Canadese tuin natuurlijk ook niet ontbreken.

Montreal, Canada

Montreal, Canada

Ville Souterrain

Montréal is het hele jaar door de perfecte bestemming voor een stedentrip, want zelfs op een koude of regenachtige dag valt er genoeg te doen. Ville Souterrain is de ondergrondse stad en bestaat uit een hele rits aan hotels, winkelcentra, theaters en universiteiten die ondergronds met elkaar zijn verbonden. Het complex bestaat uit 32 kilometer aan tunnels en bestrijkt een gebied van zo’n 12 vierkante kilometer. Daarmee is het het grootste ondergrondse complex ter wereld. Het complex is populair onder toeristen, vanwege de eindeloze hoeveelheid voorzieningen en winkels, maar tijdens de lange winters zoeken ook veel inwoners van Montréal hun heil onder de grond.

Quartier Latin

Een van de leukste wijken van de stad is Quartier Latin. Net als de Parijse wijk is het Quartier Latin van Montréal van oorsprong een studentenwijk die uitgroeide tot een levendige plek met hippe restaurants en volop cafés. Je vindt er gezellige terrassen, koffiebarretjes waar ze uitstekende koffie zetten, maar ook spelletjescafés en tweedehandswinkeltjes. Een van de bekendste bezienswaardigheden in de wijk is het filmmuseum, dat zich focust op het behouden van zowel Canadese als internationale films.

Montreal, Canada

Montreal, Canada

Reizen naar Montréal — Hoe kom je er?

Montréal is gelegen in de provincie Quebec en is de tweede grootste stad van Canada. Toegangspoort is het Pierre Elliot Trudeau Airport, gelegen op 20 kilometer ten westen van de stad. Vluchten uit Nederland beginnen al bij €360 voor een retourtje, maar dan moet je er wel op rekenen om ergens tussendoor over te stappen. KLM en Delta Airlines bieden rechtstreekse vluchten en zetten je in 7,5 uur af aan de andere kant van de oceaan.

Eenmaal gearriveerd in Montréal kun je het oude centrum en de ondergrondse stad eenvoudig te voet verkennen, maar je kunt ook gebruik maken van de taxi, metro of de fiets pakken. Met meer dan 660 kilometer aan fietspaden is het een prima stad om vanaf de pedalen te verkennen. Mits het weer het toelaat natuurlijk, en dat is in winters Canada nog maar de vraag.


Montreal op de kaart

Bezienswaardigheden Canada

Toronto

Montreal

Rocky Mountains

Calgary

Vancouver

Quebec

Banff National Park

Ottawa

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada

Montreal ervaringen & beoordelingen

De Montreal ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Montreal ervaring.

Er zijn nog geen Montreal ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen