Quebec

Een van de oudste steden van Canada

Een stukje Frankrijk ervaren tijdens een reis naar Canada? Daarvoor moet je in de stad Quebec zijn. Franse invloeden vind je hier overal terug, onder andere in de architectuur, de bezienswaardigheden en het eten.

Quebec

Quebec is een van de oudste én mooiste steden van Canada. Hier kun je heerlijk slenteren door historische straatjes waar al eeuwenlang niets aan is veranderd. Quebec heeft daarnaast een aantal interessante bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn.

Vieux-Quebéc

Vieux-Quebec, oftwel oud-Quebec, vormt het historische stadshart van de stad en bewijst dat Quebec een van de mooiste steden van Canada is. Hier wordt het straatbeeld bepaald door koloniale huizen, geplaveide straatjes en statige architectuur, en waan je je soms even in het echte Frankrijk. Een groot deel van het oude centrum is uitstekend bewaard gebleven en dat zorgde voor een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vieux-Quebec ligt deels in de Haute Ville en deels in de Basse Ville, en de twee delen zijn met elkaar verbonden via trappen en een treintje.

Quebec, Canada

Quebec, Canada

Château Frontenac

Een van de indrukwekkendste bouwwerken van de stad is Château Frontenac, een statig kasteel dat onderdak biedt aan een van de duurste hotels van Quebec. Het kasteel werd in 1893 gebouwd en is prachtig gelegen op een hoge rots. Je kunt het bouwwerk vanuit vrijwel de gehele stad zien liggen en vanuit de torenkamers heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Een overnachting in het hotel is niet goedkoop, maar wanneer krijg je nou de kans om in zo’n mooi kasteel te blijven slapen?

La Citadelle

Nog een landmark in het centrum van Quebec: La Citadelle. Deze militaire vesting dateert uit de zeventiende eeuw en diende om de stad te beschermen tegen indringers. Ook dit bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en doet tegenwoordig dienst als museum. Als bezoeker duik je er in de eeuwenoude geschiedenis van de stad en neem je tijdens een rondleiding een uniek kijkje in het verleden. Vergeet ook niet om van het uitzicht over de rivier te genieten en het is de moeite waard om je bezoek zo te timen dat je de wisseling van de wacht kan meemaken.

Quebec, Canada

Quebec, Canada

Hôtel du Parlement

Het parlementsgebouw van Quebec is gehuisvest in een schitterend pand en wordt omringd door een fraai aangelegde tuin. Van binnen is het bouwwerk echter nog veel mooier en kun je een aaneenschakeling van pompeuze zalen vol kunst en bijzondere details bekijken. Tip voor je bezoek aan het Hôtel du Parlement: je kunt een gratis Engelstalige rondleiding krijgen en een kijkje nemen op plekken waar belangrijke beslissingen worden genomen. Deze zijn normaal gesproken namelijk voor het publiek gesloten.

Notre Dame de Quebec

De mooiste kerk van Quebec is de Notre Dame, een historische blikvanger die aardig wat heeft moeten verduren in de geschiedenis. De kerk dateert uit 1647 en overleefde twee verwoestende branden. Sinds 1989 is het een beschermd monument en wordt er alles aan gedaan om dit bijzondere bouwwerk te behouden.

Quebec, Canada

Quebec, Canada

Plains of Abraham Battlefield Park

Plains of Abraham was de plek waar de Britse kolonisten in 1759 voet aan de grond kregen tijdens de Slag om Quebec, maar tegenwoordig doet het dienst als stadspark. Het is het grootste park van de stad en een ontmoetingsplek voor jong en oud. Je kunt er mooi wandelen langs de oevers van de rivier, picknicken en sporten, en er worden regelmatig festivals georganiseerd. Een van de leukste evenementen in het park is het jaarlijkse Quebec City Summer Festival. Het is de moeite waard om deze festiviteiten in je reisschema op te nemen.

Basse Ville

Quebec wordt onderverdeeld in een Haute Ville en een Basse Ville, oftewel een hoger gelegen gedeelte en een lager gelegen gedeelte. Het gros van de bezienswaardigheden van Quebec is gelegen in de Haute Ville, maar laat dat je er niet van weerhouden om ook de Basse Ville te bezoeken. Bezienswaardigheden in dit deel van de stad zijn het historische Place-Royale en het Musée de la Civilisation. Daarnaast is het ook zeker een aanrader om een stukje te wandelen door de Rue du Petit-Champlain, een sfeervol straatje met leuke restaurants, boetieks en speciaalzaken.

Quebec, Canada

Quebec, Canada

Reizen naar Quebec — Hoe kom je er?

Quebec ligt in het oosten van Canada en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Quebec. De stad Quebec wordt daarom ook wel aangegeven als Quebec-City. Vanuit Nederland is het minstens 12 uur vliegen, want helaas gaan er geen directe vluchten vanuit Amsterdam. Vrijwel alle vluchten hebben namelijk nog een overstap in Toronto.

Eenmaal aangekomen in Quebec zul je je verbazen over het compacte centrum. Vieux-Quebec is uitstekend te voet te verkennen, maar je kunt ook de fiets pakken. Autorijden wordt niet aangeraden, want de historische straatjes zijn niet echt berekend op het moderne verkeer.

Quebec ervaringen & beoordelingen

De Quebec ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Quebec ervaring.

Er zijn 0 Quebec ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Canada

Uitvalsbasis voor de Niagara Falls
Hippe cultuurstad
Ongerepte wildernis
Het wilde westen van Canada
Bruisende stad aan de westkust van Canada
Het oudste natuurpark van Canada
Bruisende Canadese hoofdstad
Het noordwestelijke puntje van Canada
De mooiste bergmeren en autoroutes
Het mooiste national park van Canada

Reizen naar Quebec

Groepsrondreis Canada Oost - Hotelreis

Groepsrondreis Canada Oost - Hotelreis

Groepsrondreis
12 dagen

Ontdek overweldigende natuur en moderne steden tijdens deze rondreis door het oosten van Canada. We...

vanaf
€ 2.329

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada