Toronto

Uitvalsbasis voor de Niagara Falls

De grootste stad van Canada is een levendige metropool met sfeervolle wijken, bijzondere musea en talloze boeiende landmarks. Toronto ligt bovendien op steenworp afstand van de indrukwekkende Niagara Falls en dat betekent dat je de stad makkelijk kan afwisselen met een uitstapje naar de natuur.

Toronto

Toronto is de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario en een van de bruisendste bestemmingen van het land. Het stikt er van de hippe plekjes, maar ook in het traditionele Chinatown kijk je je ogen uit.

CN Tower

De CN Tower was jarenlang de hoogste toren ter wereld en vormt het icoon van de stad Toronto. Deze televisiemast is 553 meter hoog en heeft verschillende ruimtes vanwaar je kan uitkijken over de stad. Op 350 meter vind je een restaurant, café en een uitkijkplatform met glazen vloeren. Mensen met hoogtevrees kunnen hun ogen dus beter op de horizon gericht houden. Het hoogste uitkijkplatform is echter nog een stuk hoger en bevindt zich op 447 meter. Neem de lift naar boven en geniet van het geweldige uitzicht over de stad en omgeving.

CN Tower, Toronto, Canada

Toronto, Canada

Toronto, Canada

Casa Loma

Een klein stukje ten noorden van het centrum vind je een van de opvallendste bouwwerken van de stad: Casa Loma. Dit gotische kasteel werd in 1911 gebouwd in opdracht van de rijke bankier Sir Henry Mill Pellatt, maar doet inmiddels dienst als een museum. Je kunt een kijkje nemen in de schitterend ingerichte kamers, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Kristallen kroonluchters, marmeren vloeren, meubels uit Europa en vintage auto’s uit het begin van de 20ste eeuw: de rijkdom van wijlen Pellatt is zeer indrukwekkend.

Distillery District

Het Distillery District omvat het oude pakhuizendistrict van Toronto en heeft de laatste jaren een grondige facelift ondergaan. Vroeger werd in deze contreien heel veel alcohol gestookt, tegenwoordig is het een van de hipste plekken van de hele stad, met een ruime keus aan trendy restaurants, cafés, microbrouwerijen en koffietentjes. Je bent rustig een hele middag zoet tijdens een stadswandeling en het is lastig om hier met lege handen en een lege maag te vertrekken: het stikt er namelijk van de leuke winkeltjes en eettentjes.

Toronto, Canada

Toronto, Canada

St. Lawrence Market

St. Lawrence Market is al ruim 200 jaar een begrip in Toronto. In het historische marktgebouw vind je elke dag meer dan 100 verkopers die verse groenten, fruit, vlees en vis verkopen. Een goede plek om inkopen te doen, maar ook leuk om gewoon overheen te dwalen en rond te kijken. Op zaterdag vind je hier bovendien een gezellige boerenmarkt met streekproducten en op zondag kun je er schatzoeken op de antiekmarkt.

Royal Ontario Museum

De collectie van het Royal Ontario Museum bevat maar liefst 6 miljoen objecten en is daarmee een van de grootste musea van heel Noord-Amerika. Hier duik je in de geschiedenis van onze planeet en kun je tentoonstellingen bekijken over verschillende culturen. Tot de collectie behoren dinosaurusbotten, mineralen en meteorieten, maar je kunt er ook kunst, kleding en sieraden van over de hele wereld bewonderen.

Toronto, Canada

Toronto, Canada

Chinatown

Net als vele andere steden in Noord-Amerika kent ook Toronto een grote Aziatische bevolking, en in Chinatown waan je je heel even aan de andere kant van de wereld. Straatnamen hebben een Chinese vertaling en het straatbeeld wordt er gedomineerd door dim sum-restaurants en etalages met geroosterde Pekingeend. Je kunt er overal de Aziatische cultuur proeven, maar het is ook leuk om een wandeling te maken langs de kleurrijke marktkramen of je bezoek te plannen tijdens een van de festivals: vooral het Chinese Nieuwjaar wordt hier groots gevierd met een parade van leeuwendansers.

Niagara Falls

Toronto is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de Niagara Falls, een van de bekendste attracties van het hele land. De Niagara Falls bestaan uit drie watervallen die zowel van Canadese als Amerikaanse zijde zijn te bewonderen. Neem dus je paspoort mee en zorg dat je de benodigde ESTA documenten hebt geregeld, want dan kun je de watervallen ook vanaf de andere kant bekijken. Vanuit de stad reis je in anderhalf uur naar de watervallen en daar kun je gerust een dagtrip van maken. Niet alleen de watervallen zijn de moeite waard, rondom vind je tal van attracties, waaronder een reuzenrad, bowlingbanen, casino’s en theaters.

Toronto, Canada, Niagara Falls

Toronto, Canada

Reizen naar Toronto — Hoe kom je er?

Toronto is gelegen in het oosten van Canada, vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Toronto wordt bediend door Toronto Island Airport en vanuit Nederland kun je al voor minder dan € 400 heen en weer vliegen als je onderweg een keer overstapt in bijvoorbeeld Reykjavik (Icelandair) of Frankfurt (Air Canada). Directe vluchten met KLM, Delta Airlines of Jet Airways beginnen bij € 450, afhankelijk van wanneer je boekt en vliegt. Toronto zelf is groot en dus ben je al snel aangewezen op het openbaar vervoer. De stad heeft een modern en groot netwerk van metro’s, treinen en bussen.

Vanuit New York kun je ook een georganiseerde tour maken met de bus van (2 of 3 dagen). Doorgaans ga je dan naar Toronto, de Niagara Falls en de terugreis om het Lake Ontario.


Toronto op de kaart

Bezienswaardigheden Canada

Toronto

Montreal

Rocky Mountains

Calgary

Vancouver

Quebec

Banff National Park

Ottawa

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada

Toronto ervaringen & beoordelingen

De Toronto ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Toronto ervaring.

Er zijn nog geen Toronto ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen