Vancouver

Bruisende stad aan de westkust van Canada

De stad Vancouver is voor veel reizigers het startpunt van een reis door het westen van Canada. Je hebt er mooie natuurparken binnen handbereik, maar neem ook zeker de tijd om de stad zelf te bezoeken. Vancouver stikt van de leuke wijken en er zijn een hoop bezienswaardigheden om van je lijstje af te strepen.

Vancouver

Bruisende wijken, uitgestrekte stadsparken en een interessante geschiedenis: zo zou je Vancouver het best kunnen omschrijven. Of je nou fijnproever, natuurliefhebber of sportieveling bent, er valt altijd genoeg te zien en te doen in deze leuke Canadese stad.

Gastown

Het historische centrum van Vancouver heet Gastown en is de plek waar je terecht kunt voor lekker eten, leuke winkels en creatieve initiatieven. Al sinds halverwege de 19de eeuw is dit het kloppend hart van de stad en nog steeds is het een van de leukste wijken van Vancouver. Ga hier dus zeker een avondje eten en vergeet ook niet om de oude stoomklok op de hoek van Cambie en Water Street te bewonderen.

Vancouver, Canada

Vancouver, Canada

Stanley Park

Het bekendste stadspark van Vancouver is Stanley Park, een enorm natuurgebied dat grenst aan de haven van Vancouver. Jaarlijks komen hier miljoenen bezoekers op af en dat is niet voor niets. In het park vind je meer dan 200 kilometer aan fiets- en wandelpaden, en is daarmee de plek om de natuur op te zoeken. De bekendste bezienswaardigheden in Stanley park zijn de negen schitterende totempalen, die tezamen een herinnering vormen aan de geschiedenis van Vancouver. In Stanley Park is overigens nog veel meer te zien en te doen, zo vind je er een strandje, meertjes, een golfbaan, museum, lunchcafés en uitzichtpunten.

Capilano Suspension Bridge

Een van de leukste bezienswaardigheden in Vancouver is de Capilano Suspension Bridge. Deze wiebelende hangbrug overspant een lengte van maar liefst 136 meter en hangt op 70 meter hoogte boven de Capilano River. Het is onderdeel van het Capilano River Regional Park, waar nog veel meer bruggen, totempalen en boomhutten zijn te bewonderen. Niet echt geschikt dus voor mensen met hoogtevrees, maar als je het wel aandurft moet je zeker een wandeling maken door het park.

Vancouver, Canada

Vancouver, Canada

Vancouver Lookout

Voor een geweldig uitzicht over de stad neem je de supersnelle lift naar de Vancouver Lookout. Dit is een grote toren met bovenop een observatiedek. Vanaf een hoogte van 160 meter heb je een ongehinderd uitzicht over de stad en haar omgeving. Zo kun je de historische wijk Gastown zien liggen, maar ook de oceaan en de bergketens in de verte. Zeker doen als je een stedentrip maakt naar Vancouver.

Chinatown

Wist je dat je in Vancouver een van de grootste Chinatowns van Noord-Amerika kan vinden? Qua grootte doet Chinatown in Vancouver nauwelijks onder voor die in New York en San Francisco, dus een goede reden om hier een kijkje te nemen. Het straatbeeld wordt hier gedomineerd door uithangborden met onleesbare tekens, Chinese daken en oosterse winkels. Je kunt er de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden bezoeken, maar ook uitstekend dim sum of Pekingeend proeven in een van de vele restaurants.

Vancouver, Canada

Vancouver, Canada

Granville Island

Granville Island is een klein eiland in de False Creek en de plek waar je de grootste markt van Vancouver kan bezoeken. Van groenten en fruit tot huishoudelijke artikelen en lokale delicatessen, het is moeilijk om hier met lege handen te vertrekken. De rest van Granville is minstens zo leuk, want je vindt er tal van creatieve werkplaatsen en hippe restaurants én je hebt er een geweldig uitzicht over de skyline van Vancouver.

A-maze-ing Laughter

Je hebt ze ongetwijfeld al gespot in je reisgids of op Instagram: de lachende beelden in het Morton Park. Deze grappige beeldentuin bestaat uit veertien bronzen sculpturen van lachende mannetjes. De beelden zijn maar liefst 3 meter hoog en wegen 250 kilo per stuk. Een leuke landmark die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan de stad.

Vancouver, Canada

Vancouver, Canada

Science World

Aan musea geen gebrek in Vancouver, maar de opvallendste is zonder twijfel het wetenschapsmuseum: Science World. Dit museum is gevestigd in de reusachtige bol die de skyline van Vancouver domineert en richt zich met name op de jongste bezoekers van de stad. Hier kun je tal van interessante proefjes doen en archeologische schatten bewonderen.

Reizen naar Vancouver — Hoe kom je er?

Vanuit Nederland is het ongeveer 9,5 uur vliegen naar Vancouver, dat aan de westkust van Canada is gelegen. Je kunt er rechtstreeks naartoe reizen met KLM, maar onderweg een overstap maken is doorgaans iets goedkoper.

Eenmaal op Canadese bodem moet je er rekening mee houden dat de stad enorm uitgestrekt is, maar gelukkig is het eenvoudig rondreizen met het openbaar vervoer. Er zijn bussen, ferry’s en een skytrain, en je kunt overal hetzelfde kaartje voor gebruiken. Ben je sportief aangelegd, dan kun je de stad ook vanaf de fiets bekijken. Vancouver staat bekend om haar vele fietspaden en ook fietsen zijn overal in de stad te huur.


Vancouver op de kaart

Bezienswaardigheden Canada

Toronto

Montreal

Rocky Mountains

Calgary

Vancouver

Quebec

Banff National Park

Ottawa

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada

Vancouver ervaringen & beoordelingen

De Vancouver ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Vancouver ervaring.

Er zijn nog geen Vancouver ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen