Yoho National Park

De mooiste bergmeren en autoroutes

Maak tijdens je rondreis door Canada niet alleen een stop in de bekende nationale parken Jasper en Banff, maar plan ook tijd in het minstens zo mooie Yoho National Park. Minder bekend, maar je vindt er dezelfde indrukwekkende uitzichtpunten en bezienswaardigheden. 

Yoho National Park

Het Yoho National Park heeft het allemaal: mooie autoroutes, wandelpaden, watervallen en meren. Een prachtige bestemming die je het ultieme Canada laat zien en bovendien makkelijk te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Calgary, Edmonton of Jasper National Park.

Emerald Lake

De mooiste bezienswaardigheid in het Yoho National Park is Emerald Lake. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het water van dit meer een felgroene kleur en dat doet het ook erg goed op de vakantiefoto’s. Het Emerald Lake is een van de populairste plekjes in het park, maar als je een van de wandelroutes volgt, dan kun je de mensenmassa’s makkelijk ontlopen. Het is daarnaast ook mogelijk om een kano te huren en al peddelend de omgeving van het water ervaren.

Kicking Horse River

De Kicking Horse River is de grootste rivier van Yoho en stroomt als een slagader door het park. Als je het water loopt kom je langs verschillende bezienswaardigheden en interessante plekken, zoals de Natural Bridge en een drietal watervallen, waarvan de Wapta Falls het meest indrukwekkend zijn.

Takakkaw Falls

Aan mooie watervallen geen gebrek in het Yoho National Park. De indrukwekkende Takakkaw Falls zijn verreweg de indrukwekkendste. Het water komt hier van een hoogte van 254 meter naar beneden gestort en is daarmee de tweede hoogste waterval in heel Canada. Vanaf de parkeerplaats is het maar een klein stukje wandelen naar de voet van de waterval, waar je in een wolk van nevel je hoofd in je nek moet leggen om alles te kunnen zien.

Hoodoo Creek

De Leanchoil Hoodoos mag je zeker tot de meest bijzondere bezienswaardigheden in het Yoho National Park rekenen. Deze iconische rotspilaren zijn het resultaat van water- en winderosie, en in de loop der jaren ontstaan. Om er te komen moet je de Hoodoo Creek-trail volgen, een wandeling die in totaal ruim 5 kilometer meet.

Spiral Tunnels Viewpoint

Een van de populairste uitzichten in het Yoho National Park is het Spiral Tunnels Viewpoint, vanwaar je uitzicht hebt over een kronkelende treinrails. Vanaf dit punt kun je zien hoe lange goederentreinen zich een weg door het landschap banen om uiteindelijk te verdwijnen in een van de vele spoortunnels. Het uitzicht is het mooist als er net een trein voorbij komt, dus probeer je bezoek af te stemmen op de dienstregeling van het spoor.

Lake O’Hara

Niet zo bekend als Emerald Lake, maar qua schoonheid doet Lake O’Hara er bijna niet voor onder. Ook dit meer heeft een bijna oogverblindende kleur water en langs de oevers zijn een aantal mooie trails uitgestippeld. Het meer is niet goed bereikbaar: eenmaal per jaar gaan de tickets voor de shuttlebus in de verkoop, anders ben je aangewezen op de benenwagen. Vanaf de parkeerplaats is het elf kilometer (2 uur) wandelen naar het meer.

Wapta Falls

In tegenstelling tot de torenhoge Takakkaw Falls moeten de Wapta Falls het vooral hebben van haar breedte. Deze waterval is zo’n 30 meter hoog en ruim 150 meter breed, en is daarmee een van de grootste watervallen van Canada. De Wapta Falls liggen midden in de Kicking Horse River en om er te komen is het zo’n 20 minuten wandelen vanaf de parkeerplaats.

Natural Bridge

Het krachtige water heeft in de loop der jaren zijn sporen achtergelaten in het landschap van Yoho National Park. Een van de mooiste voorbeelden is de Natural Bridge, een natuurlijke brug die is ontstaan door een eeuwenlang durend proces van erosie. Dit is een populaire plek in het park, dus kom vroeg op de dag als je de vele andere toeristen voor wilt zijn. Er zijn langs de oevers van de rivier enkele wandelpaden aangelegd vanwaar je een goed uitzicht hebt over de brug.

Reizen naar Yoho National Park — Hoe kom je er?

Het Yoho National Park is gelegen op de grens van de staten British Columbia en Alberta. Het laat zich uitstekend combineren met een langere rondreis door Canada, en bezoekjes aan de nabijgelegen parken Jasper en Banff National Park. Zowel Calgary als Edmonton is een goede uitvalsbasis om een bezoek te plannen aan Yoho, maar je zou eventueel ook vanuit Vancouver kunnen reizen. Je moet dan wel een paar uur langer reizen, maar er zijn onderweg genoeg mooie plekken waar je kunt stoppen.

Yoho National Park ervaringen & beoordelingen

De Yoho National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Yoho National Park ervaring.

Er zijn 0 Yoho National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Canada

Uitvalsbasis voor de Niagara Falls
Hippe cultuurstad
Ongerepte wildernis
Het wilde westen van Canada
Bruisende stad aan de westkust van Canada
Een van de oudste steden van Canada
Het oudste natuurpark van Canada
Bruisende Canadese hoofdstad
Het noordwestelijke puntje van Canada
Het mooiste national park van Canada

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada