Yukon

Het noordwestelijke puntje van Canada

Yukon is het meest noordwestelijk gelegen territorium van Canada en wordt vanwege de afgelegen ligging regelmatig over het hoofd gezien door reizigers. Onterecht, want je leert er prachtige een kant van Canada kennen.

Yukon

Het Canadese Yukon staat garant voor eindeloos mooie rondreizen, spectaculaire natuurparken en gezellige steden waar je maar weinig andere toeristen tegenkomt. Het is een bestemming voor liefhebbers van pure natuur en absolute rust.

Whitehorse

De hoofdstad van Yukon is Whitehorse, voor veel mensen het startpunt van hun reis door deze Canadese regio. In en om deze stad vind je een aantal interessante bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. Zo is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het natuurgebied Miles Canyon, de Takhini Hot Springs en de SS Klondike. Als je op zoek bent naar wat meer informatie en achtergrond over de geschiedenis van Yukon, dan moet je ook een kijkje nemen in het MacBridge Museum, dat tentoonstellingen heeft over de oorspronkelijke bewoners van Yukon, de goudkoorts en de biodiversiteit in dit deel van Canada.

Yukon, Canada

Yukon, Canada

Kluane National Park

Je vliegt natuurlijk niet helemaal naar Canada om alleen een stad te bezoeken, en aan wildparken gelukkig geen gebrek in Yukon. Een van de bekendste parken is Kluane National Park, bekend om haar vele prachtige wandelroutes. In dit natuurpark vind je bijvoorbeeld de hoogste berg van heel Canada: de 5959 meter hoge Mount Logan. Daarnaast is het Kluane National Park een geweldige plek om beren in het wild te spotten. Je kunt ze soms vanuit de auto spotten, maar je kan ze ook tegenkomen tijdens het hiken. Wees dus op je hoede, blijf rustig en benader de beren zeker niet.

Sing Post Forest

Op steenworp afstand van Watson Lake ligt een van de opmerkelijkste bezienswaardigheden van Yukon: Sign Post Forest. Dit ‘bos’ omvat een uitgebreide verzameling van verkeersborden en bewegwijzering, en reizigers vanuit de hele wereld komen erop af. Er zijn complete wandelpaden aangelegd die van alle kanten worden geflankeerd door hoge palen met borden erop, en de kans is groot dat je onderweg de nodige bekende plekken tegenkomt. Er worden namelijk niet alleen Canadese verkeersborden gebruik, maar er hangen ook Nederlandse borden met plaatsnamen als Apeldoorn en Zwartsluis.

Yukon, Canada

Yukon, Canada

Emerald Lake

Niet te verwarren met het beroemde Emerald Lake in Yoho National Park, want ook Yukon heeft zijn eigen felblauwe bergmeer. Emerald Lake wordt ook wel het sieraad van Yukon genoemd, want dankzij haar blauwgroene wateroppervlak glinstert je al van ver tegemoet. Probeer het meer bij voorkeur op een zonnige dag te bezoeken, want dan is het water het mooist.

SS Klondike

Het werd hierboven al even aangestipt: de SS Klondike behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Whitehorse én Yukon. Dit gerestaureerde stoomschip werd vroeger gebruikt om goud mee te vervoeren en vormde een belangrijke spil in de geschiedenis van de goudzoekers. Tijdens een rondleiding over het schip leer je meer over deze periode.

Yukon, Canada

Yukon, Canada

Dawson

De stad Dawson was vroeger een van de bekendste goudzoekersstadjes van Canada, nadat hier in 1896 bij toeval goud werd ontdekt. Het afgelegen dorpje groeide binnen mum van tijd uit tot een van de grootste steden in dit deel van Noord-Amerika. Inmiddels is Dawson voor veel reizigers vaste prik tijdens een reis door Yukon en het is een aanrader om minstens één nacht te blijven hangen. Overdag kun je een bezoek brengen aan het Dawson City Museum, waar je meer leert over de geschiedenis en snelle groei van het stadje. In de avonduren kun je zelf je geluk beproeven in het oudste casino van heel Canada.

Takhini Hot Springs

Op een kleine 30 kilometer buiten Whitehorse vind je de Takhini Hot Springs, een warmwaterbron die wordt gevuld door een stroompje heet water. Je kunt hier het hele jaar terecht om een duik te nemen, maar vooral met winterse temperaturen is het prettig om je op te warmen in het hete water. Er zijn twee baden waar je in kan badderen, deze hebben een constante temperatuur van 36 en 42 graden en het water zit vol met mineralen. Op hetzelfde terrein vind je ook een hostel, camping en escape room.

Yukon, Canada

Yukon, Canada

Reizen naar Yukon – Hoe kom je er?

Yukon ligt helemaal in het noordwestelijke puntje van Canada, tegen de grens met Alaska. Veel mensen maken daarom een combinatietrip waarbij ze beide plekken bezoeken. Vanuit Nederland is het helaas niet mogelijk om met een rechtstreekse vlucht naar Yukon te vliegen. Je moet eerst naar bijvoorbeeld Vancouver vliegen, en vanaf daar een binnenlandse vlucht nemen naar Whitehorse. Eenmaal aangekomen in Whitehorse is het een aanrader om een auto te huren, want de afstanden zijn groot en de bezienswaardigheden van Yukon liggen redelijk ver uit elkaar.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om naar Anchorage in Alaska te vliegen, daar een auto te huren en je roadtrip door Alaska en Yukon te beginnen.

Yukon ervaringen & beoordelingen

De Yukon ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Yukon ervaring.

Er zijn 0 Yukon ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Canada

Uitvalsbasis voor de Niagara Falls
Hippe cultuurstad
Ongerepte wildernis
Het wilde westen van Canada
Bruisende stad aan de westkust van Canada
Een van de oudste steden van Canada
Het oudste natuurpark van Canada
Bruisende Canadese hoofdstad
De mooiste bergmeren en autoroutes
Het mooiste national park van Canada

Reizen naar Canada

Wil je meer weten over reizen naar Canada? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Canada