Santiago de Chile

Toegangspoort van Chili

Santiago is de toegangspoort tot Chili, een culturele hub met een mooi centrum en groene parken. Het is het beginpunt van je reis door Chili en je maakt er op een relaxte manier kennis met de lokale gebruiken en tradities.

Santiago de Chile

De Chileense hoofdstad Santiago de Chile is de op vier na grootste stad van Latijns Amerika, een echte wereldstad met bijbehorende voorzieningen. Je vindt er talloze restaurants, theaters en cafés, mooie stadsparken en musea waar je je op een regenachtige dag terug kunt terugtrekken.

Cerro San Christobal

Santiago wordt omringd door hoge bergtoppen en voor een fenomenaal uitzicht over de stad klim je naar de top van de Cerro San Christobal. Deze 300 meter hoge berg doet dienst als stadspark en je kan uren rondlopen tussen het groen. Dit Parque Metropolitano is een van plekken waar je kan ontsnappen aan de hectiek van de stad en biedt onderdak aan een botanische tuin, een dierentuin en twee zwembaden op de top van de berg. De wandeling naar de top met het iconische Mariabeeld duurt zo’n 40 tot 60 minuten, maar je kunt er ook voor kiezen om met de kabelbaan naar boven te gaan.

Santiago de Chile

Santiago de Chile, Mercado Central

Santiago de Chile, Mercado Central

Mercado Central

Voor een kijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking breng je een bezoekje aan de centrale markthal van Santiago: Mercado Central. Van oorsprong is het een vismarkt, maar tegenwoordig vind je er ook veel restaurants waar je sublieme visgerechten kan proeven. Een paar blokken verderop kun je nog een markthal bezoeken: La Vega. Hier worden vooral groenten en fruit verkocht, op de tweede verdieping zitten restaurants en enkele goedkope kledingwinkels.

La Moneda

Het presidentiële paleis van Chili is een opvallend gebouw in het centrum van Santiago de Chile. Dit neoklassieke gebouw is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en was het toneel van betekenisvolle momenten in de Chileense politieke geschiedenis. Zo werd een groot deel van gebouw verwoest na de militaire coup in 1973. Tegenwoordig kun je hier het wisselen van de wacht bekijken of deelnemen aan de gratis rondleiding. Wil je meelopen? Zorg wel dat je je zeven dagen van tevoren aanmeldt en een woordje Spaans spreekt, er zijn geen Engelstalige tours.

Santiago de Chile

Santiago de Chile

Cerro Santa Lucia

Net als Cerro San Christobal is ook Cerro Santa Lucia een prachtig aangelegd stadspark, met mooie fonteinen, palmbomen en een goed uitzichtpunt. In het park vind je een klein kasteel en klassieke trappen die naar de top van de berg slingeren. De moeite waard om deze te bestijgen. Dit park is een welkome oase van rust in hectisch Santiago.

Musea in Santiago

Santiago stikt van de boeiende musea en op een regenachtige dag valt er altijd genoeg te bekijken. Neem bijvoorbeeld het Museo de la Mode, dat gaat over Westerse mode van de 20ste eeuw. De collectie bestaat onder andere uit iconische outfits van Madonna, Michael Jackson en Prinses Diana. Andere aanrader is het Museo Chileno de Arte Precolombino, over de pre-Columbiaanse cultuur van Chili, en kunstmuseum Museo de la Solidaridad Salvador Allende met werken van Picasso en Joan Miró.

Santiago de Chile

Santiago de Chile

Bezoek een wijngaard

Behoefte aan een beetje frisse lucht en heb je de tijd om een uitstapje te maken? Breng dan een bezoek aan een van de wijngaarden in de omgeving van Santiago. Ten zuiden van de stad ligt een vallei waar de beroemde Chileense wijnen worden verbouwd en je uiteraard het een en ander kunt proeven. Bezoek bijvoorbeeld de wijngaard van Undurraga of Concha y Toro, twee wereldberoemde wijnhuizen die ook in de Nederlandse supermarkt zijn vertegenwoordigd. Je krijgt er een rondleiding over het domein en kan een kijkje nemen bij het productieproces.

Doen: Fietsen in Santiago

Een van de leukste manieren om Santiago te ontdekken is op z’n Hollands, namelijk per fiets. Onder begeleiding van een gids ga je op onderzoek uit in de mooie wijkjes en leer je tegelijkertijd meer over de geschiedenis van de stad. Een van de populairste organisaties om mee te fietsen is Bicicleta Verde, die je langs de leukste plekjes van Santiago loodst. Tijdens het fietsen wordt regelmatig gestopt bij historische gebouwen, kleurrijke markten en bezienswaardigheden. Gidsen spreken goed Engels en de herkenbare groene fietsen zijn goed onderhouden, een absolute aanrader.

Santiago de Chile, fietsen

Santiago de Chile

Santiago — Hoe kom je er?

Het grote internationale vliegveld van Santiago ligt een stukje buiten de stad en wordt bediend door diverse Europese luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en British Airways. KLM vliegt vanuit Amsterdam met een korte tussenstop in Buenos Aires, met British Airways moet je in Londen overstappen. Welke maatschappij je ook kiest, je bent hoe dan ook een tijdje onderweg en prijzen voor een retourtje beginnen bij € 700.

Eenmaal in Santiago mag je vertrouwen op een goed systeem van openbaar vervoer, met een modern metro- en busnetwerk. Ga zeker een dagje fietsen met de organisatie Bicicleta Verde, en als je uitstapjes gaat maken buiten Santiago, bijvoorbeeld naar de omliggende wijngaarden, dan kun het beste een auto huren.

Santiago de Chile ervaringen & beoordelingen

De Santiago de Chile ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Santiago de Chile ervaring.

Er zijn 0 Santiago de Chile ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Chili

UNESCO-paradijs in de Stille Oceaan
Gemoedelijke havenstad vol historie
De droogste plek op aarde
Het hoogtepunt van Patagonië
Badplaats in het noorden van Chili
Stad van de eeuwige lente

Reizen naar Santiago de Chile

Uitgebreide rondreis Chili

Uitgebreide rondreis Chili

Individuele rondreizen
20 dagen

Tijdens deze rondreis door Chili reist u langs de bijzonder diverse landschappen die dit land te bie...

vanaf
€ 3.775
Rondreis Onbekend Noord-Chili (15 dagen) - Van Verre

Rondreis Onbekend Noord-Chili (15 dagen) - Van Verre

Individuele rondreis
15 dagen

Ontdek de onbekende wereldstad Santiago de Chile. je vliegt naar Calama en haalt je huurauto op om d...

vanaf
€ 2.450

Reizen naar Chili

Wil je meer weten over reizen naar Chili? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Chili