Chinese Muur

Enorm indrukwekkend bouwwerk

De Chinese Muur slingert over hoge bergen, door groene valleien en langs uitgestrekte steppen. Ooit gebouwd om het rijke China te verdedigen, maar tegenwoordig vooral een plek om je te vergapen aan ongerept natuurschoon en spectaculaire uitzichten. De Chinese Muur is dé topattractie van China.

Chinese Muur

Één van de bekendste fabels over Chinese Muur is dat deze te zien zou zijn vanuit de ruimte. Onzin, de muur is weliswaar ontzettend lang, maar te smal om vanaf zo'n afstand te kunnen zien. Desondanks is het beklimmen van de muur meer dan de moeite waard. Een bezoek aan de Chinese hoofdstad Beijing is gewoonweg niet compleet zonder de Chinese Muur te hebben gezien. Een waanzinnige ervaring die je meegemaakt moet hebben.

Badaling

De bekendste plek om de muur op te gaan is bij Badaling. Dit stuk is vanuit Beijing het makkelijkst te bereiken en werd in 1957 helemaal opgeknapt. Hier word je als toerist op je wenken bedient met souvenirwinkels, restaurants, een museum en zelfs een dierentuin. Maar waar het natuurlijk echt om gaat zijn de verbluffende uitzichten, en die heb je hier volop. Mocht het druk worden (en die kans is aanwezig in Badaling), loop dan een stukje de muur op. Verderop is het al een stuk rustiger.

Ook fijn: Er is een speciale toegang voor bezoekers die in een rolstoel zitten, en er gaat een kabelbaan omhoog. Dat laatst is zeker een uitkomst als je slecht ter been bent of wanneer je geen puf hebt om omhoog te lopen: het kan je een flinke klim schelen.

Mutianyu

De Chinese Muur is onderdeel van een bijna tienduizend kilometer lange verdedigingslinie en diende als barrière tegen vijandige nomadenstammen uit het noorden. Het stuk bij Mutianyu heeft een lengte van drie kilometer, en vanaf de 26 uitkijktorens heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Mutianyu werd een aantal jaren geleden volledig gerestaureerd en is ook een uitstekende plek voor een bezoek aan de Chinese Muur. Het grote verschil met Badaling is echter dat er een stuk minder tourgroepen naartoe gaan, en dat scheelt in de drukte. Dit stuk is daarnaast ook voor gezinnen met kinderen een aanrader: Je kunt namelijk met de kabelbaan omhoog, en met een rodelbaan weer naar
beneden.

Chinese Wall

Van Jinshanling naar Simatai

Wil je de muur nagenoeg voor jezelf en heb je een redelijke conditie? Ga dan voor een wandeling op een afgelegener stuk muur. Een goede optie is om de muur bij Jinshanlin te betreden en vanaf daar door te lopen naar Simatai, zo'n zeven kilometer verderop. Deze hike is een geweldige ervaring voor de actieve reiziger, want grote delen van de muur gaan stijl omhoog en weer net zo stijl naar  beneden. Klauter met je handen en voeten van wachttoren naar wachttoren en geniet van het adembenemende uitzicht van de muur die door het landschap kronkelt.

Let wel goed op, flinke delen van de muur zijn hier vervallen en deels ingestort. Zorg voor stevige wandelschoenen en neem voldoende eten en drinken mee. In tegenstelling tot Mutianyu en Badaling kom je hier namelijk maar weinig eetstalletjes en verkopers tegen.

De Chinese Muur bezoeken — Hoe doe je dat?

De Chinese hoofdstad Beijing is het perfecte startpunt voor een bezoek aan de Chinese Muur. De vlucht van Amsterdam naar Beijing duurt ongeveer 12 uur, en als je goed zoekt kun je al vanaf 500 euro heen en weer (met overstap). In Beijing bieden vrijwel alle hotels en guesthouses georganiseerde tripjes naar de muur aan, maar op eigen gelegenheid is doorgaans goedkoper. Vanaf verschillende plekken in de stad vertrekken meerdere malen per dag bussen naar onder meer Badaling en Mutianyu. Een kaartje kost doorgaans maar een paar euro.

Neem bijvoorbeeld op het Dongzhimen Wai busstation bus 867 naar Mutianyu. De bus vertrekt om 7 uur en half 9 in de ochtend, en gaat weer terug om 2 en 4 uur 's middags. De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Een andere optie is om van de Dongzhimen Transit Hub bus 916 naar Huairou te pakken, uit te stappen bij Mingzhu Guangchang en daar een minibus naar de muur te nemen.

Om met het openbaar vervoer bij Badaling te komen kun je de hele dag de bussen 877, 919 en 880 vanaf Deshengmen Gateway nemen. Maar met de trein kan ook. De tocht van Beijing North Station naar Badaling Train Station duurt ongeveer 75 minuten en treinen gaan meerdere keren per dag op en neer.

Geat Wall of China

Als je de wat afgelegener stukken muur wilt bekijken, of als je niet gebonden wil zijn aan bustijden, dan is een huurauto of een auto met chauffeur een goede optie. Als je van plan bent om te gaan hiken kun je met de chauffeur afspreken dat je op een bepaald punt weer wordt opgepikt. Een auto met chauffeur is uiteraard een stukje duurder dan met het openbaar vervoer, maar over alles valt te onderhandelen en met een grotere groep zijn de prijzen goed te doen.

Chinese Muur ervaringen & beoordelingen

De Chinese Muur ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Chinese Muur ervaring.

Er zijn 2 Chinese Muur ervaringen geplaatst.

10,0
Totaalscore

2 beoordelingen

10

Foto's zonder andere mensen op de Chinese muur!

🇨🇳 China
Chinese Muur
07-01-2016

Via het hostel (Leo Hostel) in Beijing hebben wij een prachtige dag gehad op de Chinese muur. We zijn met 10 man in een busje (bereid je voor op een busje zonder airco in die hitte) vertrokken naar de muur. Je kon kiezen uit 2 excursies, een goedkopere die wat dichterbij was en een wat duurdere die langer rijden was. Wij hebben voor de duurdere gekozen op aanraden van het personeel. Het was fantastisch! Waar je met enorme groepen Chinese toeristen op de muur staat met de goedkopere excursie, sta je bijna alleen op de muur bij de minder toeristische stukken. We hebben zelfs foto's van kilometers muur zonder andere mensen er bij op! Ook liepen hier geen verkopers die je van alles willen verkopen. Het was wel een hele klim aangezien er geen lift is om hoog zoals bij de toeristische plekken. En let er op, ook al is het bewolkt, je verbrand! Ik heb zelf Indonesisch bloed en ben nog nooit verbrand, maar daar op de muur ben ik zelfs rood geworden!

Gereisd met partner
10

Een geweldige ervaring op de Chinese Muur

🇨🇳 China
Chinese Muur
19-11-2015

Save the best for last. Dit hebben wij zeker gedaan. Na alle mooie bezienswaardigheden hadden wij de Muur als laatste op de planning. Wat een mooie en bijzondere dag. Lekker zonnetje, bijna geen andere toeristen. Wij hebben het stukje bij Mutianyu gelopen. Wat een klim! Absoluut de moeite waard. Het gehele stuk van achter tot voor gelopen binnen 3 uur, zelfs nog op een stukje Muur gestaan dat niet voor publiek toegankelijk was. Daarna met een soort van bobslee helemaal naar het dal terug. In één woord: Geweldig!

Gereisd met partner

Chinese Muur op de kaart

Bezienswaardigheden China

Chinese Muur
Enorm indrukwekkend bouwwerk
Eeuwenoude handgemaakte beelden
Schilderachtig mooi
Keizerlijke wereldstad
Verbazingwekkende miljoenenstad
Hippe stad vol verrassingen
Prachtig voormalig Chinees paleis
Cruise door ongekend mooi China
Ontdek het dak van de wereld
Stad aan de rivier Li tussen sublieme bergjes
Chinese metropool mét panda's
Één van de meest idyllische stadjes van China
Één van de mooiste plekken in China
Prachtig stukje China
Verbluffend mooi natuurgebied
Verrassende Chinese stad
De oude hoofdstad van China
Gokstad van Azië
Het best bewaarde historische dorpje in heel China
Uitvalsbasis voor indrukwekkende bezienswaardigheden
Fotogenieke dagtrip vanuit Shanghai

Reizen naar Chinese Muur

15-daagse rondreis Klassiek China

15-daagse rondreis Klassiek China

Groepsrondreis
15 dagen

Eeuwenoude geschiedenis en een zeer verfijnde cultuur… dat staat je te wachten tijdens deze rondreis...

vanaf
€ 1.361
Tibetaanse gebieden China - 20 dagen

Tibetaanse gebieden China - 20 dagen

Individuele rondreizen
20 dagen

Met deze rondreis pak je een van de mooiste natuurgebieden van China mee en bezoek je de Tibetaanse...

vanaf
€ 2.555
Go China

Go China

Individuele rondreizen
16 dagen

Reis per trein langs de highlights van China en slaap onderweg in knusse hotelletjes in de sfeer van...

vanaf
€ 1.574
Groepsreis China in twee weken ; Ontdekkingstocht door het land van Mao

Groepsreis China in twee weken ; Ontdekkingstocht door het land van Mao

Groepsrondreis
16 dagen

Geniet van paleizen en tempels in Beijing en maak een wandeling over de Chinese Muur. Bewonder de om...

vanaf
€ 1.599

Reizen naar China

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar China