Guilin

Stad aan de rivier Li tussen sublieme bergjes

Guilin is de toegangspoort tot één van de mooiste gebieden van China. De stad is beroemd om haar prachtige meren en is bezaaid met grillige kalkstenen bergen, maar maak ook zeker uitstapjes naar de nabijgelegen rijstterrassen en het pittoreske dorpje Yangshuo.

Guilin

Het veelzijdige Guilin is één van die bestemmingen in China die je niet mag overslaan. De stad is relatief schoon en kent weinig luchtvervuiling, waardoor het een fijne stad is om een tijdje te verblijven. Stap hier aan boord van een bamboe vlot, en laat je via de Li River langs het scenische landschap en de mooiste bezienswaardigheden voeren.

Meren van Guilin

Guilin is de stad van het water. Het centrum wordt omring door twee rivieren (de Li en Taohua rivier) en vier meren (Rong Hu, Shan Hu, Gui Hu en Mulong Hu), en tijdens een wandeling door het centrum zul je er hoe dan ook eentje tegen gaan komen. De twee grootste meren zijn Rong Hu en Shan Hu. De geschiedenis van deze meren gaat honderden jaren terug in de tijd, naar de Tang en Song dynastieën. Let daarom tijdens je wandeling ook op de overblijfselen van de oude stadsmuren: aan de noordelijke kant van Rong Hu staat de oorspronkelijke toegangspoort nog overeind.

Meer bij Guilin

Shan Hu, Guilin

Zon en Maan Pagodes

Aan de rand van Shan Hu staan de Zon en Maan Pagodes. Vooral in de avonduren, wanneer de lichtjes branden, is het een mooi gezicht om deze pagodes te bekijken. Een paar weetjes: De twee torens zijn met elkaar verbonden via tunnel onder water, de 41 meter hoge Sun Pagoda is ’s werelds grootste koperen pagode en één van de weinigen waar je met een lift omhoog kan. Het is mogelijk om binnen een kijkje nemen, maar houd er wel rekening mee dat er geen Engelse uitleg is.

Elephant Trunk Hill

Elephant Trunk Hill is het symbool van Guilin. Deze bijzondere rots wordt door de Chinezen vergeleken met een olifant, en met een beetje fantasie moet je ze daar ook wel gelijk in geven. De rots lijkt namelijk echt een beetje op een olifant die water uit de rivier drinkt. Je kunt de rots beklimmen voor een mooi uitzicht over Guilin, maar eigenlijk is Elephant Trunk Hill het best te zien vanaf het water. Als je met een bamboevlot in zuidelijke richting vaart, dan kom je de rots vanzelf tegen.

Elephant Trunk Hill, Guilin

Guilin

Seven Stars Park, Guilin

Seven Stars Park

Het Seven Stars Park is het grootste park van Guilin. Een bijzonder stadspark, vol kalkstenen bergen, verborgen grotten en schatten uit het verleden. Je kan er heerlijk wandelen of picknicken, want er is genoeg te zien. De Flower Bridge uit de Song dynastie bijvoorbeeld, die vroeger in de zomer volledig bedekt was met bloemen. Andere bezienswaardigheden in het park zijn de Seven Star Cave, Camel Hill en de dierentuin.

Night Market

Elke avond verandert hoofdstraat Zhongshan Zhonglu in een bruisende markt, vol kraampjes en eetstalletjes. Hier moet je zijn voor gekke Chinese gadgets, souvenirtjes en snacks. Vergeet niet af te dingen, en duik af en toe ook een zijstraatje in.

Guilin night market

Guilin Yangshuo

Over de Li rivier naar Yangshuo

Dagtrip Yangshuo

Veel reizigers stoten na Guilin door naar Yanghsuo, een stadje aan de oevers van de Li River. Yangshuo is een stuk kleiner dan Guilin en ligt temidden van een sprookjesachtig karstgebergte. De prachtige omgeving is een geliefde plek voor boottochtjes en fietsritjes, en mag je eigenlijk niet overslaan als je toch in de buurt bent. Yangshuo is een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven, maar als je niet zoveel tijd hebt, dan kun je vanuit Guilin ook een dagtocht maken. De trip over de Li River duurt een paar uur, en vanaf het water wordt je getrakteerd op de allermooiste uitzichten.

Dragon’s Backbone Rice Terraces

Een andere populaire dagtrip vanuit Guilin gaat naar de rijstvelden van Long’ji. Op ongeveer anderhalf uur rijden liggen de Dragon’s Backbone Rice Terraces, zoals ze ook wel genoemd worden. Een geweldige omgeving, met een glooiend heuvellandschap dat wordt bedekt met eindeloze rijstvelden. In de zomer staan de terrassen vol met felgroene rijstplanten, in de herfst kleuren de heuvels goudgeel, en in de winter ligt er een witte deken van sneeuw over het landschap. Maak zeker de klim naar één van de uitzichtpunten, want op grote hoogte wordt het je meteen duidelijk waar de naam van deze omgeving vandaan komt. Minstens zo interessant: de kleine dorpjes die her en der over het landschap liggen verspreid. Ze worden bewoond door etnische stammen en als je langer in het gebied wil verblijven, dan kun je in één van deze authentieke bergdorpjes blijven logeren.

Dragon’s Backbone Rice Terraces

Dragon’s Backbone Rice Terraces

Reizen naar Guilin — Hoe kom je er?

Guilin ligt in het binnenland van China, maar heeft goede verbindingen met meerdere grote steden in China en buurlanden. Vanaf Guilin International Airport heb je directe vluchten naar steden als Shanghai (2 uur vliegen) en Beijing (3 uur vliegen) en internationale bestemmingen als Hong Kong, Kuala Lumpur en Singapore. Het is mogelijk om al vanaf € 450 naar Azië te vliegen, en de prijs voor een ticket naar Guilin begint bij € 50.

Eenmaal geland in Guilin is het nog 30 kilometer en ruim een half uur rijden naar de stad. Er gaat elk half uur een shuttlebus, maar je kan ook met de taxi. Guilin zelf is nog redelijk groot, maar te voet kun je een heel eind komen. Met de fiets is ook een optie: de meeste guesthouses en hostels verhuren tweewielers waarmee je in rap tempo langs de highlights van de stad kan rijden.

Guilin

Beste reistijd Guilin

De beste periode om naar Guiling te reizen is van eind maart tot mei en eind september tot en met november Het weer is er dan relatief goed met met aangename temperaturen. De winters zijn in Guilin vrij mild en de zomers erg heet. Het regenseizoen is in het begin van de zomer, waarbij de maanden mei en juni de meeste regen hebben.


Guilin op de kaart

Bezienswaardigheden China

Chinese Muur

Terracottaleger

Yangshuo

Beijing

Hong Kong

Shanghai

De Verboden Stad

Yangtze rivier

Tibet

Guilin

Chengdu

Lijiang

Zhangjiajie

Li Rivier

Jiuzhaigou

Qingdao

Nanjing

Macau

Pingyao

Datong

Hangzhou

Reizen naar China

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar China

Guilin ervaringen & beoordelingen

De Guilin ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Guilin ervaring.

Er zijn nog geen Guilin ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen