Hangzhou

Fotogenieke dagtrip vanuit Shanghai

Op minder dan een uur treinen van Shanghai ligt een van de meest pittoreske steden van heel China. Maak kennis met Hangzhou, een stad die bekend staat om haar fotogenieke meer, mysterieuze tempels en prachtige pagodes.

Hangzhou

De Chinese miljoenenstad Hangzhou is misschien minder bekend dan Beijing of Shanghai, het is verrassend genoeg wel een van de mooiste steden in heel China. Aan de oevers van het meer verstomt het geluid van de grote stad en heb je volop de gelegenheid om te genieten van alle mooie dingen om je heen.

West Lake

De belangrijkste trekpleister van Hangzhou is het schitterende West Lake. Dit meer siert menig toeristenbrochure over China en dat is niet voor niets. Het uitzicht over het water is prachtig en langs de oevers zijn tal van mooie plekjes waar je lekker kunt zitten om te genieten van het al dat natuurschoon. Het is een aanrader om een fiets te huren en op die manier rondom het meer te cirkelen. Onderweg kun je regelmatig stoppen bij verschillende bezienswaardigheden, zoals tempels, paviljoens, musea, tuinen en kleine eilandjes. Mocht het slecht weer zijn, dan is het ook een optie om een rondje te maken in de speciale toeristenbussen.

Hangzhou, China

Hangzhou, China

Tempels

Hangzhou is de stad van de vele tempels en je kunt rustig een hele middag zoet zijn met het bekijken van al die mooie bouwwerken. De bekendste tempel van Hangzhou is de boeddhistische Linyin Tempel, dat wordt omringd door nog veel meer andere tempels. Achter deze tempel kun je bovendien met een kabeltje baantje naar de top van de berg voor een fantastisch uitzicht over het meer en de omgeving. Andere tempels die niet in je planning mogen ontbreken zijn de compleet gerenoveerde Jingci Tempel en de prachtig versierde Confucius Tempel.

Pagodes

Ze sieren elke foto van Hangzhou en als je een rondje rondom West Lake maakt, dan zul je ze zelf ook al snel zien liggen: de indrukwekkende pagodes van Hangzhou. De bekendste pagode van de stad is de Leifeng Pagode, gelegen aan de zuidelijke oever van het meer en vanuit de weide omtrek te zien. De pagode heeft vijf verdiepingen en wordt afgemaakt met een grote gouden piek. De pagode is al meer dan 1000 jaar oud en werd verschillende keren opnieuw opgebouwd, maar dat doet gelukkig geen afbreuk aan het plaatje. Als je het leuk vindt kun je naar de bovenste verdieping klimmen voor een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Hangzhou, China

Hangzhou, China

Tuinen en parken

Aan de oevers van het meer liggen verschillende parken en kunstig aangelegde tuinen. In het noordwestelijke deel van het meer kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door de Quyuan Garden. Het park bestaat uit verschillende paviljoens en is gesitueerd rondom een vijver vol lelies. Een rustgevend plekje waar ook de lokale bevolking graag komt om even de ontsnappen aan de hectiek van de grote stad. Een ander mooi park is te vinden op het eiland Gushan dat midden in het meer ligt. Ook hier kun je mooie wandelingen maken door de natuur.

Qinghefang Old Street

Een leuke plek om na je fietstocht neer te strijken voor een hapje eten is Qinghefang Old Street, waar de oude gevels zijn versierd met rode lampionnen. Deze voetgangersstraat staat bol van de souvenirwinkels en eetstalletjes, en is tevens een mooie plek om even rond te kijken. De fotogenieke huisjes dienden vroeger als traditionele apotheek en sommigen zijn anno nu nog steeds als zodanig in gebruik. Het is zeker een aanrader om even binnen te lopen en te snuffelen tussen alle rariteiten.

Hangzhou, China

Hangzhou, China

China Thee Museum

Theeleut? Dan ben je in Hangzhou aan het juiste adres. Mocht je na je ronde om het meer nog tijd overhebben, dan is het leuk om een bezoekje te brengen aan het theemuseum. Het museum is gelegen in de heuvels rondom Hangzhou en je kunt er even rondkijken tussen de theevelden. Hier draait het om de kunst van het theedrinken en leer je alles over de beroemde Chinese groene thee. Je kunt een inkijkje krijgen in het productieproces, maar uiteraard ook het een en andere proeven.

Reizen naar Hangzhou — Hoe kom je er?

Hangzhou is uitstekend te combineren met een bezoek aan metropool Shanghai. Tijdens een dagtrip kun je ’s ochtends vroeg de trein nemen en aan het eind van de dag weer terugkeren naar de grote stad. Met de supersnelle hogesnelheidstrein is het vanuit Shanghai namelijk maar 55 minuten reizen naar Hangzhou en treinen gaan meerdere keren per dag die kant op.

Eenmaal aangekomen in Hangzhou kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, dat hier uitstekend is geregeld. Op een mooie dag is het echter een stuk leuker om een fiets te huren, zodat je op eigen gelegenheid langs de verschillende bezienswaardigheden kan fietsen.

Hangzhou ervaringen & beoordelingen

De Hangzhou ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Hangzhou ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Hangzhou op de kaart

Bezienswaardigheden China

Enorm indrukwekkend bouwwerk
Eeuwenoude handgemaakte beelden
Schilderachtig mooi
Keizerlijke wereldstad
Verbazingwekkende miljoenenstad
Hippe stad vol verrassingen
Prachtig voormalig Chinees paleis
Cruise door ongekend mooi China
Ontdek het dak van de wereld
Stad aan de rivier Li tussen sublieme bergjes
Chinese metropool mét panda's
Één van de meest idyllische stadjes van China
Één van de mooiste plekken in China
Prachtig stukje China
Verbluffend mooi natuurgebied
Verrassende Chinese stad
De oude hoofdstad van China
Gokstad van Azië
Het best bewaarde historische dorpje in heel China
Uitvalsbasis voor indrukwekkende bezienswaardigheden
Hangzhou
Fotogenieke dagtrip vanuit Shanghai

Reizen naar Hangzhou

14-daagse familie groepsrondreis Keizerlijk China

14-daagse familie groepsrondreis Keizerlijk China

Groepsrondreis
14 dagen

China ligt misschien niet voor de hand om met je gezin te ontdekken met een familiereis. Maar je zul...

vanaf
€ 2.049

Reizen naar China

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar China