Jiuzhaigou

Verbluffend mooi natuurgebied

Het Jiuzhaigou National Park is een prachtig natuurgebied in de Chinese provincie Sichuan. Het park is beroemd om haar felblauwe meren, de prachtige watervallen en het adembenemend mooie berglandschap. Een onvergetelijke plek waar je de allermooiste wandeltochten kan maken.

Jiuzhaigou

Zo blauw als de meren in het Jiuzhaigou National Park zie je ze maar weinig. Het park is op z’n mooist in het najaar, als de bomen zijn getooid in herfstkleuren. Neem het kleine Pengfeng Village als uitvalsbasis en trek zeker 2 reisdagen uit om al het moois van dit bijzondere natuurpark te bewonderen.

Nuorilang Waterfall

Eén van de populairste bezienswaardigheden van het Juizhaigou National Park is de Nuorilang Waterfall. Deze sprookjesachtig mooie waterval is 32 meter breed en 25 meter hoog, en het water komt in tientallen kleine stroompjes naar beneden. Een prachtig plaatje, dat in elk seizoen de moeite waard is: zelfs in de winter, als het water is bevroren, ziet deze plek er adembenemend mooi uit. Het beste uitzicht heb je vanaf de weg die door de Szuzheng-vallei loopt.

Nuorilang,  Jiuzhaigou

Nuorilang waterval in Jiuzhaigou

Five Flower Lake, Jiuzhaigou

Five Flower Lake, Jiuzhaigou

Five Flower Lake, Jiuzhaigou

Five Flower Lake

Het Five Flower Lake wordt ook wel het kroonjuweel van het Jiuzhaigou National Park genoemd. En terecht, want het is prachtig om te zien. Het mineraalrijke water is glashelder en heeft een diepe, turquoise kleur. Maar wanneer de zon hoog aan de hemel staat dan zul je ook groene en gele kleuren kunnen onderscheiden. Er zijn een aantal platforms vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het meer en de omgeving, maar het kan er wel druk worden. Bezoek het meer daarom vroeg in de ochtend.

Mirror Lake

Mirror Lake dankt zijn naam aan het spiegelgladde, onafgebroken wateroppervlak. Op een heldere dag worden de omliggende bergen en bossen perfect gereflecteerd in het water, en dat maakt het een geliefde plek voor fotografen. De ochtend en laat in de middag zijn de beste momenten om het meer te bezoeken. Niet alleen is het licht op z’n mooist, er zijn dan ook stukken minder andere toeristen.

Mirror lake Jiuzhaigou

Zharú Temple,  Jiuzhaigou

Zharú Temple

Een bezoek aan het Jiuzhaigou National Park draait natuurlijk vooral om de natuurpracht, maar de Zharú Temple is het spirituele hoogtepunt van het park. Deze bijzondere Tibetaanse tempel is één van de eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt als je door het park rijdt. De bus stopt hier niet, maar vanaf de ticket office is het maar een klein stukje lopen.

Five-Coloured Pool

De Five-Coloured Pool wordt ook wel Jade Pool genoemd, en dankt zijn naam aan de vele felblauwe kleurschakeringen. Het meer is gemiddeld tussen de 6 en 7 meter diep, en het water is helder genoeg om de bodem en haar bewoners te kunnen zien. Het is één van de kleinere meren in het nationale park, maar vanwege zijn unieke schoonheid mag je dit stukje niet overslaan.

Five-Coloured Pool,  Jiuzhaigou

Pearl Shoal Waterfall

Pearl Shoal Waterfall

Het blauwe water van het Five Flower Lake komt uit bij de Pearl Shoal Waterfall. Deze waterval heeft wel iets weg van de eerder genoemde Nuorilang Waterfall, want ook hier vloeit een brede waterstroom over een rotsachtige wand naar beneden. Je hebt het mooiste uitzicht als je het pad van Mirror Lake naar Panda Lake volgt. Vanaf een afstandje wordt bovendien meteen duidelijk hoe deze waterval aan haar naam komt: volgens de Chinezen lijkt namelijk net alsof er een sjaal van parels over de rand tuimelt.

Fairy Pond Scenic Area

Je moet er even voor reizen, maar als je de tijd hebt dan is een bezoek aan de Fairy Pond Scenic Area dat zeker waard. Dit bijzondere plekje ligt zo’n 49 kilometer buiten Pengfeng Village, en je bent zeker anderhalf uur onderweg om er te komen. Maar eenmaal op de plek van bestemming word je getrakteerd op een prachtige vallei die is opgebouwd uit talloze kalkstenen terrassen, gevuld met helder turquoise water. Misschien heb je wel eens plaatje van het Turkse Pamukkale gezien? De Fairy Pond Scenic Area in Jiuzhaigou is bijna net zo mooi.

Fairy Pond Scenic Area,  Jiuzhaigou

 Jiuzhaigou National Park

Reizen naar Jiuzhaigou National Park — Hoe kom je er?

Het Jiuzhaigou National Park ligt in de provincie Sichuan, en is vanuit heel China goed te bereiken.

Als je de tijd hebt en aan een budget bent gebonden, dan kun je in Chengdu met de bus naar Jiuzhaigou reizen. Je doet ongeveer 10 uur over de rit die dwars door de bergen gaat, en onderweg wordt je regelmatig getrakteerd op prachtige uitzichten. 

Vanaf Chengdu kun je ook vliegen naar Jiuzhaigou Airport, want elke dag vliegen verschillende maatschappijen tussen de twee steden op en neer. Vanaf het vliegveld reis je vervolgens met de bus in 1,5 uur naar het park. Kom je vanuit Beijing of Shanghai, dan kun je ook direct vliegen naar Huanglong Airport. Dit vliegveld ligt ook op anderhalf uur reizen van het park.

In het park zelf kom je te voet een heel eind, maar voor de grote afstanden kun je de bus nemen. Met een dagkaart kun je onbeperkt in- en uitstappen.

Jiuzhaigou ervaringen & beoordelingen

De Jiuzhaigou ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Jiuzhaigou ervaring.

Er zijn 2 Jiuzhaigou ervaringen geplaatst.

8,5
Totaalscore

2 beoordelingen

8,0

Maximum aantal bezoekers per dag

China
Jiuzhaigou
21-11-2019

Houd rekening met het feit dat Jiuzhaigou getroffen is door een aardbeving in augustus 2017. Het park is heropend op in oktober 2019, maar het staat maximum 5000 bezoekers per dag toe. De tickets kan je alleen kopen via een agency en ver van te voren. Het vliegveld van Jiuzhaigou(JZH), is ook (tijdelijk) gesloten, omdat er nog weinig mensen naar toe gaan.

Gereisd met partner
9,0

Bezoek aan Jiuzhaigou & de travertijn terassen van Huanglong

China
Jiuzhaigou
11-07-2016

Jiuzhaigou is inderdaad prachtig en een bezoek meer dan waard! De kleuren van de meren zijn onwaarschijnlijk.... De wandelpaden zijn mooi aangelegd en het systeem met pendelbussen doorheen het park is prima georganiseerd. Huanglong (Fairy Pond Scenic Area) ligt op grote hoogte (bijna 3000 m.!) dus je trapt er snel op je adem. Bovendien moet je een bergpas van 4000 m. over om er te geraken, mensen die gevoelig zijn voor hoogteziekte houden hier best rekening mee.
Maar denk vooral niet dat je er alleen zal zijn... De plek is heel populair bij de Chinezen zelf en die gaan steeds meer reizen. Hou dus rekening met veel Chinezen, heeeeel veeeeeel Chinezen...

Jiuzhaigou op de kaart

Bezienswaardigheden China

Enorm indrukwekkend bouwwerk
Eeuwenoude handgemaakte beelden
Schilderachtig mooi
Keizerlijke wereldstad
Verbazingwekkende miljoenenstad
Hippe stad vol verrassingen
Prachtig voormalig Chinees paleis
Cruise door ongekend mooi China
Ontdek het dak van de wereld
Stad aan de rivier Li tussen sublieme bergjes
Chinese metropool mét panda's
Één van de meest idyllische stadjes van China
Één van de mooiste plekken in China
Prachtig stukje China
Jiuzhaigou
Verbluffend mooi natuurgebied
Verrassende Chinese stad
De oude hoofdstad van China
Gokstad van Azië
Het best bewaarde historische dorpje in heel China
Uitvalsbasis voor indrukwekkende bezienswaardigheden
Fotogenieke dagtrip vanuit Shanghai

Reizen naar China

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar China

Blogs over Jiuzhaigou