Nanjing

De oude hoofdstad van China

Nanjing ligt tussen Shanghai en Beijing en de meeste reizigers zien alleen het treinstation als ze voorbij flitsen in de hypermoderne kogeltrein. En dat is best jammer, want deze vroegere Chinese hoofdstad is een goed voorbeeld van een typisch Chinese stad en er valt een heleboel te zien en te doen.

Nanjing
Ten tijde van de Ming-dynastie was Nanjing de hoofdstad van China en tijdens je bezoek aan de stad word je daar constant aan herinnerd. Nanjing is een echte Chinese stad, met indrukwekkende stadmuren, toegangspoorten en historische tempelcomplexen. 

Purple-gold Mountain

Het letterlijke hoogtepunt van je stedentrip naar Nanjing is een bezoek aan de Purple-Gold Mountain. Deze opvallende berg ligt ten noordoosten van de stad, en bestaat uit een verzameling van parken en historische bezienswaardigheden. Je kunt er mooie wandelingen maken door het bosrijke gebied en op een warme dag verkoeling zoeken in de schaduw. Op de berg liggen daarnaast ook een aantal mausoleums die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Ming Xiaoling Tombe, waar de eerste keizer uit de Ming-dynastie ligt begraven. Ook bijzonder zijn het Sun Yatsen Mausoleum, de Linggu tempel en de botanische tuin van Nanjing.
 
Nanjing, China
 
Nanjing, China

Stadsmuren van Nanjing

De stadsmuren van Nanjing zijn een van de meest indrukwekkende overblijfselen uit het Ming-rijk. Er kwamen maar liefst een miljoen arbeiders aan te pas om deze langste stadsmuur ter wereld te bouwen. De historische stadsmuren zijn vijf verdiepingen hoog en waren oorspronkelijk maar liefst 35 kilometer lang. Hoewel er in de loop der tijd stukken verloren zijn gegaan, kun je de oude stadsmuren nog op veel plekken in Nanjing bewonderen; ongeveer tweederde staat nog steeds overeind. Behalve het bouwwerk zelf zijn ook de stadspoorten een ware bezienswaardigheid in Nanjing. Er zijn nog 13 oude toegangspoorten, waarvan de Zonghua Gate een van de mooisten is.

Ruïnes van het Ming-paleis

Het Ming-paleis was destijds een indrukwekkend complex van torens, hallen en paviljoens. Met een lengte van maar liefst 2,5 kilometer besloeg het paleis een reusachtig oppervlak. Er wordt zelfs gezegd dat het bouwwerk model stond voor de Verboden Stad in Beijing, dus dan weet je in welke orde van grootte je moet denken. Helaas valt het niet meer te controleren, want van de het keizerlijk paleis in Nanjing kun je alleen nog maar de ruïnes bekijken. De verschillende overblijfselen zijn te bewonderen in het Wuchaomen Park, waar je ook heerlijk rustig kan wandelen. 
 
Nanjing, China

Confucius Tempel

In het zuiden van de stad ligt een van de belangrijkste tempels in Nanjing: de Confusius tempel. De tempel was meer dan 1500 jaar in gebruik om de leer van Confucius te bestuderen en is een prachtig voorbeeld van de Chinese bouwstijl, met tal van rode lampions, gouden draken en Chinese toegangspoorten. De tempel ligt midden in een voetgangersgebied en wordt omringd door tempels en een night market. Een goede reden om je bezoek aan de tempel aan het eind van de middag te plannen, zodat je daarna kunt aanschuiven voor een bordje Chinees street food. Vergeet ook niet om het uitzicht op de bijzonder verlichte bouwwerken te bewonderen vanaf de brug over de rivier. 

Zifeng Toren

De hoogste toren van Nanjing is de Zifeng Toren. Deze futuristische wolkenkrabber is maar liefst 450 meter hoog en biedt onderdak aan kantoren, restaurants en een hotel. Je kunt er dineren of overnachten op grote hoogte, maar het is goedkoper om een kaartje te kopen voor het observatiedek op de 72ste verdieping. Plan je bezoek bij voorkeur op een heldere dag, want dan kun je kilometers ver kijken.
 
Nanjing, China
 
Nanjing, China

Xuanwu Meer

Nanjing is niet zo groot en indrukwekkend als Beijing of Shanghai, maar ook hier blijf je je verbazen over de hectiek. Heb je behoefte aan een welverdiend momentje van rust? Dan is het een goed idee om een dagje naar het Xuanwu Meer Park te gaan. Dit park bestaat uit een meer met vijf kleine eilandjes die met elkaar zijn verbonden. Je kunt een boottochtje maken over het water, maar het is ook leuk om door de mooie omgeving te wandelen. In de lente wandel je tussen de kersenbloesem, in de nazomer zijn alle bomen getooid in schitterende herfstkleuren. Het totale rondje bedraagt 9,5 kilometer en je kunt niet halverwege afbreken. Trek dus voldoende tijd uit. 

Reizen naar Nanjing — Hoe kom je er?

Nanjing ligt ten noorden van de stad Shanghai en met de supersnelle kogeltrein is het maar een half uurtje reizen. Het is een belangrijke halte op de route van Shanghai naar Beijing, dus je kunt er makkelijk een tussenstop maken. Vanuit Beijing is het ongeveer 5 uur reizen met de hogesnelheidstrein.
 
Eenmaal aangekomen in Nanjing moet je de afstanden niet onderschatten. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van het efficiënte metronetwerk, want de verschillende lijnen kunnen je bijna overal in de stad brengen. 

Nanjing ervaringen & beoordelingen

De Nanjing ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Nanjing ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Nanjing op de kaart

Bezienswaardigheden China

Enorm indrukwekkend bouwwerk
Eeuwenoude handgemaakte beelden
Schilderachtig mooi
Keizerlijke wereldstad
Verbazingwekkende miljoenenstad
Hippe stad vol verrassingen
Prachtig voormalig Chinees paleis
Cruise door ongekend mooi China
Ontdek het dak van de wereld
Stad aan de rivier Li tussen sublieme bergjes
Chinese metropool mét panda's
Één van de meest idyllische stadjes van China
Één van de mooiste plekken in China
Prachtig stukje China
Verbluffend mooi natuurgebied
Verrassende Chinese stad
Nanjing
De oude hoofdstad van China
Gokstad van Azië
Het best bewaarde historische dorpje in heel China
Uitvalsbasis voor indrukwekkende bezienswaardigheden
Fotogenieke dagtrip vanuit Shanghai

Reizen naar Nanjing

Individuele Rondreis door Klassiek China

Individuele Rondreis door Klassiek China

Individuele rondreis
14 dagen

Vlieg-/busreis China met privé-chauffeur inclusief div. maaltijden met o.a. Beijing met de Chinese...

vanaf
€ 1.980

Reizen naar China

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar China