Tayrona National Park

Magnifiek natuurgebied mét strand

Op een uur rijden van Santa Marta en aan de Caribische Kust vind je deze wonderschone groene jungle met spierwitte stranden en knalblauw water.

Tayrona National Park

Dit plekje op moederaarde is eentje die iedereen op zijn/haar bucketlist zou moeten hebben staan. De pure lucht van de Sierra Nevada en de ongerepte landschappen zorgen ervoor dat je in een complete ZEN staat belandt. Tayrona Park doet dit met het grootste gemak!

Tropisch paradijs midden in de jungle

Tayrona Park is een Nationaal Park met een overweldigende flora en fauna. De wandelingen over de goed aangelegde wandelpaden geven jou de rust om enkel en alleen te genieten van de omgeving. Geritsel van de aapjes in de bomen, fladderende vlinders om je heen en misschien zelfs wel een condor in de lucht. In Tayrona Park hoef je nergens van op te kijken, want het dierenrijk is goed vertegenwoordigd. Wel 300 verschillende vogelsoorten en 770 plantensoorten. Vlinders, apen, zeeschildpadden, dolfijnen en wellicht zelfs de poema. Zoals je zult begrijpen, is de grootste bezienswaardigheid in Tayrona Park, Tayrona Park zelf. Kijk om je heen en realiseer je keer op keer dat je op een hele bijzondere plek bent.

De stranden van Tayrona Park zijn stuk voor stuk betoverend. Je loopt van het ene strand naar het andere en daarbij val je van de ene verbazing in de andere. Net toen je dacht dat het niet mooier kon… Kom je weer bij een heerlijk nieuw tropisch paradijsje uit.

Cabo san Juan heeft eigenlijk het beste van alles. Spierwit zand, heerlijk warm en rustig water, veel palmbomen, de bergen van de Sierra Nevada op de achtergrond en de zon op je neus. Op deze magische plek wil je zijn, wonen en voor altijd blijven!

Tayrona

Tayrona indianen van Tayrona Park

Tayrona Park dankt zijn naam aan de Tayrona indianen. Een prachtige cultuur die vroeger het gebied bewoonden. Vele Tayrona ruïnes zijn terug te vinden in het park. El Pueblito is daarvan de bekendste en misschien wel de mooiste. De wandeling er naartoe is soms heftig en zwaar, maar het is helemaal de moeite waard. Ook al leven de Tayrona indianen niet meer in het gebied van El Pueblito, toch voel je hun aanwezigheid. De ruïnes zorgen ervoor dat je zelf een beeld probeert te vormen bij deze bijzondere gemeenschap. Je ziet ze lopen in hun witte gewaden, bezig met hun dagelijkse dingen, totdat je weer in het hier en nu bent en je realiseert dat je aan het dagdromen bent. Ontdek deze cultuur op een pure en authentieke manier.

Snorkelen en duiken in Tayrona Park

Het blijft een bijzonder fenomeen, de onderwater wereld. Het straalt rust uit, de stilte, ieder visje voelt zich thuis en alle verschillende kleuren zorgen toch voor een eenheid in deze boeiende wereld onder water. Tayrona Park is een fantastische plek om te snorkelen. Het kraakheldere water van La Piscina is dé perfecte plek als je Nemo en zijn vriendjes wilt ontmoeten.

Ben je al iets meer gewend? Dan kun je ook geweldig duiken in Tayrona Park. Verschillende stranden, maar ook op het open water heb je de meest mooie duikplekken.

Kont in het water en genieten!

In de omgeving van Tayrona Park heb je een zeer bijzondere en unieke activiteit die je niet mag missen. Het voelt als één van de meest kalme plekken op aarde als je je begeeft in deze heerlijke omgeving in de bergen van de Sierra Nevada de Santa Marta. Je voelt de rust, de sfeer wat bepaald wordt door de dieren en de schone berglucht op je huid. Op deze plek ben je op visite bij de apen, de vogels en de vlinders. Dat voel je! Je drijft met een binnenband de rivier don Diego af om vervolgens uit te komen bij het strand en de zee. Weinig toerisme zorgt ervoor dat je dit echt kunt ervaren als een authentieke en bijzondere reis in de jungle.

Tayrona National Park

Hoe kom je in Tayrona Park?

Tayrona Park is perfect te bereiken vanaf Santa Marta. Meerdere openbare bussen rijden dagelijks op en neer naar dit bijzondere natuurpark. Je wordt afgezet bij de ingang van Tayrona Park om je entree te betalen voor die dag. Het is een populaire bestemming in Colombia, dus meerdere mensen zullen je voorgaan en volgen.

De mogelijkheid bestaat om enkele dagen te overnachten in Tayrona Park. Een accommodatie midden in de jungle met de geluiden van de zee en de dieren die daarbij horen. Beeld je dat eens in. Hoe fijn! Er zit maar één ding op na het lezen van dit inspirerende verhaal over Tayrona Park. Pak je bucketlist papiertje erbij en zet Tayrona Park in je rijtje! Je komt er nu echt niet meer onderuit!

Tayrona National Park ervaringen & beoordelingen

De Tayrona National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Tayrona National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor Colombia.

Tayrona National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Colombia

Colombia's kloppende hart
Kleurrijke stad vol historie
De stad van Pablo Escobar
Miljoenenstad in het westen van Colombia
De hoogste palmbomen ter wereld
De verloren stad in Colombia
Het Noordelijkste puntje van Zuid-Amerika
Werelderfgoed in het hart van Colombia

Reizen naar Tayrona National Park

Hoogtepunten van Colombia

Hoogtepunten van Colombia

Individuele rondreis
14 dagen

In deze tweeweekse Colombia rondreis bezoek je de highlights van het land: Bogota, Villa de Leyva, S...

vanaf
€ 1.492

Reizen naar Colombia

Wil je meer weten over reizen naar Colombia? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Colombia