Corcovado National Park

Het eco-paradijs van Costa Rica

Costa Rica betekent letterlijk Rijke Kust en het Corcovado National Park is daarvan het levende bewijs. Dit ongerepte natuurpark is gelegen aan de Stille Oceaan en omvat een schitterend natuurgebied dat je niet snel op een andere plek zal tegenkomen

Corcovado National Park

Maak je een rondreis door Costa Rica, dan moet je ook zeker het Corcovado National Park in je reisschema opnemen. Dit park ligt redelijk afgelegen en het is een behoorlijke reis ernaartoe, maar eenmaal op de plek van bestemming is het alle moeite waard geweest.

Wilde dieren spotten

Aan wilde dieren geen gebrek in het Corcovado National Park, dat ook wel bekend staat als het meest ongerepte park van Costa Rica. National Geographic noemde Corcovado zelfs de ‘most biologically intense place on earth’ en daar zijn wij het roerend mee eens. Zo kun je er verschillende soorten apen spotten, maar ook krokodillen, jaguars, luiaards, tapirs, toekans, puma’s en heel veel verschillende soorten slangen. Daarnaast staat het park bekend om zijn populatie van papegaaien: tijdens een wandeling door het park kom je de kleurrijke vogels overal tegen.

Corcovado, Costa Rica

Corcovado, Costa Rica

Ongerepte natuur

Het Corcovado National Park ligt behoorlijk afgelegen en niet iedereen wil de lange reis maken. Dat heeft één groot voordeel: je komt er relatief weinig andere toeristen tegen. Dat draagt zeker bij aan het ongerepte karakter van het park, want de onherbergzame jungle is een waar paradijs. Het park heeft een oppervlakte van zo’n 424 vierkante kilometer en bestaat onder andere uit tropisch regenwoud, paradijselijke stranden, riviertjes, watervallen, rotsformaties en moerasgebieden. Tijdens een wandeling door het park wisselen die verschillende landschappen zich in rap tempo af en het is ongelofelijk dat er zoveel diversiteit is te zien op zo’n relatief klein stukje land.

Hiken

De beste manier om het park te leren kennen is tijdens een wandeling. Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet en het is de moeite waard om er een aantal te combineren. Je hebt korte trails van een paar kilometer, maar je kunt ook de uitdaging aangaan en een langer stuk pakken. De wandeling van La Leona naar La Sirena is 16 kilometer lang en komt voor een groot deel langs het strand. Een stukje langer is de hike van van Los Patos naar La Sirena, dit 20 kilometer lange wandelpad loopt van oost naar west en gaat dwars door het regenwoud. Dit is verreweg de beste wandeling om wilde dieren te spotten en te genieten van alle natuurpracht in het park.

Corcovado, Costa Rica

Corcovado, Costa Rica

Kajakken

Vanaf het water ziet het park er weer heel anders uit dan tijdens het wandelen, dus een goede reden om ook een tochtje te maken in een kajak. Tijdens een tour peddel je op rustig tempo over de rivier en kun je verschillende strandjes afstrepen. Onderweg zie je dieren langs de oevers drinken en kom je langs plekken in het park die niet toegankelijk zijn voor voetgangers. Je krijgt dus een heel nieuw gezicht van het park te zien.

Overnachten bij La Sirena

Ben je op zoek naar een hotel in de buurt van het Corcovado National Park? Het is een aanrader om minstens één nachtje binnen de grenzen van het park te blijven overnachten. Dat kan bij de verschillende ranger stations. Het is het goedkoopst om zelf een tent op te zetten, maar je kunt ook kiezen voor een bed in een slaapzaal. Een van de populairste plekken om te blijven slapen is bij het ranger station van La Sirena. La Sirena ligt op ongeveer 20 kilometer van de ingang van park en is een goed startpunt om de verschillende wandelroutes te lopen. Tip: zorg dat je tijdig een bed hebt gereserveerd, want die zijn over het algemeen snel vergeven.

Corcovado, Costa Rica

Corcovado, Costa Rica

Bahia Drake

Dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Corcovado National Park is het relaxte Bahia Drake, een echt backpackersstadje aan de rand van het park. Hier vind je gezellige lodges en guesthouses en kom je veel andere reizigers tegen. Vanuit Bahia Drake kun je met de boot naar ranger stations La Sirena en San Pedrillo reizen, dat uitstekende startpunten zijn voor je avontuur door het park. Een andere uitvalsbasis is de stad Puerto Jimenez, maar deze bestemming is minder populair onder backpackers.

Reizen naar het Corcovado National Park — Hoe kom je er?

Het Corcovado National Park ligt in een uithoek van Costa Rica en om er te komen ben je wel even onderweg. Tenzij je gaat vliegen natuurlijk, maar dat is logischerwijs niet de goedkoopste optie. Vanuit San José is het slechts een uurtje vliegen en het vliegveld ligt op een taxiritje verwijderd van Bahia Drake.

Wil je op je budget letten, dan kun je ook met de bus naar het Corcovado National Park reizen. Vanuit San José gaat een bus naar Sierpe, waar je vervolgens de boot naar Bahia Drake kunt nemen.

Corcovado National Park ervaringen & beoordelingen

De Corcovado National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Corcovado National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Corcovado National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Costa Rica

De mooiste actieve vulkaan ter wereld
Regenwoud, bountystrandjes en aapjes
Tropisch kustplaatsje in Costa Rica
Avontuurlijk gebied vol natuur
De toegangspoort tot Costa Rica
Afgelegen nestelplek voor zeeschilpadden
Het ecoparadijs van Costa Rica
Corcovado National Park
Het eco-paradijs van Costa Rica
Outdoor-paradijs aan de voet van de Arenal vulkaan
Relaxt badplaatsje aan de Caraïbische kust
Veelzijdige badplaats in Costa Rica

Reizen naar Corcovado National Park

Autorondreis Costa Rica; het dierenrijk van Costa Rica (16 dagen) - Van Verre

Autorondreis Costa Rica; het dierenrijk van Costa Rica (16 dagen) - Van Verre

Autorondreis
16 dagen

16 dagen lang ga je zelf aan het stuur om Costa Rica te ontdekken! Je rijdt van San José naar Tortug...

vanaf
€ 2.000

Reizen naar Costa Rica

Wil je meer weten over reizen naar Costa Rica? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Costa Rica