Costa Rica ervaringen

De Costa Rica ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Costa Rica.

Er zijn 47 Costa Rica ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,4
Cultuur
6,9
Stranden
8,5
Steden
6,2
Eten & drinken
7,9
Activiteiten
9,0
8,0
Totaalscore
47 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
6,8

Rondreis costa rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Askja Reizen
  • 10 February 2017

Beleving natuur 'jungle' en vulkanen schitterend...Prachtige nevelwouden met goeie gidsen...Quetzal (papegaai) gezien rond Arenal en de legende beweert wie deze vogel gezien heeft ...beleeft Costa Rica 100% in al zijn elementen dat het land te bieden heeft!
Van alle reizen veruit de beste bestemming natuur , stranden, klimaat, enz...Mag je zeker niet missen in je reisdagboek van wereldreizen! De moeite waard is' Canopy' aan kabel (didride) over toppen van het woud zweven...

Gereisd met partner in april 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
2,0
Stranden
9,0
Steden
5,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Zeer enthousiast over onze prachtige reis door Costa Rica

We hebben een prachtige reis van 3 weken gemaakt door Costa Rica! Tortuguero, La Fortuna en Tenorio vonden wij het meest indrukwekkend, maar we waren ook in Cahuita, Monteverde,, San Jose, Poas, Sarapiqui, Rincon de la Vieja en Samara. Heel veel zeer bijzondere dieren en de meest mooie vogels gezien. Om maar niet te praten over de prachtige natuur met 150 soorten orchideeën, de vriendelijke mensen, de prima wifi verbindingen in de goede hotels, meestal met airco. Van elke seconde genoten! Gaan zeker nog eens terug!

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,3

Geweldig land

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met NRV Holiday
  • 14 January 2017

Een fantastische bestemming die je geheel individueel kan maken. Na een overnachting in het Grand Hotel midden in het centrum van San José worden we vroeg in de morgen opgehaald en gaan we per bus met internationaal gezelschap naar het Torteguera national park, waar we voor 2 overnachtingen verblijven in The Evergreen lodge gelegen midden in het park.
De excursies vroeg in de morgen en in de namiddag zijn een geweldige ervaring en een goed begin van de reis! Na 2 overnachtingen in het park nemen we de huur auto in ontvangst en beginnen we aan onze geweldige rondreis!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
2,0
Stranden
8,0
Steden
2,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Geweldig land met vele mogelijkheden

  • Costa Rica
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 January 2017

In januari 2015 een mooie rondreis mogen maken met een hele leuke groep en geweldige reisleiding. Twee weken op en top genieten in Costa Rica, van al het moois dat dit land te bieden heeft! Voor ieder wat wils, maar vooral de natuur in Costa Rica is super!

Gereisd met vrienden in januari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,0

Een prachtige reis die ik niet snel zal vergeten!

  • Costa Rica
  • Singlereis Singlereis met Sawadee
  • 09 January 2017

Heel veel gewandeld, en daardoor veel wildlife gezien. Echt super! Het allerleukste vond ik de canopytour in Montverde, wat was dat gaaf! En een geweldig uitzicht!
Ik raad deze reis echt iedereen aan, als je van natuur en dieren houdt is het echt fantastisch. Ook voor de stranden is het een goede bestemming. Cultuur is er niet...

Alleen gereisd in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
3,0
Stranden
8,0
Steden
3,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

4,0

Costa Rica is een prachtig land!

  • Costa Rica
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 January 2017

Wij hebben een rondreis Costa Rica gedaan met een groep.
Het was echt geweldig!
Veel natuur gezien en ook hele leuke activiteiten gedaan!

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
3,0
Stranden
3,0
Steden
3,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

5,0

Costa Rica; zo dicht bij de natuur

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 20 January 2016

Costa Rica is één van de mooiste landen waar ik tot nu geweest ben. Van rivieren en mangroves waar je krokodillen kunt zien, vaar je over in zeewater waar je dolfijnen én zeeschildpadden tegen komt! Als kers op de taart vliegen er ara's ver boven je, zoals het hoort. Werkelijk adembenemend. Wandeltochten door de jungle zijn zeker aan te raden, garantie dat je apen zal spotten! Het bezoeken van indianenstammen was erg indrukwekkend; wat een vriendelijke, behulpzame mensen. Adrenaline junkies, ga zeker voor een canopy tour hoog in de bomen! Wauw wat was dat tof! Kortom, Costa Rica is een fantastische vakantiebestemming. Go!! :)

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
3,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

9,2

Super vakantie!

Rondreis pura vida gedaan met leuke gids en groep! Van raften tot wandelen in de mooiste natuurgebieden! Canoppy, vlindertuin, kolibrietuin, boottocht met veel krokodillen, op zee dolfijnen spotten en 's avonds in het donker op het strand schildpadden eieren zien leggen!
Fantastisch land en mooiste natuur! Zou graag nog eens terug gaan!

Gereisd met partner in juni 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Betoverd costa rica

  • Costa Rica
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Shoestring
  • 09 January 2016

Wij hebben deze reis ontzettend veel gedaan. rustig o mooie stranden liggen, mooie wandelingen gemaakt door de bossen en langs hagelwitte stranden. veel dieren gezien, zoals white faced monkey, eye lased viper, makakikikker enz enz. daarnaast hebben wij nog een nachttour gedaan en tarantula's gezien, slangen gespot. over de hanging bridges gelopen, ziplining door de regenwouden en wezen snorkelen. het is daar adembenemend mooi. je kijkt je ogen uit!

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Een geweldige ervaring in 2 geweldige landen !

Ik ben in 2014 in mijn eentje naar Costa Rica en Panama gegaan om hier Spaanse les te volgen en vrijwilligerswerk te doen. Ik heb gewerkt in een opvang voor wilde dieren. Hier heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. In mijn vrije tijd ging ik vaak dingen bezichtigen of naar leuke afgelegen strandjes. Ook ben ik nog naar Panama geweest. Hier heb ik de levendige hoofdstad bezocht en ben ik tot rust gekomen op de San Blas eilanden. Een paradijs !!

Alleen gereisd in maart 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Een heerlijke reis door Costa Rica

We hebben heel veel geien, BV de Arenal vulkaan heel veel natuur, zoals bloemen planten en dieren, smoelensmid vroeg met een fluisterboot de mangrove in en dan boa's in een boom zien, waterschildpadden en kaaimannen, ook hebben we een Pijlstaartrog gezien. Een heel mooie excursie met een zeiljacht waar je als je geluk hebt een merlijn ziet zwemmen en waar Dolfijnen met de boor mee zwemmen, kortom als je van de natuur houd is het een superland, een groot natuurpark. Ook wel een grondverschuiving meegemaakt zodat de bus via een alternatieve route moest rijden of wachten tot de weg weer vrij is. Kortom een vakantie voor herhaling vatbaar.

Gereisd met partner in juni 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Adembenemend Costa Rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Shoestring
  • 06 January 2016

21 dagen een geweldig mooie rondreis gemaakt door het bijzonder groene Costa Rica! Van vulkanen, tot canopytours tussen de metershoge bomen, hanging bridges in Monte verde, de bounty stranden van canõ island.. de geweldig vriendelijke costaricanen en de wonderschone natuur maken een reis naar Costa Rica onvergetelijk!

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Als je veel dieren in hun natuurlijke omgeving wil zien

  • Costa Rica
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 05 January 2016

prachtige stranden , snorkelen in een natuurlijk aquarium ,hoop cultuur in de steden ,lekker eten ,visje vangen op zee. Gewoon een wereldreis je komt ogen te kort.

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Fantastisch veelzijdig land!!

Costa Rica: natuur, dieren, jungle, ontspanning, San Jose, stranden, surfen, ziplining, relaxen, eten/drinken, de mensen -> Costa Rica is een prachtig land en de mensen zijn ontzettend aardig en relaxed! Costa Rica is echt mijn favoriet tot nu toe!! Heel Midden Amerika is mij heel goed bevallen, ben nu heel benieuwd naar Zuid Amerika!

Alleen gereisd in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

5,5

Prachtig Costa Rica

Het is een zeer mooi land met veel natuur en verschillende dieren. Qua eten kan iedereen zich er in vinden, er is van alles! Neem wel een zeer goede muggen spray mee, er is een kans dat je lek geprikt wordt.

Alleen gereisd in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
4,0
Steden
2,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,3

Heel avontuurlijke rondreis gemaakt door Costa Rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 18 December 2015

In juli hebben we een werkelijk schitterende rondreis gemaakt door Costa Rica. We kwamen op plekjes waar bijna geen toeristen zijn te zien en waar alles nog ongerept is. De mensen zijn er supervriendelijk, ook al spreken ze niet allemaal engels. Wij hebben onze reis informatie opgedaan bij de Holland Hotels Costa Rica, en zij hebben voor ons een rondreis samengesteld. Perfect georganiseerd! Ze weten zeker wel de juiste plekjes. We vonden de vulkaan Rincon de la Vieja toch wel het meest interessant. Ook maakten we een nachttocht in de buurt van Ojochal. Daar zagen we alle gekleurde kikkertjes die je maar kunt bedenken, inclusief enorme spinnen en slangen. Beslist een aanrader.

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Pura vida costa rica

  • Costa Rica
  • 03 March 2015

Costa diva is wat betreft natuur een van de mooiste landen waar ik ooit geweest ben. Vriendelijke mense en als je wil, kun je er ook salsa dansen. Kortom voor mij een geweldig land!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Rijke kust

  • Costa Rica
  • 21 February 2015

Rijk is Costa Rica zeker. Rijk aan een prachtige natuur, Rijk aan een ruig landschap, rijk aan een gouden kust, maar vooral rijk aan betoverende verrassingen. De ene verrassing nog mooier dan de ander. Een verborgen waterval of een reuze schildpad. Een relaxed surf dorpje of een range in de jungle. Costa Rica is de fatamorgana van centraal Amerika. een rollercaoster van verwondering. Beleef de pure vida, beleef Costa Rica.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Mooie ongerepte natuur

  • Costa Rica
  • 21 February 2015

Ik heb de arenal vulkaan bezocht, walvissen gespot, in Monteverde gewandeld door het regenwoud, ik heb een nachttour in de natuur gemaakt, standen bezocht, heel veel dingen gedaan. Maar bovenal genoten van de prachtige natuur!

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Al de mooie dingen van het leven....natuur, bevolking, feesten, relaxen, muziek. Dit land heeft alles te bieden voor elke leeftijd en ieder type reiziger. ouderen, vrijfezellwn, gezinnen met kinderen van allw leeftijden.n.

  • Costa Rica
  • 21 February 2015

Ben er 9x geweest. Met vrienden, alleen en met dochter van eerst 9 maanden en een jaar later weer. Heb alle parken gezien. Heel veel dieren en heel veel nieuwe vrienden gemaakt. Bij de locals geslapen en in de resorts geweest. De gastvrijheid staat op nummer 1. Een mooi land met super vriendelijke mensen. Natuur om nooit te vergeten. Waar zie je 30 rode ara's in een boom lange de weg? Schildpadden op een strand en leguanen en wasberen bij je resort???

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Uitwisseling in Costa Rica

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

Deze bestemming is zeker een aanrader! Aapjes, palmbomen, watervallen, mooie stranden en de mensen zijn ontzettend vriendelijk en easy going. Je ontmoet er veel backpackers van over de hele wereld met mooie verhalen. De zonsondergang is ongelovelijk vanaf het strand te zien met een flesje sol, terwijl er nog een surfcontest bezig is. 's avonds altijd wel ergens een feestje en veel ladiesnights met gratis drankjes :)

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,2

Costa Rica Pura Vida

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

Ik ben er nu 3 keer geweest. De eerste keer heb ik een rondreis van 14 dagen gemaakt en ik ben toen verliefd geworden op het land en de mensen. De tweede en derde keer ben ik respectievelijk 4 en 3 weken in Samara geweest en heb ik Spaanse lessen gevolgd bij Intercultura. In de weekenden en ook gedurende de week heb ik excursies gedaan. Zoals dolfijnen spotten, bezoek aan playa Ostional voor schildpadden , bezoek aan Monteverde en El Arenal en bezoek aan de waterval Rio Celeste wat zeker aan te bevelen is evenals een bezoek aan national park Rincon de la Vieja. Ook ben ik in Montezuma geweest en heb la isla tortuga en curu bezocht. Verder staat nog op mijn lijstje een bezoek aan national park coronado. Er is zoveel te zien in Costa Rica. Echt fantastisch.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
3,0
Stranden
10,0
Steden
3,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Super gaaf

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

was de eerste keer dat ik zag dat witte stranden met helder blauw water en palmbomen echt bestond.! Zoo super mooi.! De beesten de natuur echt geweldig.!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
5,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Een rondreis waar we van het echte Pura Vida konden proeven

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

In 2013 besloten mijn vriend en ik om een rondreis te maken in Costa Rica. We wilden graag "buiten de gebaande paden" en hebben daarom ook niet direct voor de hand liggende plaatsen bezocht of hebben de grote steden gemeden. Onze reis begon in Drake Bay waar we een prachtig rainforest hebben gezien met een groot aanbod aan wildlife, vogels en natuur. Onze reis bracht ons vervolgens langs Uvita aan de kustzijde. In Monteverde hebben we het Cloudforest gezien en een diversiteit aan vogels en natuur, De 3e plaats die we bezochten was Arenal voor de vulkaan en uiteindelijk Sarapiqui. Een divers landschap met prachtige natuur! Absoluut de moeite waard om dit land te bezoeken!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Hét beste land voor een onvergetelijke rondreis

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

In 21 dagen alle kanten van het land bezocht. Van Caribische kust, regenwoud, vulkanen, meren, tot de Pacifische kust. En elke dag weer nieuwe wilde dieren gezien. Fantastische dingen gedaan: varen door mangrovebossen, 's nachts op het strand schildpadden kijken die eieren leggen, ziplinen over de jungle...... Voor natuur/dierenliefhebbers een must om te bezoeken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
5,0
Stranden
8,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Prachtig land voor natuurliefhebbers

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

Ik heb in dit land vier maanden stage gelopen en daarna nog gereist. Het is een super mooi land de mensen zijn vriendelijk. Nadeel is dat het wel een duur land is en heel toeristisch.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Geweldige ervaring

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

Costa Rica is een van de mooiste landen die ik in mijn leven heb gezien. Het land heeft zoveel kleuren door de verschillende mooie bloemen en kleurrijke vogels. Ook andere geweldige beesten kun je daar vinden zoals de gifgroene kikker en luiaards. Ik ben er vier weken geweest en ik kan het iedereen aanraden.
De grote steden zoals San José en Alajuela zijn niet echt een aanrader. Daar is het vooral erg druk en het is gewoon een dichtbevolkte stad.
De verschillende plaatsen aan de verschillende kusten, zijn echt helemaal geweldig. Heel erg leuk door de verschillende gekleurde huisjes. De mensen zijn daar heel vriendelijk en zeer chill. De stranden zijn zo mooi dat je de hele dag wel op het strand kunt vermaken. Al is dit om te leren surfen of om lekker lui op je handdoek te liggen.
Ook in de binnenlanden heb je mooie plekken zoals Monteverde en Arenal. Monteverde is echt de plek om de Canopy tour te doen. Je gaat dan over/langs ziplijnen de bossen door. Zo geweldig. In Arenal kun je een super grote werkende vulkaan beklimmen en naar de hot springs. Zo'n geweldige ervaring. Als je naar de hot springs gaat, neem dan geen waardevolle spullen mee want je kunt ze nergens achterlaten.
Ik heb dit land echt ervaren als een land waar je heerlijk actief kunt zijn maar ook echt heerlijk chill: wandelen, fietsen, canopy tour, surfen en lekker aan het strand liggen. Dus een land voor elke leeftijd en soort vakantie.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
3,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Geweldig en avontuurlijk land een aanrader

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

mooiste land waar ik geweest ben hele actieve reis met heel veel excursies en een super mooie natuur Mooie watervallen- regenwoude- exotische dieren en de cultuur is ook top

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Een reis door een eeuwenoude groene dierentuin

  • Costa Rica
  • 20 February 2015

Ik ben twee keer in Costa Rica geweest en de natuur is er prachtig zowel de flora als de fauna.
Tijdens mijn rondreizen van gemiddeld 3 weken tijd heb ik vele woudreuzen, vulkanen, mooie bloemen, koraalriffen, witte stranden, toekans, brulapen, kikkers, luiaards, slangen, spinnen, schildpadden (die in de avond eieren leggen voor je neus), dolfijnen, vuurvliegjes, kolibries, quetzals, krokodillen, rupsen, vlinders, wandelende takken, vogelspinnen, vele gekleurde vissen, spidermonkeys, eekhoorns, vele vogels en nog veel meer tegengekomen in de verschillende nationale parken.
Naast dat er veel mooie dingen te zien zijn is er ook een groot afwisselend aanbod van activiteiten. persoonlijk vond ik de canopy een uitdaging met mijn hoogtevrees, maar wat is dat toch speciaal als je door de lucht zoeft boven de jungle aan een enorme lange stalen kabel.
De meeste plaatsen in het land zijn niet zo groot en erg gezellig om doorheen te slenteren op je teenslippertjes om bij te komen van een flinke dag wandelen in de natuur.
Bij mij staat Costa Rica door zijn spectaculaire natuur en hoeveelheid beesten die je spot echt op 1.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Een schitterende reis door Costa Rica

  • Costa Rica
  • 19 February 2015

Alajuela, Fortuna. Sarapiqui. Prachtig

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

Costa Rica, Betoverende wereld!

  • Costa Rica
  • 19 February 2015

Deze bestemming zou ik iedereen aanraden om ooit een keer heen te gaan.
Ik heb zelf via Shoestring een 14 daagse reis gemaakt met een heleboel activiteiten.
Je kan er raften, geweldige wandelingen maken en de canopy tour volgend die je over grote hoogte de mooie wouden laat zien. De vulkanen zijn ook adembenemend mooi, en vooral de dieren. Als je gek bent op dieren en vooral vogels is dit de bestemming om heen te gaan.

:D

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Een rollercoaster van indrukken in een enorme dierentuin

  • Costa Rica
  • 19 February 2015

Een rondreis door het grootste deel van Costa Rica. Veel natuurparken bezocht, dieren gezien, canopy tours, paardrijden, hiken en raften. Ook koffie en cocos plsntages bezocht. En de befaamde ossenjarfabriek. Helemaal geweldig! Tortuguera was de favoriet van de reis, en in de nacht een lederschildpad eieren zien leggen vergeet je nooit meer. En reis waar mijn partner en ik nog meerdere keren per week met een glimlach aan terugdenken..

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Prachtig makkelijk te reizen land

  • Costa Rica
  • 19 February 2015

SAN José voelt niet massaal en de ticos zijn vriendelijke mensen die open staan voor een praatje.
Er zijn zoveel diverse natuur gebieden van vulcanen, cloud forest tot strand natuurparken. Waar ook heel veel dieren te spotten zijn. De stranden zijn relatief leeg alleen moet je oppassen voor de brutale apen en de wasberen.
Corcovado, Manuel antonio, tortugero en monte verde mag je zeker niet missen!
Hostels zijn makkelijk te vinden net zoals restauranten waar je ook lekkere cocktails kan vinden. Reizen met het openbaar vervoer is ook goed te doen!
Costa Rica is zeker een aanrader als je van de combinatie natuur en strand houdt.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Rondreis Costa Rica

  • Costa Rica
  • 19 February 2015

Jungle, strand, bergen, vulkanen, schildpadden, brul apen, krokodillen, prachtige natuur, vriendelijke bevolking, heerlijk eten, enorm veel te beleven en te doen.
Huur een auto, zo kom je alles tegen wat Costa rica te bieden heeft.
Ben er zelf bijna 3 weken geweest, maar dat waren er minimaal 3 te weinig! Wat een prachtig en geweldig vakantieland!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Emigreren naar Esterillos!

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Sla San Jose over en rij direct naar de kust! Esterillos is een paradijs aan de Atlantische Oceaan. Huur een JEEP en verken het land op je eigen tempo en geniet van de schitterende flora en fauna. Naast de oogverblindenden schoonheid van het land is het ook een uitstekende bestemming voor de actieve/sportieve reiziger. Ik zou Costa Rica aan iedereen aanbevelen, maar net als ieder andere bestemming moet je altijd allert blijven op je spullen. Must Do: Raften op de Sarapiqui, surfen, een nachthike en Ziplinen!! Must Not Do: tassen in de auto laten liggen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Pura Vida! Tot je in Costa rica bent geweest weet je niet echt wat dat betekent!

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Mijn gaafste, actiefste en tegerlijkertijd relaxte vakantie ooit! Het hoogtepunt voor mij was ziplinen, of toch raften in de Sarapiqui rivier, kan eigenlijk niet kiezen, maar zal het gevoel nooit vergeten! Helaas ook een dieptepunt meegemaakt, de laatste dag werden onze rugtassen gestolen, met de camera erin.. Ondanks dit drama heb ik toch een geweldig gevoel overgehouden aan onze rondreis door Costa Rica, maar moet eigenlijk nog een terug om de foto's opnieuw te maken!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,5

Pura Vida!

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Ik ben samen met mijn vriend 9 weken in Costa Eica geweest. 6 weken stage, maar daarna 3 weken rond gereisd langs de kusten. Door de stage kregen we de kans verder te kijken dan de gemiddelde toerist en echt van het leven daar te proeven. De mensen, de natuur, de mentaliteit... Prachtig! Thuis gelijk een aandenken laten tatoeëren: Pura Vida. Omdat het leven daar zo mooi is! We zijn nu samen hard aan het sparen om daar ooit eens een hutje langs het strand te kopen, zodat we samen kunnen genieten van al het moois! :)

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Een tijd om nooit meer te vergeten

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Afgelopen jaar zijn een goede vriend en ik vertrokken naar Costa Rica. Het plan was om vrijwilligerswerk te doen en Costa Rica van binnen uit te ontdekken. We verbleven in een gastgezin tijdens ons vrijwilligerswerk en 's weekends reisde wij naar alle uithoeken van dit diverse en extreem mooie land. Van relax rond fietsen langs de kust in Puerto Viejo, surfen in het toeristische kustplaatsje Playa Hermosa tot de meest perfect gevormde vulkaan beklimmen in Arenal. Toch hebben we na maanden te hebben geleefd in Costa Rica nóg niet alles gezien! Er is zo ontzettend veel! Aankomend jaar gaan we terug, voor de stichting die wij in de tussentijd hebben opgericht voor weeskinderen in Costa Rica en om de overgebleven verborgen schatten te ontdekken! Het is een aanrader voor elk mens, jong, oud, het maakt niet uit. Pura Vida!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,5

Mooiste backpack reis die je kunt maken

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Met backpack 6 weken door costa rica getrokken. Van bruisend nachtleven naar de prachtigste stranden. BungeeJumpen en vrijwilligerswerk voor de schildpadjes waren de meest memorabele herinneringen van mijn reis door costa rica. Ik raadt iedereen aan naar dit prachtig kleurrijke land te gaan!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,3

Pura Vida Costa Rica, het vulkaan land met prachtige natuur en stranden

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Vulkaan Poas
Vulkaan Arenal (warm waterbadden)
Monteverde
Guanacaste (strand)
Rio Celeste

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
1,0
Stranden
9,0
Steden
1,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

5,5

Viel wat tegen

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

We vonden het wat tegenvallen en vrij eentonig. Gehoord dat wel er veel papegaaien zouden zien. Dat viel tegen. Het eten was eentonig en te weinig variatie qua natuur en cultuur.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,8

Costa Rica rondreis met huurauto en hotels

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Wij hebben een rondreis gemaakt van 2,5 week. In Costa Rica hebben we een 4x4 jeep gehuurd. Dit hadden we ook zeker wel nodig.

-Arenal: hangbruggen wandeling, waterval (la fortuna), baldi hotsprings (wel duur).
-Monteverde: vele mooie wandelingen, Rio Celeste
-Tamarindo: lekker genieten aan het strand, snuba diving (ideaal al je geen duikbrevet hebt), uit eten aan het strand.
Quepos: Manuel Antonio NP!!!!! Uiteten bij een restaurant waar een vliegtuig in staat. Wij hebben daar heerlijk gegeten. Op weg naar het NP kom je er langs. Je kunt er niet omheen.
Corovado NP: mooie wandelingen, wij sliepen in een tent aan de zee (geen elektriciteit, geen bereik, geen Internet. Genieten van elkaar en de natuur. Leona beach camp. Daar logeerde wij.

Mensen in Costa Rica zijn super sociaal en relaxt. Als er wat is helpen ze je graag. Ik was met onze auto over een steen gereden waardoor er een lek in de brandstoftank zat. Geen bereik, geen Internet. Lokale mensen hebben ons voor een habbekrats geholpen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Amazing Costa Rica!

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Ik heb samen met een vriendin een rondreis gemaakt door Costa Rica. In onze ontzettende stoere bolide hebben wij 17 dagen genoten van dit prachtige land! Het is een fantastische combinatie van natuurschoon, levendige stadjes en prachtige afgelegen plekjes. Wij hebben ons hier ontzettend welkom gevoeld en geen moment onveilig. Het was een overgetelijke ervaring en ooit zal ik graag nog een keer terug gaan naar dit land!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

PARADISE on earth

  • Costa Rica
  • 18 February 2015

Costa Rica, een aanrader! Ik heb er 6 maanden gewerkt en rondgereisd en kan je vertellen, dat dit de meest bijzondere vakantie was. De mensen zijn super vrolijk, ondanks het feit dat ze niet veel hebben.. de natuur, heel divers.. stranden en de diverse regenwouden lijken direct uit een film te komen (stukje van Jurastic Park is er ook gedraaid). Zelf ben ik niet veel in steden daar geweest maar in dorpjes . Je kan er van alles doen.. je kan rusten op mooie stranden, duiken met bv haaien, tokkelen over het regenwoud en ga zo maar door.. costa rica is gewoon ern PARIDISE on earth!! Het laatste wat ik nog kan zeggen; voor mensen die niet van insecten houden, dan is costa rica a no go..

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Rondreis in de natuur van Costa Rica.

  • Costa Rica
  • 17 February 2015

Wil je een natuurreis, met het spotten van wildlife en vogels, Vulcanisme, Stranden en Jungle, dan is Costa Rica een beleving. Wandelen In natuurgebieden van de vulkanen Poas, de Rincón de la Vieja of bij de Arenal, die je af en toe laat schrikken door zijn gerommel. Varend door Tortuguero of wandelen in het nevelwoud Monteverde en de Jungle van Corcovado. Dat is pas echt een avontuur, geweldig om daar in een tentenkamp aan de Oceaan te slapen.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,0

Onze trip door Costa Rica

  • Costa Rica
  • 17 February 2015

Toen het besluit genomen was , dat we naar Cost Rica op vakantie zouden gaan, ben ik mij online gaan voorbereiden.
Aangezien Costa Rica vele verschillende kanten heeft...letterlijk en figuurlijk...( de atlantische en carribische kant) moesten we keuzes maken, wat willen we zien en welke route is haalbaar in 18 dagen.
Wat heel fijn is , dat er een grote keus aan prachtige lodges is en de meeste ook nog goed betaalbaar! En veel van de lodges die ik toen gekozen heb werden /worden gerund door Nederlandse eigenaren.
Er is zelfs een speciale website van Holland hotel Costa Rica.
Wij hebben onze trip dus zelf samengesteld en belangrijk is ook een goeie 4 wheel drive auto te huren, die brengt je op de beste plekken, want er zijn snelwegen, maar sommige plekken liggen
echt off road, dit zijn overigens wel vaak de mooiste plekken.
Costa Rica heeft veel te bieden, regenwoud, moerassen, vulkaangebied, bergen , 2 verschillende kustlijnen en heel veel vriendelijke mensen, het is een avontuur om er te reizen, niet altijd eenvoudig in het verkeer.
ik zou adviseren om de hoofdstad te mijden en beslist de bergen in te gaan.
Ga niet voor parelwitte stranden, want die vind je daar niet echt, maar wel veel ongerepte stranden waar je zoals wij ook heerlijk kan paardrijden bijvoorbeeld.
Probeer aan de carribische kant een prive jungle gids te regelen, dat is de ultieme manier om dieren te zien en dingen te bekijken, waar je als reiziger gewoon geen weet en oog voor had.
Kortom Costa Rica een avontuur , maar ga goed voorbereid op weg !

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
4,0
Stranden
7,0
Steden
2,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Fantastisch voor natuur- en dierliefhebbers!

  • Costa Rica
  • 17 February 2015

Deze bestemming zou ik aanraden omdat je zelf heel makkelijk en veilig kan rondreizen (lonely planet mee en auto huren, je komt op de mooiste plaatsen). In iedere stad is wel iets anders leuks te ontdekken, zoals in Montenegro bungeejump (hoogte van Zuid-Amerika, 125 meter!!), de jungle tour in nationale parken, dolfijnen en walvissen spotten en natuurlijk heerlijk weer! Voor mij een reis om graag nog eens over te doen, aangezien er zoveel te zien en te beleven is!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
5,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Costa Rica gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Costa Rica ervaring, reistips of reisverhalen.