Monteverde

Het ecoparadijs van Costa Rica

Costa Rica staat bekend om haar schitterende natuur en ongerepte wildparken, en wat dat betreft kom je ook in Monteverde zeker aan je trekken. Deze groene regio in het noordwesten van het land is de plek waar verschillende ecosystemen en natuurparken samenkomen, en waar je je even kan onderdompelen in de schitterende natuur.

Monteverde

Hou je van hiken, ziplinen, wilde natuur en schitterende watervallen? Dan mag een bezoekje aan Monteverde (letterlijk: groene berg) niet ontbreken tijdens je rondreis door Costa Rica. Reis na je bezoek aan La Fortuna en de Arenal Vulkaan door naar dit geweldig mooie gebied en geniet van de omgeving.

Monteverde Cloud Forest Biological Reserve

Ga je naar Monteverde, dan is een bezoek aan het Cloud Forest Reserve zonder twijfel het hoogtepunt van je bezoek. Het zogenoemde nevelwoud is wereldberoemd vanwege de grote diversiteit aan flora en fauna, en wordt als een belangrijke schakel gezien binnen wetenschappelijk onderzoek. Niet vreemd, want het mysterieuze woud is het grootste deel van de dag gehuld in de mist en je kunt er tal van exotische dieren spotten. Tijdens je bezoek aan het natuurreservaat kun je midden in het bos blijven slapen om vervolgens een van de vele wandelpaden te volgen. In totaal ligt er 13 kilometer aan wandelroutes die naar mooie uitzichtpunten leiden.

Monteverde, Costa Rica

Monteverde, Costa Rica

Ziplinen

Je kunt niet in Costa Rica zijn geweest zonder dat je bent wezen ziplinen door de jungle. Dat kan eigenlijk overal in het land, maar vooral in de omgeving van Monteverde is het aanbod groot. Tijdens een middagje ziplinen kun je van platform naar platform roetsjen en de omgeving vanaf grote hoogte bekijken. Een geweldig avontuur waar je je hoogtevrees graag even voor wil vergeten.

Selvatura Park

Een van de mooiste natuurparken in de omgeving van Monteverde is het Selvatura Park. Hier komt eigenlijk alles samen: je kunt er schitterend wandelen in het oerwoud en de natuur bekijken vanaf duizelingwekkende hangbruggen, maar ook vogels spotten en ziplinen. Het park is onderverdeeld in verschillende tuinen en gebieden. Je kunt het Selvatura Park op eigen gelegenheid bezoeken, maar ook aansluiten bij een georganiseerde tour via je hostel of guesthouse.

Monteverde, Costa Rica

Monteverde, Costa Rica

Butterfly Garden

Zoals de naam doet vermoeden kun je in de Monteverde Butterfly Garden de mooiste tropische vlinders spotten. Klein, groot, onopvallend en kleurrijk: een bezoek aan de vlindertuin is zonder meer een leerzaam en interessant uitje. Er zijn gidsen die je in het Engels alles kunnen vertellen over de verschillende soorten vlinders en de andere insecten die in de tuin leven. De Butterfly Garden is onderdeel van het Selvatura Park.

Bat Jungle

Vind je vleermuizen niet zo interessant? Wacht maar tot je een bezoek hebt gebracht aan de Bat Jungle in Monteverde. Het park is opgezet door een Belgische bioloog die je vol passie vertelt over zijn favoriete dieren. Hij weet alles over vleermuizen en kan je tijdens een enthousiaste rondleiding een hoop vertellen over deze fascinerende beestjes.

Monteverde, Costa Rica

Monteverde, Costa Rica

San Luis Waterval

Tijdens je reis naar Costa Rica zul je ongetwijfeld al een aantal watervallen zijn tegengekomen. Ook in Monteverde kun je er eentje bezoeken: de San Luis waterval. Deze waterval bestaat uit vijf verdiepingen die zijn te bereiken via een goed onderhouden pad. Goede wandelschoenen zijn echter geen overbodige luxe, want je staat soms aardig te glibberen op de modderige paden. In tegenstelling tot de meeste andere watervallen begin je de wandeling hier bovenaan, waarna je via steile trappen een flink stuk afdaalt naar de lager gelegen poelen. Daar kun je eventueel een duik nemen in het frisse water voordat je de tocht in omgekeerde richting moet afleggen.

Bajo del Tigre

Op slechts een kilometer van het mysterieuze nevelwoud ligt Bajo del Tigre, een natuurreservaat waar je je in een compleet andere wereld waant. Hier is het namelijk een stuk droger dan verderop en dat heeft ook zeker zijn weerslag op de planten en dieren in het reservaat. Ook hier kun je mooie wandelingen maken op eigen gelegenheid of met gids, maar vooral interessant zijn de avondwandelingen die na zonsondergang plaatsvinden. Zodra de schemer heeft ingezet ga je samen met een gids op zoek naar dieren die zich alleen in het donker laten zien. De tour begint met het bewonderen van de zonsondergang, waarna je in het woud op zoek gaat naar haar bewoners.

Monteverde, Costa Rica

Monteverde, Costa Rica

Reizen naar Monteverde — Hoe kom je er?

Monteverde is gelegen in het noordwesten van Costa Rica, op ongeveer 3,5 uur rijden van het stadje La Fortuna en de Arenal Vulkaan. Je kunt er vrij eenvoudig komen met een huurauto, maar het is ook mogelijk om de bus te nemen. Vanuit La Fortuna kun je de bus pakken naar Tilaran en vanaf daar het laatste deel van de reis afleggen met de zogenoemde chickenbus. Het is ook mogelijk om bij je guesthouse in La Fortuna een transfer te regelen die je direct naar Monteverde brengt, dit is vaak echter wel een stuk duurder dan het openbaar vervoer. Eenmaal aangekomen in Monteverde liggen de meeste bezienswaardigheden op loopafstand.

Monteverde ervaringen & beoordelingen

De Monteverde ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Monteverde ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Monteverde op de kaart

Bezienswaardigheden Costa Rica

De mooiste actieve vulkaan ter wereld
Regenwoud, bountystrandjes en aapjes
Tropisch kustplaatsje in Costa Rica
Avontuurlijk gebied vol natuur
De toegangspoort tot Costa Rica
Afgelegen nestelplek voor zeeschilpadden
Monteverde
Het ecoparadijs van Costa Rica
Het eco-paradijs van Costa Rica
Outdoor-paradijs aan de voet van de Arenal vulkaan
Relaxt badplaatsje aan de Caraïbische kust
Veelzijdige badplaats in Costa Rica

Reizen naar Monteverde

Arriba Costa Rica

Arriba Costa Rica

Individuele rondreizen
15 dagen

De all-time favourite van de Riksja-reizigers! Tijdens deze individuele rondreis door Costa Rica doe...

vanaf
€ 1.392
Rondreis Costa Rica; de hoogtepunten van Costa Rica (14 dagen)

Rondreis Costa Rica; de hoogtepunten van Costa Rica (14 dagen)

Individuele rondreis
14 dagen

Een leuke rondreis voor als je liever niet met een huurauto door Costa Rica wilt reizen. Je reist pe...

vanaf
€ 1.400
Rondreis Costa Rica, 14 of 16 dagen

Rondreis Costa Rica, 14 of 16 dagen

Groepsrondreis
16 dagen

Costa Rica biedt een fascinerende natuurpracht met vulkanen, regenwoud en mooie stranden. Het land t...

vanaf
€ 2.195
Fly-drive naar Costa Rica Pura Vida

Fly-drive naar Costa Rica Pura Vida

Groepsrondreis
17 dagen

Individuele rondreis incl. huurauto en diverse maaltijden, met o.a. San José, Arenalvulkaan, Montev...

vanaf
€ 2.299

Reizen naar Costa Rica

Wil je meer weten over reizen naar Costa Rica? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Costa Rica