Baracoa

Veelzijdige Cubaanse stad

Wil je een ongerepte koloniale stad in Cuba bezoeken? Dan moet je in Baracoa zijn, in de provincie Guantánamo. Er zijn nog maar weinig reizigers die deze tropische stad hebben ontdekt!

Baracoa

Als je zoekt naar een indrukwekkende bestemming op Cuba, dan is Baracoa zeker het overwegen waard. Dit is de oudste stad die op het eiland te vinden is en bestaat al meer dan vijf eeuwen. De stad werd in het jaar 1511 gesticht door de Spanjaarden. Je kunt er nog steeds veel historie vinden, maar ook voor de natuurliefhebbers is er meer dan genoeg te beleven. In het verleden leefden de inwoners van de stad van het verbouwen van kokosnoten, bananen en cacao, en daarnaast van de visserij.

Strand bij Baracoa

Alejandro de Humboldt, Baracoa

Alejandro de Humboldt

Natuurliefhebbers zouden zeker een bezoek moeten brengen aan Alejandro de Humboldt. Dit is het nationaal park van Baracoa en biedt ruimte aan een prachtig stukje natuur. Het park werd vernoemd naar een Duitser die tussen 1800 en 1801 op het eiland verbleef. Je kunt er prachtig wandelen langs de wateren en door de bossen. Het nationaal park is meer dan 700 vierkante kilometer groot. Het nationaal park is een UNESCO biosfeer gebied. In het park kun je kennis maken met koraalriffen, tropische bossen, baaien, berglandschappen, kustvlakten, mangrovebossen, beken en rivieren. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het interessante bezoekerscentrum, dat te vinden is aan de Bahía de Taco in het park. Je vindt veel bijzondere boom- en plantsoorten in het park, maar er zijn ook diverse mooie dieren te vinden. Zo kun je diverse reptielen tegenkomen, talloze vogelsoorten en zeekoeien.

De Farolapas

De Farolapas is de toegangsweg van de stad en je merkt hier direct dat je zelf beter niet deel kunt nemen aan het verkeer als je het wat beangstigend vindt om in vreemd gebied te rijden. Alle verkeer rijdt kriskras door elkaar en wie er lang naar kijkt zal het meerdere keren bijna verkeerd zien gaan. Echter, als je toch over deze toegangsweg gereden wordt vanaf het vliegveld, dan kan je wel genieten van al het moois langs de weg. Je ziet er de mooiste vergezichten, totdat de stad het overneemt.

Plaza Independencia

De Plaza Independencia is het centrale plein van Baracoa en is de ontmoetingsplaats van de locals. Hier kun je echt kennis maken met het leven in de stad. De mensen zijn er vriendelijk en vieren hier hun goede leven op het eiland. Je kunt er ook een prachtige kerk bewonderen, de Nuestra Señora de la Asunción. Hier kun je ook de Cruz de la Parra bewonderen. Deze behoort tot de grootste schatten van het hele eiland, en eigenlijk kan wel gezegd worden dat het behoort tot de grootste schatten van de hele zogenaamde Nieuwe Wereld. Het gaat om een groot houten kruis dat meer dan vijf eeuwen oud zou zijn. Columbus zou het in Baracoa hebben geplaatst na zijn aankomst op het eiland.

Plaza Independencia, Baracoa

Museo Municipal

In het Fuerte Matachín kun je een bezoek brengen aan Museo Municipal. Dit museum laat u een rijkdom aan geschiedenis zien en horen. De geschiedenis, met volle betrekking op Baracoa, leert je meer over de aanvallen van piraten, over de onafhankelijkheidsoorlogen die er plaats hebben gevonden en over de Indianen die er hebben geleefd. Als je meer wilt weten over de oudste bevolking van heel Cuba, dan kun je een bezoek brengen aan Museo Arqueológico Cuevas del Paraíso. Dit museum is te vinden in de Indiaanse grotwoningen.

El Yunque

Voor een mooie wandeling hoef je zeker niet speciaal naar het nationaal park te gaan. In de omgeving van Baracoa zijn de meest mooie wandelingen te maken. Het is zeker de moeite waard om tijdens een wandeling even langs de El Yunque te gaan. Dit is een rots die een bijzondere vorm heeft. De rots is zo groot dat deze al vanaf grote afstand te zien is. Je kan de rots dan ook eigenlijk niet missen. Dit is een geliefd punt om foto’s te maken voor toeristen.

El Yunque, Baracoa

Concathedral Nuestra Señora de la Asunción

De kathedraal Concathedral Nuestra Señora de la Asunción is bijzonder om te zien, vooral omdat het bouwwerk geschiedenis lijkt te ademen. Het gebouw is niet mooi meer als het gaat om algemene uitstraling, omdat het vervallen is, maar juist dit geeft het bouwwerk een bijzonder karakter. Aan de kathedraal ligt een pleintje met bankjes, waar je in de zon kunt plaatsnemen om te genieten van de sfeer rondom de kathedraal. Veel locals komen hier ook regelmatig samen om van de rust en de gemoedelijke sfeer te genieten met elkaar. Als je een stukje stad zoekt waar je echt kennis maakt met het typische leven in Baracoa, dan is het hier.

Reizen naar Baracoa – Hoe kom je er?

Als je vanaf Amsterdam vertrekt, dan heb je een vliegreis van negen tot tien uur voor de boeg, gerekend naar een directe vlucht, zonder tussenlandingen. Vanaf het vliegveld is het aan te raden om een bus naar de accommodatie te nemen, of een taxi, wanneer dit niet door een reisorganisatie is geregeld. Het verkeer is er zo anders dan in Nederland, dan het er vrij gevaarlijk is om zelf in een auto te stappen in deze drukke omgeving.

Baracoa ervaringen & beoordelingen

De Baracoa ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Baracoa ervaring.

Er zijn 0 Baracoa ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Cuba

Ervaar het Cubaanse stadsleven
Authentiek koloniaal provinciestadje
Een unieke streek in Cuba
Dé badplaats van Cuba
Parel van het zuiden
Bezoek het westen van Cuba
Het broeierige hoogtepunt van Cuba
Ongerept eilandparadijs

Reizen naar Cuba

Wil je meer weten over reizen naar Cuba? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Cuba