Cuba ervaringen

De Cuba ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Cuba.

Er zijn 62 Cuba ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,7
Stranden
8,7
Steden
8,6
Eten & drinken
7,3
Activiteiten
8,2
8,3
Totaalscore
62 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
6,5

Ik begrijp de recensies niet, natuur was prachtig, klimaat heerlijk, oldtimers schitterend maar wat een armoede, alles slecht onderhouden, vreselijke hotels, slechtste reis ooit

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 01 March 2019

Ik zou niemand aanraden naar Cuba te gaan, ik ben me echt dood geschrokken van wat ik daar gezien heb, inderdaad, de natuur is prachtig en het klimaat fantastisch. De oldtimers zijn ook schitterend. De tijd heeft er 100 jaar stilgestaan, nog veel paard en wagens en ossenwagens die land omploegen.
Maar wat is er armoede, wat is er weinig te krijgen in winkels, als je überhaupt al een normale winkel kunt vinden.
Bijna alle hotels tijdens onze rondreis waren slecht onderhouden, vaak vies, een douche waar zo goed als geen water uit kwam. Slechte bedden waar soms de metalen veren letterlijk uit staken, ik kan een uur zo doorgaan. Nee, Cuba was alles wat wij niet hadden verwacht

Gereisd met partner in februari 2019
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

10,0

Reis om nooit te vergeten

Onze reis ging van oost naar west. Hebben alle bezienswaardigheden bezocht. Een rijke geschiedenis. Het mausoleum van Ché is heel bijzonder. De armoede is enorm al hebben de mensen geen honger door de voedselbonnen die ze krijgen. De verpaupering van de huizen is onvoorstelbaar. En ja............die auto's hé!!!
Geweldig. De laatste paar dagen in een super luxe resort in Varadero is een soort van cultuurshock.

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,0

Mijn vriend's eerste vakantie

  • Cuba
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 10 February 2017

Cuba was heerlijk! Het weer was goed, een leuk hotel. Eten was naar Cubaanse standaarden best prima. Geslaagde eerste vakantie voor mijn vriend

Gereisd met partner in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Swingend door Cuba, een omvangrijk kijkje in dit unieke land

Als er één rondreis is waarin je in een vrij korte tijd zó veel ziet, doet en ervaart van Cuba dan is het deze. Van oost naar west bezoek je alle hoogtepunten van Cuba, inclusief heel veel muziek, cultuur en een beetje natuur. Ik raad het iedereen aan die niet zelf in een huurauto durft te stappen om het avontuur tegemoet te gaan, want in deze rondreis zie je bijna even zo veel en kun je onderuitgezakt in de bus genieten van de landschappen zonder enige inspanning te leveren om op de weg te letten ;-).

Gereisd met gezin in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Cuba heeft veel te bieden: interessant, mooi, leuk, lekker warm en gezellig.

Een rondreis met een deskundige Nederlands sprekende gids over het hele eiland Cuba is echt aan te bevelen om meer van Cuba te zien, te leren en meer mee te maken dan alleen strand en Havana. Zeker op onze leeftijd (58 en 64) was het mooi om terug te gaan in de tijd van Che Guevara, Fidel Castro en de Amerikaanse oldtimers.

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Authentiek/Cultuur/ Prachtige natuur/ Muziek

We hebben vanalles gezien en gedaan. In een auto klassieke auto gereden. Natuurwandelingen gemaakt. Sigarenfabriek. De beroemde cocktails gedronken. Overal waar je komt wordt muziek gemaakt.

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Erg bijzondere indrukwekkende reis.

Heel veel gezien en geleerd over de cultuur. Steden zoals Havana Trinidad e.d. Ook over de geschiedenis. Mensen waren vriendelijk en behulpzaam. Veel armoede maar veel plezier op straat. Overal muziek em dansen. Ik ben benieuwd of er nu al veel veranderd is nu Castro overleden is en America het handels embargo heeft opgeheven. Ook bijzondere mooie stranden.

Gereisd met partner in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,7

Geweldige rondreis

Geweldige rondreis geweest, veel gezien onder leiding van zeer goede gids. Ook heerlijk gegeten en een aantal extra's naast de besproken groepsreis uit de gids gedaan.
HELEMAAL TOP!!!!!!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,6

Pracht rondreis Cuba

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Oad Reizen
  • 19 January 2017

Het hele land is indrukwekkend

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Cuba is het laatste meest vriendelijk milieu eiland op deze aarde en biologisch

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 18 January 2017

Ik ben zowel van west naar oost getrokken , als van noord naar zuid. Mensen superbehulpzaam en vriendelijk ook steeds goed gezind. Vele mooie oude bebaarde straten en gebouwen.
Cultuur en mentaliteit is super

Alleen gereisd in november 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Zoveel te zien en te beleven, het land bruist!!

De tijd lijkt te hebben stilgestaan in de 50tiger jaren. Kleurrijk, overal muziek, vergane, indukwekkende glorie en blije mensen, ondanks dat ze het niet echt rijk hebben. De gaafste oldtimers, die van gammeligheid aan elkaar hangen :-)
Was op tijd met mijn bezoek, er gaat zoveel veranderen de komende jaren.

Alleen gereisd in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Rondreis met auto door bijzonder land

We hebben een rondreis gemaakt over het hele eiland. Havana, Trinidad, Santiago de Cuba, Vinales. In het zuiden zijn we ook nog bij Baracoa en Santo Domingo geweest welke iets minder toeristisch zijn. In het noorden zijn heerlijke stranden waar we het geluk hadden de enige klanten te zijn.
Rond rijden in een auto is goed te doen. Je moet goed opletten, want de wegen zijn niet altijd even goed begaanbaar, maar over het algemeen ging het prima. Onderweg hoef je niet bang te zijn te verdwalen. Er zijn niet veel wegen en de bevolking is heel vriendelijk en wijst je snel weer de goede kant op.
Het eten in Cuba vonden we niet bijzonder. Maar onze voorkeur ging wel naar bij mensen thuis eten, dan kregen we heerlijke kip of vis.
Cuba vonden we een mooie mix van cultuur en natuur. Als je nog niet veel gewent went aan reizen, is dit land een prima begin. Zou wil mooi zijn als je een beetje spaans kan, al is het alleen de basis.

Gereisd met partner in augustus 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Samen rijden dwars door Cuba!

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Kras Reizen
  • 15 January 2017

Is al weer een tijdje terug, maar was onze eerste verre reis en daardoor extra belangrijk dat het goed en prettig geregeld was door Kras. Alles was al geboekt en de reis was goed beschreven, zodat we prima konden genieten van het land. Heerlijke reis!

Gereisd met partner in september 2008
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,7

Kras culturele rondreis Cuba

Een hele complete rondreis met een gezelschap dat niet te groot was.
Erg boeiend en je komt op plekken die je zelf niet zo makkelijk kunt bereiken.
Goed verzorgd en prima nederlandstalige reisleiding. Goede hotels .
Het land dat nu nog de communistische Fidel uitstraling heeft en waar nog geen massatoerisme is.
Aan te bevelen .

Gereisd met partner in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,8

Een mooie relaxe reis.

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Sawadee
  • 13 January 2017

Vinales vond ik een mooie streek. Baracoa vond ik ook de moeite om te bezoeken. Havana mooi met de koloniale gebouwen en algemeen de Cubaanse salsa muziek.

Gereisd met partner in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,0

Een fantastische fietsreis door vriendelijk Cuba

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 13 January 2017

Een reis terug in de tijd. Men reist in Cuba te paard zoals wij onze fiets pakken. Mensen zijn ontzettend vriendelijk, belangstellend en gastvrij. Prima land om zelfstandig in rond te reizen. De 'casa particulars' (bed and breakfast) zijn ruim vertegenwoordigd en makkelijk te vinden. Me geen moment onveilig gevoeld. Temperatuur heerlijk en de oceaan altijd dichtbij! Prachtige snorkelplekken .... wat een prachtig, zonovergoten land. Een echte aanrader!!!!

Gereisd met partner in februari 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,0

Cuba Highlites

Een hele mooie bijzondere indrukwekkende reis waar we nog steeds met veel plezier aan terugdenken. Vooraf wel goed ingelezen over het wel en wee van Cuba. Op pad dus met oa een koffer vol spullen om daar achter te kunnen laten. Een reis om nooit te vergeten!

Gereisd met partner in juni 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

10,0

Geweldige rondreis

Van de ene naar de andere kant door het land getrokken met een bus en een Nederlands sprekende gids. Was een super goede ervaring en ook de begeleiding was helemaal geweldig en tot in de puntjes verzorgd!!!

Gereisd met partner in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Prachtige rondreis met een interessante geschiedenis

  • Cuba
  • 22 January 2016

Tijdens mijn reis ben ik van varadero doorgereisd naar Havana, Viñales, Santa Clara, Sancti Spiritus, Trinidad en Cienfuegos. Prachtige natuur, mooie oldtimers en een interessante geschiedenis waar je vooral veel van ziet in Santa Clara (de stad van Che Guevara). Zeker de moeite waard!

De stranden zijn prachtig, het zeewater is lekker warm. De temperaturen in augustus zitten wel boven het toppunt, dit is de warmste periode van het jaar.

Het eten was lekker als het aanwezig was; zo'n 80% van de menukaarten in restaurants hebben ze niet op voorraad. Dit vonden wij wel een grappig detail, we hebben vaker in Zuid Amerika gereisd maar dit waren we nog niet tegen gekomen. Het eten bestaat vooral uit rijst en bonen, kip en varken, en het aller lekkerst: gebakken bananen!

Het aller mooist van de reis vonden wij de watervallen bij Sierra Escambray. Het water is heerlijk koud (verkoeling was wel lekker met zulke hoge temperaturen) en het uitzicht is echt MARAVILLOSA (prachtig)! Net alsof het landschap regelrecht uit een Tarzan film is geplukt. Super mooi, ontzettend veel groen en exotische dieren die er aanwezig zijn. Het bergachtige landschap is echt een droom. En het water van de watervallen is helder, je ziet de visjes zwemmen.

Gereisd met gezin in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Cuba

  • Cuba
  • 22 January 2016

Ik ben ondertussen al 8 keer in Cuba geweest. De eerste keer was een rondreis en daarna ben ik nog heel vaak terug gegaan naar mijn grote liefde waar ik ondertussen mee getrouwd ben. De mensen zijn super aardig en ik voel me ook altijd vrilig in Cuba. Mijn man woont in trinidad een super mooie plaats met veel cultuur en mooie natuur. de casa de la musica daar is echt een aanrader. Ook het strand is super, maar naar zonsondergang moet je er snel weg met al die muggen. Verder vond ik baracoa super mooi. Een echte aanrader ook al is het moeilijk te bereiken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Cuba cultuur dans en liefde

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Shoestring
  • 22 January 2016

Tijdens deze reis waren er heel veel culturele uitstapjes. Op het einde van de reis vond ik de plazas allemaal niet meer interessant en wilde ik liever met de bevolking in contact komen en dansen. Ik heb et uiteindelijk de liefde van Munnik leven ontmoet en ben 24 december 2015 getrouwd met mijn Cubaanse man uit Trinidad!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,7

Cuba heeft alles te bieden

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 21 January 2016

Mijn mooiste reis is tot nu toe naar Cuba geweest. Het land heeft alles te bieden van cultuur tot mooie witte stranden tot aan geweldig eten. Ik zou er graag nog een keer naar toe willen. Waar veel mensen over twijfelen is vaak de veiligheid. Cuba is echt veilig je kunt alleen over straat zonder je onprettig te voelen. De mensen zijn ontzettend aardig en lachen altijd ookal hebben ze me weinig te besteden. Ik zou het iedereen aanraden!

Gereisd met partner in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Top

  • Cuba
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 19 January 2016

Geweldig leuk land. Hele leule vrolijke vriendelijke mensen. Je voelt je er veilig en dat vind ik een pluspunt. Wel een heel arm land helaas maar de mensen zijn zo vrolijk en lief je merkt er niks van.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Cuba: cultuur, natuur en mooie oude auto's!

  • Cuba
  • 15 January 2016

Ik ben in oktober 2015 2,5 week op Cuba geweest. Begonnen met de zeer mooie stad Havana, zeker Old Town is aan te raden. Daarna vertrokken naar Vinales in het westen. Daar hebben wij prachtig gewandeld en ook gefietst, heerlijk! Ook hebben we een sigaarplantage bezocht, dat moet je natuurlijk doen in Cuba;). We waren afhankelijk van de bus, in principe ideaal en prima bussen, maar nadeel is dat je lang niet overal komt. De bussen voor de locals kan je al toerist niet pakken namelijk. Daarna doorgegaan naar Cienguegos, hier zijn we alleen maar 1 nacht gebleven omdat de stad ons niet aantrok. Wel mooie Franse gebouwen, maar de sfeer mist. En ik was blij dat we snel door zijn gegaan, want Trinidad is zo mooi! De mooie kleuren, de leuke gebouwen, de prima sfeer en zoveel te doen. Echt een aanrader. Je kan hier ook fietsen naar het strand en er zijn veel activiteiten naar watervallen. En ideaal plaatsje om je souveniers te kopen;). Uiteindelijk vlogen we terug via varadero, mooie stranden maar veel meer niet. Maar wel een ideale afsluiting van een actieve vakantie!

in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Absoluut een must!

Twee keer hebben we een FlyDrive gedaan op Cuba en in totaal hebben we 6850km. over Cuba gereden, Trinidad, Vinales, Havana, Cayo Santa Maria, Cayo Coco, Remedios, Santa Clara, Camague, Holguin, Santiago de Cuba, Baracoa enz. het is een prachtig eiland met bijzonder vriendelijke mensen waar we veel gesprekken mee hebben gehad, zodoende hoor je wat er zoal speelt in een communistisch land. Wil je het echte Cuba nog zien dan wacht niet te lang want alles veranderd er vliegensvlug, wij zagen al veel verschil tussen februari 2012 en februari 2013. Varadero vonden wij echt niks, dat is niet het echte Cuba, we zijn daar 2 uur geweest en heel snel weer vertrokken. Een van de mooiste ervaringen vond ik een bezoek aan de begraafplaats in Santiago de Cuba waar veel beroemde Cubanen begraven liggen zoals Compay Segundo van de Buena Vista Social Club(door hun muziek werd ik in 1994 verliefd op Cuba) , Meneer Bacardi van de rum, José Marti de schrijver waar ook het vliegveld in Havana naar vernoemd is. Ik zeg gewoon doen en naar Cuba gaan! TOP!

Gereisd met partner in februari 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Sfeervol Cuba

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 15 January 2016

Cuba is een heel sfeervol land, op veel plekken is muziek te horen, de mensen zijn vrolijk en vriendelijk. Door te slapen in Casa de Particulars, bij de lokale mensen thuis, beleef je het echte Cuba. Zij kunnen heerlijk voor hun gasten koken en de leukste plekjes in de stad aanbevelen. Sla vooral Havana, Vinales en Trinidad niet over en mocht je voldoende tijd hebben reis naar het Oosten van het eiland naar de plaats Baracoa.

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Geweldige reis

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 11 January 2016

Dankzij de onwijs gave excursies van Tui (toen nog arke) hebben wij elke dag een ander stukje van Cuba gezien. Het hotel was super en de reisleiding van elke excursie ook heel leuk en vriendelijk.

Gereisd met partner in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Varedero & Havana

  • Cuba
  • 08 January 2016

Cuba heeft alles voor een ideale rondreis. Het heeft prachtige witte stranden, een azuurblauwe oceaan en een geweldige cultuur! Ben je toe aan zon/zee/strand is Varedero de ultieme bestemming. De stranden zijn prachtig en het water is warm. Een nadeel, Varadero is ontzettend toeristisch en bevat dan ook vele resorten en all-inclusive hotels. Wil je Cuba echt meemaken, ga dan naar Havana wat op zo'n 2,5 uur rijden ligt vanaf Varadero. Je kan hier met de taxi heen of een bustour maken. Tip, met de taxi heen en terug is niet duur en zorg dan ook voor verblijf in een gastgezin. Geweldig om mee te maken en super comfortabel! In Havana is alles het tegenovergestelde van Varadero. Oude kleurige auto's. Muziek op straat. Cubaans eten. Ja Havana = Cuba. Vergeet niet de echte Cubaanse sigaren te proberen en neem vooral wat mee voor vrienden/familie in Nederland ;-) zullen ze blij mee zijn!

Gereisd met partner in september 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Ga voor het te laat is

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 08 January 2016

ik vond Cuba libre rondreis een hele mooie reis waar je in relatief korte tijd veel van dit prachtige eiland ziet. Vooral de steden Cienfuegos en Sancti Spiritus hebben mij aangenaam verrast met hun mooi gerestaureerde centra in koloniale stijl.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Last minute Dominicaanse republiek

  • Cuba
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 08 January 2016

We zaten in puerto plata, rond eind november was het weer nog redelijk maar niet super mooi meer..
Het hotel casa marina beach waar wij zijn geweest was mooi en leuk maar het eten was minder..
Zelfs nog ziek van het eten geworden..
En de excursie die wij hebben gedaan was redelijk goed georganiseerd, wel leuk om een keer mee te maken.
We zijn in een koffiebranderij geweest en daarna doorgegaan naar de watervallen en daarvan afgegleden en gesprongen.
Leuke reis en zeker voor herhaling vatbaar alleen dan in een ander hotel en misschien eens een andere plaats uitproberen..

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Cuba is simpelweg geweldig!

  • Cuba
  • 08 January 2016

Een paar trips gedaan O.a naar Havana. Dit was geweldig om de echte Cubaanse cultuur te zien en te proeven! Super leuk om eens te zien hoe de (Cubaanse) sigaar word gedraaid.
Heerlijk met al die kleurige oldtimers om je heen mooie stranden, leuke, vriendelijke mensen lekker eten maken Cuba tot de ultieme vakantie!
Ik hou heel erg van reizen.
Hoop op een reis naar Zuid-Afrika in 2016! De reischeque zou erg helpen aangezien het dure reizen zijn die verre reizen, maar absoluut je geld waard!

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Een schitterende reis naar cuba

  • Cuba
  • 08 January 2016

we waren daar 15 jaar geleden ook al eens geweest ,we hebben genoten weer.
heerlijk all inn hotel ,mooie stranden ,lekker eten.lekkere koffie.
als je nog iets van cuba in deze staat wilt zien moet je er nu naar toe gaan ,en niet langer wachten.

Gereisd met partner in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

10,0

Een prachtige ervaring

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 08 January 2016

Het land gezien . Cultuur gesnoven . Een stukje van de wereld mogen zien . Het meest bijzondere blijft toch wel met dolfijnen gezwommen te hebben.

Gereisd met partner in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,7

Mooie all inclusief vakantie in cuba

  • Cuba
  • 07 January 2016

De temperatuur was er heerlijk, de mensen enorm vriendelijk en behulpzaam. Mooie rondreis gemaakt Door havanna, met dolfijnen gezwommen, jeep safari gedaan wat indrukwekkend was Door de lokale dorpjes heen, mooi en goed hotel gehad. De zee was heerlijk op temperatuur en de stranden heerlijk om te zonnen. De oude auto's waren een pracht om te zien, en je verbaasd je over de luxe die je zelf als normaal ziet....maar daar nog ver achter loopt. Een erg mooi vakantie land en een aanrader om heen te gaan.

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

5,5

Cuba bruist!

  • Cuba
  • 06 January 2016

Met de auto en rondreis gemaakt van west naar oost. Het rijden is al een belevenis op zich door mooie landschappen en karakteristieke dorpen. Onderweg alles passerend van veel fietsers tot paard en wagen. Mooi strand en tabaksplantages in vinales. Salsa dansen bij la casa de musica in Trinidad. Beklim de el junque bij baracoa. Relax en geniet in varadero. Snuif cultuur in havana. Beleef het leven van de Cubanen op straat.

Gereisd met vrienden in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

5,7

Rondrijden door Cuba

  • Cuba
  • 05 January 2016

Zelf had ik een last minute vakantie geboekt en Cuba was niet direct gepland, maar Tui had een mooie aanbieding. Het was een all-in, en als je er van houdt dan is het een pracht vakantie. Zelf wil ik een land ervaren en dat gaat niet vanaf een resort. Uiteraard o.a. naar Havana geweest, wat een super mooie stad is om heerlijk in te verdwalen. Maar Cuba is niet goedkoop qua excursies. Mijn tip voor mensen die naar Cuba willen: boek een fly & drive vakantie. De wegen zijn goed te doen in Cuba en het land heeft zoveel mooie locaties en mensen.

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
3,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,7

Prachtige steden en stranden.

  • Cuba
  • 04 January 2016

Op Cuba hebben de steden Havana en Trinidad veel indruk op mij gemaakt. Het is alsof je terug gaat in de tijd. Prachtige oldtimers, de koloniale bouwstijl, heerlijke mojito' en salsa tunes dragen bij aan een onvergetelijke sfeer. Daarnaast zijn de stranden van Varadero een geweldige plek om helemaal tot rust te komen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Geweldig en te leuk zeker om nog een keer terug te gaan

  • Cuba
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met D-reizen
  • 04 January 2016

Zo gaaf land mensen zijn vriendelijk mooi weer gewoon geweldig. Omdat dit onze eerste vakantie was na 8 jaar wilden we ook lekker chillen. We waren gevlogen op havanna en na 2 dagen hebben we een taxi geboekt en zijn we naar varadero gegaan daar heerlijk gechild. De reis daar naar toe was al geweldig en zo zijn we ook weer terug gegaan.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,0

Droombestemming

  • Cuba
  • 04 January 2016

Cuba is zeker een aanrader. Oldtimer Tour in Havana, sigarenfabriek, jeep safari, snorkelen, zwemmen in een grot in 1 woord geweldig! Ook was alles via tui goed geregeld: transfers, tours en informatie over bijvoorbeeld het land, bevolking etc.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Laatste kans om het originele Cuba nog te zien!

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 04 January 2016

Hoe je van muziek, dansen, zon zee strand , natuur, geschiedenis en aardige mensen? DOEN!

Gereisd met partner in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Prachtige rondreis Cuba compleet met fantastische gids Ore!

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 20 November 2015

Echt geweldige reis door een prachtig land met mooie mensen. Waar je door de muziek en mensen weer weet waar het echt om gaat! Helaas door een ontsteking aan mijn knie ,ondanks pijnstilling , kon ik allen 's morgens lopen! Dus veel gemist.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Het swingende Cuba

  • Cuba
  • 09 March 2015

Super leuk eiland en hele vrolijke gastvrije mensen.
Een dagje oude Amerikaanse auto huren inclusief chauffeur is echt een aanrader. Mojito's drinken in Hemingway's favouriete bar in Havana. Verder ben ik ook op uitnodiging kreeft wezen eten bij de locale mensen thuis. Top vakantie!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Een strand vakantie cuba

  • Cuba
  • 08 March 2015

Ik heb negen dagen genoten van een zeer goeie hotel in Cuba varadero.
Mijn tip huur via een taxi bedrijf een oude cadelic en ga ermee via de binnen landen naar Havanna een en al pratige natuur. Huur ook een privé chauffeur die weet de leuke plekjes in deze mooie stad. Er wordt ook gevraagd waar je zelf naar toe wilt

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

Onvergetelijke vakantie

  • Cuba
  • 08 March 2015

Samen met mijn dochter (4jaar) het land bezocht. Het is goed zelfstandig te reizen, voelde veilig en alles is goed te bereiken met bus, taxi enz. Vriendelijke mensen, prachtige stranden en gewoonweg een onvergetelijke vakantie.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,4

Fantastisch eiland ,bezoek het nu op de valreep voor de grote verandering

  • Cuba
  • 05 March 2015

Zelf heb ik met arke de rondreis Cuba compleet gedaan. Maar een rondreis en overnachten bij de mensen thuis, B&B, lijkt me geweldig.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,7

Een prachtige vakantie in Cuba

  • Cuba
  • 05 March 2015

In 2012 ben ik met mijn vriend naar Cuba geweest met Arke. Het jaar daarvoor waren we naar Mexico geweest en dat was erg goed bevallen; het klimaat, cultuur, mensen, eten & drinken. We hadden een hele mooie luxe Ultra All inclusive resort alleen voor koppels in Varadero. We verbleven er dik twee weken en hebben de vakantie gecombineerd met dagje strand/stad en dagje activiteiten. Zo zijn we bijvoorbeeld met echte Cubaanse auto's door Havana gereden, een sigarenfabriek bezocht en koffie met rum gedronken (kan uiteraard niet ontbreken), een jeep gehuurd, paard gereden in de valleien, boottocht gemaakt over de Canimar rivier (heerlijk in de ochtend), wezen snorkelen in de Caribische Zee en onwijs leuke dorpjes bezocht zoals bijvoorbeeld Trinidad. Als je van mooie stranden houdt maar ook echt een cultuur snuiver bent dan is Cuba jouw droombestemming. Die van ons was het zeker!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Cuba Libre!

  • Cuba
  • 03 March 2015

9-daagse rondreis Westkust Cuba... De steden Havana, Trinidad, Cienfuegos, Pinar del Rio en nog veel meer moois... Een bezoek aan Trinidad is zeker de moeite waard... Hier zie je het echte Cuba. Het Havana Club Museum is ook de moeite waard om te bezoeken. Tijdens een tocht in de bergen door het water zwemmen en van watervallen springen, een bezoek aan een sigarenwinkel en het Che Guevara monument in Santa Clara... Cuba heeft zoveel te bieden.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Love cuba

  • Cuba
  • 03 March 2015

Ik heb een rondreis gedaan in Cuba en heel veel danslessen gevolgd! Ik hou van de cultuur het klimaat de mensen de muziek en het dansen! Als ik geld genoeg had zou ik er zo gaan wonen!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Rondreis Cuba

  • Cuba
  • 03 March 2015

Cuba is niet alleen strand, het is een aanrader om het land zelf te gaan bezichtigen vanwege de mooie natuur en steden/plaatsen die het heeft.
Vindt het een gevarieerd landschap. Als je van muziek en dans houdt dan zit je hier zeker goed.
Zelf hou ik niet van die stink sigaren, echter die bij de boer op het platteland die zijn een stuk natuurlijker gemaakt en stinken niet. Lekker sigaartje!
Havana zelf is een stad met mooie plekken en historie, maar Trinidad kun je beter ook niet missen. Vooral 's avonds bij de trappen naast de kerk. Live muziek, dans, een gevarieerd publiek; jong/oud/locals/toeristen.
Ga niet alleen naar een resort maar maak kennis met het land zelf!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Aanrader

  • Cuba
  • 02 March 2015

Havana. Een stad die je gezien moet hebben.
Sigarenfabriek...kun je niet omheen he op Cuba. de mensen werken hard, hoe meer ze draaien......hoe meer t oplevert.

Ga de bergen in.....wauwwwww
Snuif de cultuur op en geniet van al t mooie van Cuba!!!!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Rondreis Cuba

  • Cuba
  • 02 March 2015

Fly en drive door Cuba gedaan. Fantastisch nu het nog het 'oude' Cuba is. Steden zijn fantastisch en zeer fotogeniek. Allervriendelijkste mensen en de gastvrijheid is enorm. Ik tip iedereen lekker zelf op pad te gaan met de auto en slapen bij de mensen thuis genaamd Casa Particular. Soort bed and breakfast. Neem wat zeepjes of een parfum mee en je maakt hun jaar goed. Zelf kunnen ze dit namelijk niet aanschaffen. Ook de natuur is wonderschoon!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,3

Cuba is een geweldig mooi land om rond te reizen.

  • Cuba
  • 26 February 2015

De mooie steden, geweldige stranden, verbijsterende natuur, lieve mensen en het vreemde muntstelsel hebben een diepe indruk op me achter gelaten. Het maakt niet uit waar je van houdt op vakantie. Luieren op het strand, actieve wandeltochten maken, zwemmen in een waterval, salsa dansen na zonsondergang; Cuba heeft het allemaal!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,8

Colorful Cuba

  • Cuba
  • 25 February 2015

Rondgereisd door heel Cuba, fantastische Caribische stranden, het eten is lekker niet echt gevarieerd maar de drank maakt veel goed! Overal muziek, geweldige mensen, geschiedenis en cultuur, wat wil je nog meer!! Echte aanrader!!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

Cultuur, dans, strand en passie

  • Cuba
  • 23 February 2015

Cuba maakt een mens blij en vrolijk. Het zijn de vriendelijke mensen en de fantastische sfeer die op het eiland heerst. Het maakt je opnieuw verliefd op de kleine dingen in het leven. Je wordt een gouden flirt door alle bijzonderheden.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Authentiek Cuba!

  • Cuba
  • 22 February 2015

Wij hebben in Cuba een rondreis gemaakt van oost naar west. Cuba is een land zoals geen ander en zal voor altijd een speciale plekvoor ons blijven!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,7

Super mooi 1 woord geweldig

  • Cuba
  • 19 February 2015

Dolfijnen gezwommen parachute sprong gemaakt lekker zonnen op witte stranden .
Havanna bezocht prachtig veel cultuur

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

On Tour in Cuba

  • Cuba
  • 18 February 2015

Mijn vriend was in Cuba voor zijn werk. Hij is er regelmatig, omdat zijn bedrijf tweedehands stadsbussen aan Cuba verkoopt. Dit keer hadden we het idee dat ik na zijn werkbezoek ook naar Cuba zou vliegen, zodat we samen ook iets van het land konden zien!
Na een aantal dagen in de hoofdstad Cuba te hebben vertoefd, hebben we met een huurauto in twee weken tijd op de bonnefooi het halve eiland rond gereden. We namen ruim onze tijd om op langere tijd op bepaalde plaatsen te blijven, als deze ons bevielen. Super mooie hiketochten door de bossen en bergen, prachtige stranden en een bruisende cultuur.. Dit is hoe ik Cuba heb gezien. En natuurlijk heerlijke mojito's!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

"Swingend Cuba, een muzikale indrukwekkende reis van oost naar west!"

  • Cuba
  • 17 February 2015

Tijdens deze reis zijn wij aangevlogen op Holguin in het oosten van Cuba. Via Santiago de Cuba zijn wij verder westwaarts gereden langs Camaguey, Trinidad en nog meer tussenstops naar Havana om onze reis te eindigen met een paar dagen strand in Varadero. Deze laatste bestemming was echter geen toevoeging aan de reis en zou ik aanraden om over te slaan tenzij je lichaam écht toe is aan een wit strand met een helderblauwe zee :-). Tijdens deze reis hebben we naar muziek geluisterd, gedanst, rum geproefd, historische plekken bezocht, van de natuur mogen genieten in Viñales, sigaren gerold zien worden en natuurlijk genoten van de authenticiteit van de cultuur.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Cuba, heel apart

  • Cuba
  • 17 February 2015

Strandvakantie Guardalavaca (betekent : kijk naar de koe), hagelwit strand, heerlijk na een rondreis

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,0

Hoi!

  • Cuba
  • 17 February 2015

Omdat we hard bezig zijn met een eigen bedrijfje opzetten, we beiden ook nog fulltime werken maar wel heel verliefd zijn.. hoop ik een mooie reis te winnen om voor de eerste keer samen op vakantie te gaan!

Liefs Bonnie

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,8

Allesomvattend: cultuur, natuur, ontspanning, culinair.

  • Cuba
  • 17 February 2015

Zwemmen met dolfijnen. Niet zomaar dichtbij de dolfijnen maar echt intens contact met deze mooie en intelligente dieren.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Nothing can beat Cuba

  • Cuba
  • 16 February 2015

Cuba heeft mijn hart gestolen! De mensen zijn heel open en ik voelde me er meteen thuis. Ik heb alleen in zgn. Casa particulares geslapen dwz bij de mensen thuis. Dat was een ervaring om nooit meer te vergeten. De Cubanen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Wij waren bijv met carnaval in Trinidad en hebben dit uitgebreid gevierd met de eigenaren waar we verbleven.
Verder heeft Cuba een rijke geschiedenis en super mooie steden en natuur.
Maar het zijn vooral de Cubanen die mijn vakantie onvergetelijk hebben gemaakt. Fijn aan de rum en daarna een dansje maken.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Cuba gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Cuba ervaring, reistips of reisverhalen.