Santiago de Cuba

Het broeierige hoogtepunt van Cuba

Santaigo de Cuba is de tweede stad van Cuba en staat bekend als het broeierige hoogtepunt van het land. Niet alleen vanwege de opzwepende muziek die hier constant in de straten klinkt, maar ook vanwege de temperatuur. Santiago de Cuba is gelegen in een dal en dat zorgt voor tropische temperaturen.

Santiago de Cuba

Muziek, dans en carnaval, ze zijn een belangrijke factor tijdens je bezoek aan Santiago de Cuba. Maar er is meer: ook voor je broodnodige dosis cultuur en bezienswaardigheden zit je hier goed.

Centrum van Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een stuk moderner dan Havana en dat vertaalt zich ook zeker naar het straatbeeld. Het is allemaal iets minder charmant en fotogeniek dan in de hoofdstad, maar er zijn desondanks aardig wat bezienswaardigheden te bezoeken. Bewonder het gemeentehuis, de kathedraal, de lommerrijke pleinen en wandel door de mooie straatjes met hun gekleurde huisjes. Een van de hoogtepunten in het centrum van Santiago de Cuba is Casa de las Tradiciones, een bruisende concertlocatie waar regelmatig lokale artiesten op het programma staan. Je leert er meer over muziek en welke rol dat speelt binnen de gemeenschap, en het is verleidelijk om tot sluitingstijd te blijven plakken.

Santaigo de Cuba, Cuba

Santaigo de Cuba, Cuba

Tivolí

De leukste en meest authentieke wijk van Santiago de Cuba is Tivolí. Het is een smeltkroes van culturen, en je vindt er tal van theaters, hotels en interessante musea. Een van de bekendste bezienswaardigheden in dit deel van de stad is het Museo de la Lucha Clandestina. Het museum is ondergebracht in een opvallen geel koloniaal pand en je leert er meer over het Batista regime in de jaren 50. Tegenover het museum kun je trouwens het huis bewonderen waar Fidel Castro van 1931 tot 1933 heeft gewoond, toen hij studeerde in Santiago de Cuba.

Castilla del Morro San Pedro de la Roca

Een van bekendste bezienswaardigheden van Santiago de Cuba ligt op een paar kilometer buiten het centrum. Castilla del Morro San Pedro de la Roca is een historisch fort dat de stad moest beschermen tegen piraterij en bijzonder goed bewaard gebleven. Her en der staan nog kanonnen van vroeger, maar met name de spectaculaire ligging zorgt voor een constante stroom van bezoekers. Het fort ligt op een hoogte van 60 meter en het uitzicht over de omgeving is fenomenaal mooi.

Santiago de Cuba, Cuba

Santiago de Cuba, Cuba

Sierra de la Gran Piedra

Wil je de grote stad verwisselen voor ongerepte natuur? Dan ben je in Santiago de Cuba aan het juiste adres, want de stad wordt ingeklemd door twee grote natuurgebieden. Zet bijvoorbeeld koers naar Sierra de la Gran Piedra, een natuurreservaat ten oosten van de stad. Hier kun je prachtig wandelen en hiken naar indrukwekkende uitzichtpunten. Aan de andere kant van Santiago ligt Sierra Maestra, de hoogste bergketen van Cuba.

Bezoek de Bacardí fabriek

Wist je dat Santiago de Cuba de plek is waar de rum van Bacardí is ontstaan? In 1868 werd aan de rand van de stad de fabriek geopend en sindsdien rolden hier vele flessen rum van de band. Het is helaas niet mogelijk om een kijkje te nemen binnen de muren van de fabriek, maar in de bijbehorende bar kun je wel het een en ander proeven. Wil je meer leren over de geschiedenis van rum, dan is het ook een aanrader om een bezoek te brengen aan het Museo del Ron, dat zich volledig heeft gewijd aan de geschiedenis van rum en suikerriet in Cuba.

Santiago de Cuba, Cuba

Santiago de Cuba, Cuba

Stranden

Laten we niet vergeten dat Santiago de Cuba aan de kust ligt en dat je er een aantal mooie stranden binnen handbereik hebt. De stad zelf staat daar niet echt bekend om, maar in de directe omgeving zijn tal van plekken waar je wél heerlijk kunt zonnen. De mooisten vind je in het nabijgelegen Gran Parque Natural Baconao. Playa Siboney is gelegen op zo’n 19 kilometer ten oosten van Santiago de Cuba en heeft een mooi zandstrand met palmbomen.

Carnaval

Santiago de Cuba is de stad van het carnaval en tijdens dit kleurrijke volksfestijn is het één groot feest. Het zomercarnaval wordt elk jaar gevierd in de maand juli en gaat gepaard met optochten, kostuums en muziek. Complete straten worden afgezet en iedereen is lekker aan het dansen. Het is echt een belevenis en het is leuk om je bezoek aan Santiago de Cuba te plannen tijdens dit evenement.

Santiago de Cuba, Cuba

Santaigo de Cuba, Cuba

Reizen naar Santiago de Cuba — Hoe kom je er?

Santiago de Cuba ligt helemaal in het oosten van Cuba, op zo’n 1000 kilometer van de hoofdstad Havana. Er gaan dagelijks bussen en treinen vanuit Havana naar Santiago de Cuba, maar het is natuurlijk veel sneller (en een stukje comfortabeler) als je het vliegtuig pakt.

Eenmaal aangekomen in Santiago de Cuba zul je ervaren dat het centrum verrassend compact is. Je kunt alle bezienswaardigheden te voet bekijken, maar vanwege de warmte is het soms prettiger om met de taxi van A naar B te reizen.

Santiago de Cuba ervaringen & beoordelingen

De Santiago de Cuba ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Santiago de Cuba ervaring.

Er zijn 0 Santiago de Cuba ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Cuba

Ervaar het Cubaanse stadsleven
Authentiek koloniaal provinciestadje
Een unieke streek in Cuba
Dé badplaats van Cuba
Parel van het zuiden
Veelzijdige Cubaanse stad
Bezoek het westen van Cuba
Ongerept eilandparadijs

Reizen naar Santiago de Cuba

16-daagse groepsrondreis Cuba Grande

16-daagse groepsrondreis Cuba Grande

Groepsrondreis
16 dagen

Cuba is samengevat bijzondere  mensen, muziek, prachtige natuur en historische en koloniale gebouwen...

vanaf
€ 2.129
Groepsreis Cuba Totaal; Salsa, sigaren en bountystranden

Groepsreis Cuba Totaal; Salsa, sigaren en bountystranden

Groepsrondreis
21 dagen

Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere plek in ons reisaanbod. Een aangenaam klimaa...

vanaf
€ 2.224

Reizen naar Cuba

Wil je meer weten over reizen naar Cuba? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Cuba