Hamburg

Alternatieve Duitse havenstad

Een van de leukste Duitse steden ligt helemaal in het noorden van het land. Hamburg is een alternatieve havenstad die zich binnen enkele jaren wist te transformeren tot een geliefde bestemming voor een stedentrip.

Hamburg

Er valt genoeg te doen tijdens een weekendje Hamburg. Je kunt hier goed winkelen en er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken, maar de stad kent ook een bruisend nachtleven.

Reeperbahn

Wie naar Hamburg gaat, mag het legendarische Reeperbahn-district niet overslaan. Dit is de rosse buurt van Hamburg en daar kun je als toerist maar moeilijk omheen. Je kunt het een beetje vergelijken met de Wallen in Amsterdam, want ook hier vind je veel vertier voor volwassenen. Na zonsondergang is dit de plek om uit te gaan, en worden de straten verlicht door knipperende uithangborden. Je vindt hier stripclubs, casino’s en discotheken, en er is altijd wel iets te doen. Als je een individueel bezoek aan de Reeperbahn iets te heftig vindt, dan is het ook interessant om het district te bezoeken met een gids. Tijdens zo’n wandeling neem je niet alleen een kijkje in de buurt, maar leer je ook een hoop over de geschiedenis en het ontstaan van de Reeperbahn. Interessant!

Sankt Pauli

De Reeperbahn en omliggende straten zijn gelegen in de Hamburgse wijk Sankt Pauli, het uitgaansdistrict van de stad. Hier vind je niet alleen stripclubs en discotheken, maar heb je ook ruime keus aan restaurants, theaters en andere culturele instellingen. Daarnaast vind je in Sankt Pauli ook het stadion van de gelijknamige voetbalclub. FC Sankt Pauli en haar supporters zijn vrij berucht binnen het Duitse voetbal, maar als je het leuk vind is het zeker mogelijk om een wedstrijd bij te wonen.

Vismarkt

De Vismarkt in Hamburg mag je best omschrijven als een instituut. In het schitterende gebouw van de visafslag is het elke zondagochtend een komen en gaan van mensen. Al om vijf uur ’s ochtends arriveren de eerste kooplieden en kun je hier niet alleen terecht voor vis, want op de markt worden ook fruit, bloemen en andere levensmiddelen verkocht. Het is de moeite waard om de wekker te zetten, want een ontbijtje op de Hamburgse vismarkt hoort er nou eenmaal bij. Vanwege het vrij vroege tijdstip is de vismarkt overigens ook voor het uitgaanspubliek een populaire plek om de nacht af te sluiten. Je kunt hier aanschuiven voor een stevig anti-katerontbijt, nog een biertje drinken of naar een bandje luisteren.

Speicherstadt

Je hebt vast wel eens een foto van Speicherstadt gezien: het iconische stadsdeel dat wordt gedomineerd door bruggen en historische pakhuizen. Deze voormalige havenpakhuizen worden al van oudsher gebruikt om goederen vanuit de hele wereld op te slaan. Vroeger waren ze tot de nok gevuld met koffiebonen, specerijen en Oosterse tapijten, en nog steeds is een groot deel van de pakhuizen als zodanig in gebruik. Je kunt een wandeling maken door de fotogenieke straten, maar het is ook leuk om het lokale kruidenmuseum te bezoeken voor meer duiding van de geschiedenis van Hamburg.

Elbphilharmonie

Het meest iconische bouwwerk van heel Hamburg is het indrukwekkende concertgebouw. De Elbphilharmonie is een vrij recente aanwinst en een opvallende landmark aan de oevers van de rivier de Elbe. De bouw heeft jaren geduurd en de begroting moest meerdere malen worden aangepast, maar het resultaat mag er wezen. Het bouwwerk is een van de bekendste plekken in heel Hamburg en het geluid formidabel. Cultuurliefhebbers proberen tijdens hun bezoek aan de stad een kaartje voor een voorstelling te bemachtigen, maar het is ook mogelijk om een rondleiding achter de schermen te krijgen.

Kerstmarkten in Hamburg

In elke grote Duitse stad kun je in december terecht op de kerstmarkt en Hamburg is geen uitzondering. In de aanloop naar kerst verrijzen op verschillende plekken in de stad kraampjes met bratwürst en warme glühwein. De kerstmarkt in Hamburg is de ideale plek om inkopen te doen, want je kunt hier zowel terecht voor bijzondere souvenirs als voor ingrediënten voor het kerstdiner. Maar ook als je alleen voor de gezelligheid komt is Hamburg een leuke kerstbestemming, want de sfeer is goed en bij de kraampjes met bier zijn altijd gezellig druk.

Reizen naar Hamburg — Hoe kom je er?

Hamburg ligt in het noorden van Duitsland, op slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens. De stad is uitstekend bereikbaar met de auto, maar je kunt ook het openbaar vervoer nemen. Het voordeel daarvan is dat je files rondom de stad vermijdt en direct in het centrum kan uitstappen. Er gaan echter geen directe treinen, dus je moet wel ergens onderweg een keer overstappen. Kom je met de auto, dan is het vanaf de Nederlandse grens nog zo’n drie uur rijden. Eenmaal aangekomen in Hamburg kun je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van metro’s en trams. Omdat de stad vrij groot is en bezienswaardigheden niet altijd even dicht bij elkaar liggen, is het slim om tijdens je bezoek veel gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Hamburg ervaringen & beoordelingen

De Hamburg ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Hamburg ervaring.

Er zijn 0 Hamburg ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Duitsland

Hippe Duitse hoofdstad
Wijnregio in Duitsland
Musea, bier en kerstmarkten
Groene vakantieregio
Levendige Duitse modestad aan de Rijn
Vulkanische landschappen en historische stadjes
Natuur en platteland in Duitsland
Gezellige stedentrip bestemming
Cultuur en natuur
Regio voor elk type reiziger
Afwisselende vakantiebestemming
De mooiste plekken aan de Duitse kust
De mooiste kastelen van Duitsland

Reizen naar Hamburg

9 dg reis Park Sleep Cruise met MSC Magnifica

9 dg reis Park Sleep Cruise met MSC Magnifica

9-daagse Vakantie naar Engeland bij 9 dg reis Park Sleep Cruise met MSC MagnificaNergens voordeliger...

vanaf
€ 469

Reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Duitsland