Münster

Gezellige stedentrip bestemming

Het gezellige Münster is een verrassende bestemming voor een stedentrip. Lang niet zo bekend en populair als bijvoorbeeld Keulen of Dusseldorf, en dat terwijl het vanuit Nederland ongeveer even ver reizen is.

Münster

Münster ligt niet ver over de Duitse grens en is onder bezoekers geliefd om haar mooie centrum en gezellige wijkjes. Je hebt hier een groot cultureel aanbod, maar kunt er ook goed winkelen. Daarnaast is de kerstmarkt een van de hoogtepunten van het jaar, want dan loopt de hele stad uit voor een glaasje warme glühwein.

De Dom van Münster

Het symbool van de stad is de iconische Dom van Münster, met haar twee kerktorens. Het is de oudste kathedraal van de stad en dateert uit de dertiende eeuw, al kun je goed zien dat er verschillende bouwstijlen zijn gebruikt bij de constructie van het gebouw. Zo zijn de twee kerktorens opvallend sober ten opzichte van de gotische gevel. Neem tijdens je stedentrip Münster ook zeker van binnen een kijkje, want hier kun je onder andere een astronomische klok uit de Middeleeuwen bewonderen.

Kunstmuseum Pablo Picasso

Het toonaangevende Kunstmuseum Pablo Picasso is voor veel cultuurliefhebbers het hoogtepunt van een bezoek aan Münster. Er zijn namelijk maar weinig instellingen ter wereld waar je zo’n uitgebreide en goed gesorteerde collectie van Picasso’s werken tegenkomt. Het museum is geopend in 2000 en groeide al snel uit tot het populairste museum van de stad met zo’n 800 kunstwerken van Picasso in de collectie. Maar dat niet alleen: er zijn ook tentoonstellingen met enkele bekende werken van zijn collega’s en tijdgenoten, zoals Henri Matisse en Marc Chagall.

Prinzipalmarkt

De Prinzipalmarkt wordt regelmatig een van de mooiste pleinen in heel Duitsland genoemd. Het is bovendien het belangrijkste plein van Münster en je zult al snel begrijpen waarom. Op dit beeldschone plein komt de geschiedenis van de stad tot leven en elementen uit de verschillende tijdsperiodes samen. Hier merk je duidelijk dat Münster een vroegere Hanzestad is, want de winkeltjes op het plein zijn vaak al vele eeuwen een familiebedrijf. Bezienswaardigheden in dit deel van de stad zijn de iconische gevels, maar je kunt hier ook het stadhuis van Münster bezoeken.

Sint-Lambertuskerk

Naast de Dom van Münster is ook de Sint-Lambertuskerk een markante bezienswaardigheid in het centrum. Het gebouw speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad en dat is te zien aan de grote ijzeren kooien die aan de gevel hangen. Hierin hingen ten tijde van de Reformatie de lijken van een groep gelovigen die ook wel de Wederdopers genoemd werden. Een gruwelijk verhaal waar je tijdens je verblijf misschien wel wat meer te weten wilt komen. Goed om te weten: dit zijn niet de originele kooien, want tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de kerk aardig wat schade opgelopen.

Winkelen in Münster

Als je alle bezienswaardigheden in Münster wel hebt gezien, dan kun je ook altijd nog gaan winkelen in Münster. Want ook om te winkelen is Münster een geliefde bestemming. In het oude centrum zijn alle grote modemerken vertegenwoordigd, maar je vindt hier ook verrassend veel winkels en boetieks in het duurdere segment. Tot de belangrijkste winkelgebieden in Münster worden onder andere de Stubengasse, Prinzipalmarkt, de Alter Fischmarkt en het Kuhviertel gerekend.

Kuhviertel

Münster is een echte studentenstad en het is er eigenlijk altijd levendig en gezellig. Als je op zoek bent naar een goed restaurant of leuke kroeg om een plaatselijk biertje te drinken, dan kun je het best koers zetten naar het Kuhviertel. Deze wijk is het belangrijkste uitgaansdistrict van de stad, met tal van gezellige restaurants. Je vindt hier bovendien de oudste brouwerij van Münster, maar ook de nodige ateliers, galeries en kunstwinkeltjes. Op een warme dag vullen de terrassen zich met zonaanbidders en kun je hier tot laat in de avond lekker borrelen op straat.

Kerstmarkt in Münster

De kerstmarkten van Münster zijn beroemd en staan bekend om hun sfeer. In de decembermaand verandert de oude binnenstad in één grote kerstmarkt en worden alle pleinen en straten versierd met kerstbomen en feestverlichting. De oudste, grootste en gezelligste kerstmarkt vind je op de binnenplaats van het stadhuis, waar vele kraampjes met bijzondere souvenirs en smakelijke streekproducten staan. Een ander hoogtepunt tijdens deze periode is de Kerstmarkt aan de St. Lamberti. Hier kun je alvast inkopen doen voor onder de kerstboom of genieten van een kopje warme glühwein met een versgebakken wafel.


Reizen naar Münster — Hoe kom je er?

Münster ligt niet ver over de Duitse grens. Als je in Enschede de grens oversteekt, is het nog een kleine 60 kilometer rijden. Het is daarnaast ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen, maar je moet met de trein wel een paar keer overstappen. Er zijn geen rechtstreekse treinen, maar het voordeel van reizen met het openbaar vervoer is dat je midden in het centrum kan uitstappen. Münster zelf is niet heel groot en makkelijk te voet te verkennen. Vrijwel alles ligt op loopafstand, dus je hebt de mooiste bezienswaardigheden binnen handbereik.

Münster ervaringen & beoordelingen

De Münster ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Münster ervaring.

Er zijn 0 Münster ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Duitsland

Hippe Duitse hoofdstad
Wijnregio in Duitsland
Musea, bier en kerstmarkten
Groene vakantieregio
Levendige Duitse modestad aan de Rijn
Vulkanische landschappen en historische stadjes
Natuur en platteland in Duitsland
Cultuur en natuur
Regio voor elk type reiziger
Alternatieve Duitse havenstad
Afwisselende vakantiebestemming
De mooiste plekken aan de Duitse kust
De mooiste kastelen van Duitsland

Reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Duitsland