Duiken op de Filipijnen

Scheepswrakken en tropisch koraal

Er zijn maar weinig plekken op onze aarde waar je zo mooi kan duiken als in de Filipijnen. De Filipijnen bestaan uit duizenden eilandjes die stuk voor stuk worden omlijst met water zo helder dat je er dwars doorheen kan kijken. Een geweldige plek om je PADI te halen of om je skills te verbeteren.

Duiken op de Filipijnen

Van oude scheepswrakken tot honderden soorten koraal, de onderwaterwereld van de Filipijnen is ongelofelijk mooi. Alleen het eiland Palawan kent al talloze goede duikspots, maar ook in de rest van het land vind je tal van paradijselijke tafereeltjes waar je heel erg mooi kan duiken of snorkelen.

Tubbataha Reefs National Park

Glashelder water, weelderig koraal en meer dan 600 verschillende vissen: de onderwaterwereld van het Tubbataha Reefs National Park is zó mooi dat UNESCO het op de Werelderfgoedlijst zette. Logisch dus dat je hier ontzettend fijn kan duiken. Het beschermde natuurgebied is slechts enkele maanden per jaar toegankelijk en alleen te bereiken per boot. Maar als je er eenmaal weet te geraken, dan mag je rekenen op onaangetast koraal, grote scholen tropische vissen en ontmoetingen met haaien, roggen, tonijnen en soms zelfs walvishaaien.

Duiken, Filipijnen

Duiken, Filipijnen

Coron Bay

Coron Bay is zowel boven als onder water een plaatje om te zien. Het water is smaragdgroen en wordt hier en daar onderbroken door steile rotsen die vanuit het water omhoog reizen. Dit is een van de mooiste duikplekken op Palawan, want in de baai liggen tientallen Japanse scheepswrakken die dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Een plek waar het onderwaterleven zich bovendien uitstekend heeft kunnen ontwikkelen en een van de meest diverse plekken in de Filipijnen om te duiken.

Monad Shoal, Malapascua Island

Het kleine eiland Malapascua is gelegen voor de kust van Cebu en staat bekend om de aanwezigheid van een bijzondere haaiensoort: de Alopias. Deze zogenoemde voshaaien zijn bijzonder elegant en vlak voor zonsopgang heb je grootste kans om er eentje tegen te komen. Een unieke ontmoeting, want nergens anders ter wereld kun je deze dieren spotten tijdens het duiken. Zet de wekker om met de haaien te zwemmen en kom later op de dag terug voor een tweede duik met dieren zoals roggen en hamerhaaien.

Duiken, Filipijnen

Duiken, Filipijnen

Oslob

Walvishaaien zijn met hun 10 meter lengte de grootste vissen op aarde, in het plaatsje Oslob op het eiland Cebu kun je met deze vriendelijke giganten snorkelen. Dat is overigens niet helemaal zonder controverse. De dieren worden door lokale vissers met eten naar de kust gelokt waar ze vervolgens worden ingesloten door tientallen enthousiaste zwemmers. Hoewel er duidelijke regels en voorwaarden zijn voor toeristen, en de dieren over het algemeen verder met rust worden gelaten, is het allesbehalve een natuurlijk fenomeen. Een ervaring om nooit te vergeten, maar bedenk goed of het iets voor jou is.

Puerto Galera

Vanuit de Filipijnse hoofdstad Manilla is het een kleine vier uur reizen naar duikparadijs Puerto Galera. Deze stad is gezegend met parelwitte zandstranden en een glasheldere zee vol tropische vissen. Voor de kust ligt een oud Spaans galjoen, maar daar mag je helaas niet naar binnen. Waar je dan wel de bodem kan verkennen? Bij één van de 40 omliggende duikplekken bijvoorbeeld. Onder water zijn mooie plekjes voor zowel beginnende als gevorderde duikers te vinden, en dat maakt Puerto Galera tot een van de meest bezochte duikspots van de Filipijnen.

Duiken, Filipijnen

Duiken, Filipijnen

Apo Island

Apo Island is een piepklein eilandje in de provincie Negros Orientales en behoort tot een van de mooiste duikplekken ter wereld. Op het eiland zelf valt niet zoveel te doen, maar in de helderblauwe zee des te meer. Het eiland wordt omringd door een beschermd natuurreservaat, en dat betekent dat je hier kan duiken tussen ongerepte koraalriffen. Rondom het eiland liggen maar liefst 15 duikplekken waar je kan zwemmen tussen 650 verschillende soorten vissen en 400 soorten koraal, er valt dus genoeg te zien.

Honda Bay

Honda Bay is een toegankelijke duiklocatie in de buurt van het schitterende eiland Palawan. Het omvat een paradijselijk gebied van tropische eilandjes die worden omringd met glashelder water. Honda Bay is een populaire plek onder reizigers om te gaan eilandhoppen, want hier kun je het luieren op idyllische stranden combineren met zwemmen tussen kleurrijk koraal. Het water is hier bovendien zo helder dat je vanaf de boot de vissen over de bodem kan zien zwemmen. Een uitstekende plek om je duikskills te perfectioneren, maar je kan desgewenst ook de bodem afspeuren met een snorkel.

Duiken, Filipijnen

Duiken, Filipijnen

Reizen naar De Filipijnen — Hoe kom je er?

Vlieg je vanuit Nederland naar de Filipijnen dan is de kans groot dat je reist via ofwel de hoofdstad Manila, ofwel via Puerto Princesa op het eiland Palawan. Manila is een goede uitvalsbasis om verder te reizen naar de verschillende eilanden, maar als je vliegt op Palawan zit je eigenlijk al direct op de juiste plek. Wil je duiken op de Filipijnen dan zijn er tal van gebieden waar dat goed kan. Heb je de tijd, dan kun je zelfs verschillende plekken combineren. Eilandhoppen op de Filipijnen is niet heel kostbaar, maar het duurt soms wel erg lang om ergens te komen. Houd daar rekening mee als je je duikreis gaat plannen.

Duiken op de Filipijnen ervaringen & beoordelingen

De Duiken op de Filipijnen ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Duiken op de Filipijnen ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor Filipijnen.

Duiken op de Filipijnen op de kaart

Bezienswaardigheden Filipijnen

Het Filipijnse paradijs op aarde
De parel van de Filipijnen
Witte stranden en mooie duikplekken
Heuvels van chocola

Reizen naar Filipijnen

Wil je meer weten over reizen naar Filipijnen? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Filipijnen