Filipijnen ervaringen

De Filipijnen ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Filipijnen.

Er zijn 7 Filipijnen ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1
6,9
Totaalscore

7 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,8

Leven op Palawan, de mooiste tijd van mijn leven.

Filipijnen
Individuele rondreis met KILROY travels
14-01-2017

80 dagen lang was ik daar in mijn eentje op het sprookjesachtige eiland Palawan, alles wat nederlands was achter me gelaten. Ik vloog erheen met de organisatie KILROY, en kwam veilig en wel aan. Dit land heeft zo ontzettend veel indruk om me gemaakt! Ik verbleef in een vrijwilligershuis met vrijwilligers over de hele wereld. Ik heb 9 weken lang 5 dagen per week gewerkt in een ziekenhuis en een lokaal healthcare center, ik deed huisbezoeken bij zieke mensen en leerde de kindjes om mij heen over gezondheid. De locals begonnen me als een Filipina te zien zoals ze dat zeiden, ik werd familie.
In de weekenden trok ik uit het kleine dorpje naar de toeristischere plaatsjes. Port barton is denk ik het badplaatsje die het meeste indruk op me heeft gemaakt. El Nido is ook eeeeerg mooi maar wel het meest toeristisch van het eiland. Waar Port Barton juist nog een beetje onaangetast is gebleven. Je spreekt er een lokale bootman aan en de volgende dag zal hij je de mooiste koraalriffen en de meest verbluffende stranden laten zien.
Zowel de boven als onderwaterwereld is magisch mooi, zoveel natuur, zoveel verschillende dieren. Ik raak er niet over uitgepraat en ik zal er alles voor over hebben om nog een keer terug te gaan. En ik zal terugkeren, en vooral mijn filipijnse familie weer bezoeken.
It's more fun in the Philippines.

Gereisd met partner in mei 2016
Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1
7,2

Prachtige wandelingen door natuur

Filipijnen
Wandelreis met Baobab
13-01-2017

Indrukwekkende cultuur

Gereisd met partner in januari 2016
Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1
5,8

Bohol groen en vriendelijk

Filipijnen
Individuele rondreis
13-01-2017

Na Cebu het eiland Bohol bezocht. Rustiger, groener en schoner. Mooi duiken en met een scooter rondrijden. Relaxed en zeker een aanrader.

Gereisd met partner in januari 2017
Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1
5,6

Tropische rondreis

Filipijnen
11-01-2017

We hebben 5 eilanden bezocht waaronder Boracay en Palawan. Dit waren ook direct de mooiste eilanden en je kunt er hele tropische stranden bezoeken. Het is er ook nog niet te toeristisch. We hebben vooral eilandhopping toets gedaan en dit was prachtig. Ook kun je zelf met een kajak een aantal eilanden verkennen vanuit El Nido. Het eten en drinken en de steden moet je niet te veel van verwachten, het land is arm en mist op veel gebieden nog een stukje ontwikkeling. De cultuur is prettig en de mensen zijn over het algemeen vriendelijk.

Gereisd met partner in november 2016
Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1
7,0

Prachtig land

Filipijnen
Familiereis met FOX Vakanties
19-01-2016

Ik ben eerst mijn familie gaan bezoeken en het gebied (lucena en omgeving) gaan verkennen.

Gereisd met gezin in december 2011
Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1
7,0

Weinig toerisme, veel zelf uitzoeken

Filipijnen
Individuele rondreis met KILROY travels
08-01-2016

Mijn derde keer in de Filipijnen besloot ik zelf een rondreis te maken met 3 vriendinnen. We bezochten Legazpi city, de stad waar mijn moeder vandaag komt en verbleven daar bij mijn familieleden. In deze stad was, net zoals in Manila, weinig te doen, op de shopping mall voor de liefhebbers na. Vervolgens vertrokken we richting het eiland Boracay, waar de welbekende Bounty reclames zijn opgenomen. Een prachtig eiland, witte stranden en een heldere zee als deze ben ik hierna nog nooit tegen gekomen. Boracay was min of meer de enige plek waar we andere toeristen tegenkwamen. Voor de volgende keer is het eiland Palawan, de bestemming naar welke wij onze vlucht hebben gemist, zeker het plan. Elk persoon, zelfs ouderen, hoog in de rijstvelden, spreekt hier Engels wegens de vroegere Amerikaanse colonisatie. Behulpzaamheid is hier bij de meeste mensen dan ook zeker te vinden.

Gereisd met vrienden in mei 2012
Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1
7,2

Van eiland tot eiland

Filipijnen
Individuele rondreis
06-01-2016

Palawan : duiken en snorkelen en kajakken bij el Nido.
Cebu: eiland hoppen van Bohol tot Zuid Leyte .zwemmen met de walvishaai en op zoek naar de tarsier. Feesten en Karaoke

Gereisd met partner in juni 2011
Natuur & omgeving
8,6
Cultuur
6,7
Steden
6,0
Eten & drinken
6,3
Activiteiten
7,1

Heb jij een rondreis door Filipijnen gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Filipijnen ervaring, reistips of reisverhalen.