Antigua

Geliefde halte in Guatemala

Antigua is een populair backpackersplaatsje ten westen van Guatemala City. Wereldreizigers komen hier in groten getale naartoe om Spaans te leren, maar ook als je een kortere rondreis maakt door Guatemala is Antigua een goede halte om even wat gas terug te nemen en te genieten van het relaxte karakter.

Antigua

Antigua heeft een compact centrum met enkele prachtige kerken en monumenten. In principe heb je het centrum in een paar uur wel gezien, maar juist vanwege de goede sfeer blijven veel reizigers hier wat langer hangen. Je vindt er knusse hostels, mooie markten en genoeg attracties in de omgeving om je een tijdje te vermaken.

Parque Central

Midden in het centrum van Antigua ligt een mooi park met schaduwrijke wandelpaden en bijzondere fonteinen die verkoeling bieden. Dit is het kloppend hart van de stad, waar je op z’n minst één keer een rondje moet hebben gelopen. Neem plaats op een bankje en kijk naar de bonte mix van bezoekers of knoop een praatje aan met een lokale bewoner om je Spaans te oefenen. Blikvanger van het park is de bijzondere fontein van de zeemeerminnen.

Guatemala, Antigua,

Guatemala, Antigua

Cerro de la Cruz

Het mooiste uitzicht over Antigua heb je vanaf de heuvel ten noorden van de stad: Cerro de la Cruz, te herkennen aan het grote kruis dat bovenop staat. Vanaf Parque Central is het een goed half uur lopen naar de top, maar als je eenmaal boven bent word je beloond met een geweldig uitzicht over Antigua en de drie omliggende vulkanen.

Markt van Antigua

Guatemala staat om bekend om haar kleurrijke markten met kramen vol groenten, fruit en handwerk. Je kunt er fraaie Maya-stoffen kopen en andere lokale aandenkens voor thuis. Ook in Antigua kun je heerlijk struinen over de verschillende markten en overal in het centrum staan stalletjes waar je mooie dingen te koop zijn. De markt van Antigua is elke dag geopend en omvat een grote hal vol stalletjes, winkelstraatjes en kramen met tropische vruchten, goedkoop eten en souvenirs.

Guatemala, Antigua,

Guatemala, Antigua,

Kerken en kathedralen

Het centrum van Antigua is een aaneenschakeling van indrukwekkende kerkgebouwen, kathedralen en historische monumenten. De stad staat vol met koloniale architectuur en tijdens een stadswandeling moet je zeker even een kijkje nemen bij de gele Iglesia de la Merced, Iglesia de San Francisco, Convento de Capuchinas en de Catedral de San José. Daarnaast zijn overal in de stad de ruïnes van vroegere bouwwerken te bewonderen, waarvan de Boog van Santa Catalina, het enige overblijfsel van een oud klooster, een van de bekendsten is.

Spaans leren in Antigua

Antigua is een van de populairste plekken in Midden-Amerika om Spaans te leren. Je vindt er verschillende taalscholen die je de Spaanse tongval kunnen bijbrengen. Als je het echt goed wil aanpakken blijf je gedurende de cursus bij een gastgezin logeren, zodat je ook na lestijd kan oefenen met converseren.

Guatemala, Antigua

Guatemala, Antigua

Koffie en chocolade

Koffie en chocolade behoren tot de belangrijkste exportproducten van Guatemala. Als je meer wil weten over het productieproces, dan kun je een excursie maken naar de plantages die rondom Antigua liggen. Tijdens zo’n tour kun je zelf koffiebonen plukken, deze roosteren en je eigen koffie zetten. Ben je meer een liefhebber van chocola, sluit dan aan bij een workshop waar je from scratch je eigen chocolade leert maken met cacaobonen.

Een vulkaan beklimmen

Antigua wordt omringd door hoge vulkaantoppen en de actieve reiziger zal dat aangezicht maar moeilijk kunnen weerstaan. Tijdens je verblijf kun je een actief uitstapje maken en een of meerdere vulkanen beklimmen. Verreweg de meest toegankelijke is de Pacaya vulkaan, gelegen op anderhalf uur rijden van de stad. Je kunt in 2,5 uur naar boven lopen om daar te genieten van het uitzicht, marshmallows te roosteren en de afgekoelde stromen lava bewonderen. Andere vulkanen rondom Antigua zijn de Agua en de Acatenango vulkaan.

Guatemala, Antigua,

Guatemala, Antigua, Semana Santa

Guatemala, Antigua, Semana Santa

Semana Santa

Als je slim bent plan je je bezoek aan Antigua tijdens Semana Santa, ofwel Paaszondag. Het is een van de belangrijkste feestdagen in Guatemala en de oude stad is dan het decor van een zeer indrukwekkende processie. Al dagen van tevoren is men bezig met het aanleggen van kleurrijke bloementapijten in de smalle straatjes en op de dag zelf hullen deelnemers zich in een paars gewaad. Het is er dan over het algemeen ontzettend druk, dus zorg dat je ruim op tijd een slaapplaats hebt geboekt.

Reizen naar Antigua — Hoe kom je er?

Antigua is gelegen in het zuiden van Guatemala, op slechts 45 kilometer ten westen van Guatemala City. Als je na aankomst liever niet in deze hectische hoofdstad wil blijven hangen, kun je dus eenvoudig doorreizen naar Antigua. Vanaf het vliegveld vertrekken directe shuttlebussen die je een uur later afzetten in Antigua.

Antigua zelf heeft een makkelijk stratenpatroon en is relatief compact. Vrijwel alle hoogtepunten liggen in het centrum en zijn al wandelend te bereiken. Met een scooter kun je uitstapjes maken in de omgeving en kleine dorpjes rondom Antigua bezoeken.


Antigua op de kaart

Bezienswaardigheden Guatemala

Antigua

Tikal

Meer van Atitlan

De Fuego en Acatenango Vulkanen

Reizen naar Guatemala

Wil je meer weten over reizen naar Guatemala? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Guatemala

Antigua ervaringen & beoordelingen

De Antigua ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Antigua ervaring.

Er zijn nog geen Antigua ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen