Medan

Toegangspoort tot Sumatra

De Indonesische stad Medan is een van de grootste steden op Sumatra en kent een rijke Nederlandse historie. Tegenwoordig is het echter een hectische stad waar de meeste reizigers niet al te lang blijven hangen, maar als je er onverhoopt toch een nachtje blijft slapen valt er gelukkig genoeg te zien en te doen.

Medan

Medan moet het niet hebben van haar schoonheid en de wereldberoemde bezienswaardigheden, maar de stad wordt toch door een hoop reizigers aangedaan. De meesten reizen meteen door naar Bukit Lawang of het Tobameer, maar als je in de buurt bent dan is het de moeite waard om een rondje te lopen langs de bezienswaardigheden.

Istana Maimoon

De bekendste bezienswaardigheid van Medan is Istana Maimoon, oftewel het Maimoon paleis. Dit pompeuze bouwwerk dateert uit 1888 en werd gebouwd door de sultan van Delhi. Een eclectisch staaltje architectuur, want verschillende bouwstijlen zijn hier vertegenwoordigd. Zo heeft het gebouw Indiase, Maleisische én Italiaanse invloeden. Een deel van het paleis is nog steeds in gebruik door de koninklijke familie, maar de hoofdzaal is ook voor toeristen toegankelijk. Hier kun je een tentoonstelling van traditionele Maleisische kostuums bekijken.

Medan, Indonesië

Medan, Indonesië

Masjid Raya al Mashun

Masjid Raya al Mashun betekent letterlijk Grote Moskee en daarvan is geen woord gelogen. De moskee heeft een achthoekige vorm en werd ontworpen door een Nederlandse architect, met elementen uit Marokkaanse, Indiase en Spaanse bouwstijlen. Ook als toerist en niet-Moslim mag je binnen een kijkje nemen, en er zijn altijd mensen die je een rondleiding willen geven. Let vooral op de mooie mozaïeken en blauwe details. Zorg wel dat je gepaste kleding aanhebt: dat betekent een hoofddoek voor vrouwen, en armen en benen bedekt.

Vihara Maha Maitreya

Dat Medan een mengelmoesje van culturen is, dat zie je duidelijk in het straatbeeld waar religieuze gebouwen elkaar afwisselen. Zo ook de Vihara Maha Maitreya, een reusachtige boeddhistische tempel in het noorden van de stad. Het is een van de grootsten in zijn soort en bevindt zich in midden in een wooncomplex, maar van binnen is het verrassend kalm en sereen.

Medan, Indonesië

Medan, Indonesië

Annai Velangkanni

In het centrum van Medan zijn een aantal interessante tempels te bekijken. De bekendste is de Marian Shrine of Annai Velangkanni, die verrassend genoeg dient ten behoeve van het katholieke geloof. Dat zou je vanaf de buitenkant niet zeggen, want op het eerste gezicht lijkt het hier te gaan om een hindoeïstische tempel. Als je beter kijkt, dan zullen de details je echter al snel gaan opvallen. Zo staan overal Jezusfiguren en andere katholieke beeltenissen afgebeeld.

Merdeka Walk

De Indonesische keuken kent nog maar weinig geheimen na een diner op Merdeka Walk. In deze straat vind je namelijk ontzettend veel stalletjes waar je street food kan eten. ’s Ochtends vroeg verzamelen zich de eerste karretjes waar je nasi goreng, noodles loempia’s en saté kan bestellen, maar zodra het begint te schemeren wordt het pas echt gezellig druk. Een gezellige combinatie van toeristen en locals, en tal van stalletjes waar je super vers en super lekker kan eten. De prijzen zijn laag, dus een hapje eten op Merdeka Walk is ook goed voor je portemonnee. Probeer verschillende gerechtjes en deel deze met je reisgenoten.

Medan, Indonesië

Medan, Indonesië

Bukit Lawang

Medan is de toegangspoort tot Noord-Sumatra en de uitvalsbasis voor een bezoek aan Bukit Lawang. Dit gemoedelijke backpackersdorpje aan de rand van de jungle is dé plek op Sumatra om orang oetans in het echt te spotten, en mag je daarom niet overslaan. Je kunt er schitterende tochten maken door de jungle en sfeervol overnachten in een bungalowtje aan de rivier. Vanuit Medan gaan meerdere keren per dag minibusjes die je binnen een paar uur op het busstation van Bukit Lawang kunnen afzetten.

Tobameer

Naast Bukit Lawang is ook het Tobameer een populaire halte in het noorden van Sumatra. Dit schitterende kratermeer is een geliefde plek om wat langer te blijven hangen, want de sfeer is goed en er valt genoeg te zien. Kies voor een verblijf op het eiland Tuktuk en boek een traditioneel Batak-hutje aan de rand van het meer. Overdag kun je een scooter huren, trektochten maken of op zoek naar watervallen in de omgeving, maar je kunt ook kooklessen volgen, massages nemen of gewoon op een bedje langs de waterkant genieten van de zon.

Medan, Indonesië

Medan, Indonesië

Reizen naar Medan — Hoe kom je er?

Medan ligt in Noord-Sumatra en is voor veel reizigers het startpunt van een reis over het eiland. Het vliegveld van Medan is eenvoudig te bereiken vanuit verschillende nationale en internationale bestemmingen. Zo kun je naar Medan vliegen vanuit Jakarta, Singapore en Kuala Lumpur. Vanaf het vliegveld kun je vervolgens met een taxi naar de stad reizen, houd daarbij rekening met één à anderhalf uur rijden, afhankelijk van het verkeer.

Eenmaal in Medan kun je makkelijk rondreizen met de taxi of becak, de Indonesische fietstaxi.

Medan ervaringen & beoordelingen

De Medan ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Medan ervaring.

Er zijn 0 Medan ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Indonesië

Geliefde parel van Indonesië
Megasteden, natuurlijke schoonheid en échte tradities
Indonesië op zijn best
Prachtige eilanden vol avontuur
Magisch mooie Boeddhistische tempel
Adembenemende natuurpracht
Het culturele hart van Bali
Betoverende vulkaan op het eiland Java
Ongekend mooi tempelcomplex
Drie hemels paradijselijke eilandjes
Groen en paradijselijk Indonesië
Levendige hoofdstad van Indonesië
Relaxte kustplaats op Bali
Aapjes kijken op Bali
De Komodo "draken" van Indonesië
Culturele hoofdstad van Java
Prachtige zandstranden, wilde natuur en traditionele bergdorpjes
Winkelparadijs en een relaxt nachtleven
Indonesië buiten de gebaande paden
Het Parijs van Java
De mooiste plekjes voor zon, zee en strand
Paradijselijke bounty-eilanden
Duikparadijs van Indonesië
Het best bewaarde geheim van Bali
Onverdorven stranden en ongerepte natuur
Het leukste en grootste meer van Zuidoost Azië
Indrukwekkende vulkaan op Lombok
Oog in oog met orang oetans
Kennismaken met het echte Sumatra
De beste snorkelspot van Bali
De vulkaan met de drie gekleurde kraters
Bruisende badplaats op Bali
Duik-Mekka voor de kust van Sumatra
Relaxte hotspot op Bali
Orang oetans spotten op Sumatra
Gemoedelijk kustplaatsje aan de westkust van Lombok
Oase van rust ten zuiden van Jakarta
Parel in het zuiden van Bali
Ongerept eilandparadijs in Indonesië
Het alternatief voor Yogyakarta
Het mooiste strand van Java
De grootste stad van Lombok
Hotspot op Sumatra

Reizen naar Indonesië

Wil je meer weten over reizen naar Indonesië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Indonesië