West-Papoea

Onverdorven stranden en ongerepte natuur

Waar moet je naartoe in Indonesië als je op zoek bent naar onverdorven stranden, een waanzinnig mooie onderwaterwereld en ontmoetingen met bijzondere stammen? Het antwoord ligt in het oosten van het land, om precies te zijn op het eiland Nieuw Guinea. West-Papoea en omgeving vormen het prachtige decor van een bijzondere reisbestemming.

West-Papoea

Het Indonesische deel van het eiland Nieuw Guinea is onderverdeeld in twee provincies: Papoea en West-Papoea. In West-Papoea vind je paradijselijke eilanden waar je prachtig kan snorkelen, in Papoea ongerepte natuurgebieden waar je kennismaakt met lokale stammen en hun tradities. Maar welk deel je ook bezoekt, de bijzondere ontmoetingen met mens en natuur zullen een onuitwisbare indruk achterlaten.

Raja Ampat

De eilanden van Raja Ampat zijn de bekendste bestemming van West-Papoea, en dat heeft alles te maken met de glasheldere zee en de diverse onderwaterwereld. Dit is een van de mooiste plekken op aarde om te duiken en snorkelen, en liefhebbers van over de hele wereld komen naar deze afgelegen eilandengroep om te genieten van de zee. Raja Ampat bestaat uit meer dan 1600 eilandjes die grotendeels onbewoond zijn, je slaapt er in simpele bamboehutjes en kan elke dag de mooiste uitstapjes maken in de omgeving. Behalve duiken en snorkelen is kajakken een geliefde activiteit, maar je kunt er ook in alle rust genieten van de ongerepte natuur en tropische eilandjes.

Indonesië, Raja Ampat, Papoea

Papoea, Indonesië

Manokwari

Manokwari is de hoofdstad van de provincie West-Papoea en wordt vooral bezocht als uitvalsbasis voor uitstapjes in de mooie natuur. Manokwari wordt omringd door bergen, oerwoud en stranden, en biedt daarmee het perfecte decor voor mooie wandeltochten door de natuur. Neem de tijd en ga onder begeleiding van een gids enkele dagen hiken door de jungle; op zoek naar wilde dieren, kleine dorpjes en de mooiste kampeerplekjes in de natuur.

Nabire

Altijd al willen snorkelen met reusachtige walvishaaien? Zet dan koers richting Nabire, waar je kan zwemmen met deze 10 meter lange giganten. De vriendelijke vissen hangen graag rond bij enkele visplatforms voor de kust en vinden het prima als ze af en toe het water moeten delen met nieuwsgierige toeristen. Want walvishaaien mogen dan wel een indrukwekkend voorkomen hebben, ze eten voornamelijk plankton en kleine visjes. Vanuit Nabire is het anderhalf uur varen en je kunt er desgewenst een langere duik- of snorkeltrip aan vastplakken.

Nabire, Papoea

Papoea, Pulau Biak

Pulau Biak

Een van de meest relaxte bestemmingen in de omgeving van Papua is het paradijselijke Pulau Biak. Een schitterend eiland met mooie stranden en volop mogelijkheden om te snorkelen. Langs de zuidkust vind je enkele hotels en accommodaties, maar hoe verder je van het stadje Kota Biak reist, hoe minder voorzieningen. Hoewel de onderwaterwereld hier niet zo divers is als bij Raja Ampat valt er genoeg te zien tijdens het duiken en snorkelen. Er is zelfs een duikschool waar je je PADI kan halen, dus ook als beginner kun je hier uit de voeten.

Baliemvallei

De Baliemvallei is officieel gelegen in de provincie Papoea, maar als je de tijd hebt en toch in de buurt bent, dan is het de moeite waard om een omweg te maken. Hier wonen traditionele stammen die nog met pijl en boog op dieren jagen, peniskokers dragen en hun doden mummificeren. In de Baliemvallei, een groen gebied dat wordt omringd door hoge bergtoppen, heb je kans om een glimp op te vangen van deze bijzondere tradities. Het is een van de beter toegankelijke natuurgebieden in Papoea en tijdens een trekking kun je kennis maken met lokale tradities. Trek zeker een week uit om op je gemak de paden te volgen die door dichte regenwouden en langs kleine nederzettingen leiden. Overdag maak je prachtige trektochten door de ongerepte natuur, ’s nachts slaap je in traditionele dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Baliemvallei

Balliemvallei, Papoea

Lorentz National Park

Het Lorentz National Park is het grootste nationale park van Zuidoost Azië en werd door UNESCO bekroond tot Werelderfgoed vanwege de grote ecologische diversiteit. Het park beslaat een oppervlakte van 21.500 vierkante kilometer en herbergt verschillende ecosystemen, waaronder mangroves, moerassen, regenwoud en zelfs gletsjers. In het park wonen bovendien verschillende etnische stammen en je vindt er de hoogste berg van heel Indonesië: Puncak Jaya. Een beklimming is alleen weggelegd voor de experts en je moet zeker twee weken uittrekken voor de complete tocht.

Reizen naar West Papua — Hoe kom je er?

West Papua is gelegen in het oosten van Indonesië, op het eiland Nieuw-Guinea. Om er te komen moet je een binnenlandse vlucht nemen vanuit bijvoorbeeld Jakarta, Makassar of Denpasar. Eenmaal aangekomen in Papua moet het meest uitdagende deel van de reis nog komen. Wegen zijn slecht en maken het je praktisch onmogelijk om over land te reizen. De beste manier om van A naar B te reizen is dan ook per vliegtuig of per boot, al kan dat laatste erg lang duren: boten varen op onregelmatige tijden, zijn verre van comfortabel en doen vaak úren over de overtocht.

West-Papoea ervaringen & beoordelingen

De West-Papoea ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun West-Papoea ervaring.

Er is 1 West-Papoea ervaring geplaatst.

8
Totaalscore

1 beoordeling

8,0

Zeker de moeite waard

🇮🇩 Indonesië
22-12-2017

Absoluut een fantastische provincie van Indonesie. Weet wel dat wanneer je buiten de grote steden komt je als buitenlander een reisvergunning moet hebben. Die kan je aanvragen bij de politiebureaus en kan dit kan soms een dag of 2 duren.

Alleen gereisd

Bezienswaardigheden Indonesië

Geliefde parel van Indonesië
Megasteden, natuurlijke schoonheid en échte tradities
Indonesië op zijn best
Prachtige eilanden vol avontuur
Magisch mooie Boeddhistische tempel
Adembenemende natuurpracht
Het culturele hart van Bali
Betoverende vulkaan op het eiland Java
Ongekend mooi tempelcomplex
Drie hemels paradijselijke eilandjes
Groen en paradijselijk Indonesië
Levendige hoofdstad van Indonesië
Relaxte kustplaats op Bali
Aapjes kijken op Bali
De Komodo "draken" van Indonesië
Culturele hoofdstad van Java
Prachtige zandstranden, wilde natuur en traditionele bergdorpjes
Winkelparadijs en een relaxt nachtleven
Indonesië buiten de gebaande paden
Het Parijs van Java
De mooiste plekjes voor zon, zee en strand
Paradijselijke bounty-eilanden
Duikparadijs van Indonesië
Het best bewaarde geheim van Bali
Het leukste en grootste meer van Zuidoost Azië
Indrukwekkende vulkaan op Lombok
Oog in oog met orang oetans
Kennismaken met het echte Sumatra
De beste snorkelspot van Bali
De vulkaan met de drie gekleurde kraters
Bruisende badplaats op Bali
Duik-Mekka voor de kust van Sumatra
Relaxte hotspot op Bali
Orang oetans spotten op Sumatra
Toegangspoort tot Sumatra
Gemoedelijk kustplaatsje aan de westkust van Lombok
Oase van rust ten zuiden van Jakarta
Parel in het zuiden van Bali
Ongerept eilandparadijs in Indonesië
Het alternatief voor Yogyakarta
Het mooiste strand van Java
De grootste stad van Lombok
Hotspot op Sumatra

Reizen naar Indonesië

Wil je meer weten over reizen naar Indonesië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Indonesië