Israël

Ondervind de eeuwenoude cultuur en diversiteit

Israël is een ongekend fascinerende rondreis bestemming! Door de rijke historie bevinden zich hier heilige plaatsen voor Joden, Christenen en Moslims. Religie en politiek zijn hier verweven in het dagelijkse leven en dat voel je! Maar ontdek ook de prachtige natuur, oude ruïnes en zandstranden aan de Rode Zee.

Meer over Israël
193
194
195

Israël informatie

Vlag: 🇮🇱
Hoofdstad: Jeruzalem
Inwoners: 6.276.883
Oppervlakte: 20.770 km2
Beste reistijd: maart t/m mei & oktober
Tijdsverschil: 1 tot 2 uur later
Vliegtijd: 4:30 uur
Natuur
8 0% Complete (success)
Cultuur
10 0% Complete (success)
Strand
90% Complete (success)
Steden
90% Complete (success)
Eten
8 0% Complete (success)
Actief
90% Complete (success)

Beste reistijd Israël

De beste reistijd voor Israël zijn de maanden mei tot september. In deze periode valt de minste regen en de gemiddelde maximum temperatuur ligt dan heerlijk rond de 28 graden. Jerusalem wordt wel de religieuze hoofdstad van de wereld genoemd en is een populaire uitvalsbasis voor veel reizigers. De stad heeft een mediterraan klimaat met zachte milde winters. Sneeuw komt in de wintermaanden zelden voor.

De zomers in Israël zijn lekker warm, maar kunnen soms ook heet worden. De meeste neerslag valt in de herfst en lente. De warmste gebieden van Israël zijn het Aravadal in de Negev-woestijn, het populaire Eilat, de  Jordaanvallei, het dal van Bet Shean, de oevers van het Meer van Tiberias en de Dode Zee.

Klimaat Israël

Het klimaat van Israël wordt bepaald door haar ligging tussen de Middellandse Zee en de woestijn in. Israël heeft vier klimaatzones, van mediterraan tot woestijnklimaat. West-Israël bezit een mediterraan klimaat met droge, hete zomers en zachte, vochtige winters.

Wanneer uit het oosten de woestijnwind waait, lopen in de zomer de temperaturen plaatselijk op tot meer dan 40 graden. De zomerwarmte wordt overdag getemperd door een heerlijk zeewindje vanuit het westen. Klinkt dat goed?

Video's van Israël

Bekijk hieronder de video 's van Israël.

Israël reisorganisaties

Top Alles Groepsreizen Privereizen

Populaire reizen

Groepsrondreis Israël en Jordanië

Groepsrondreis Israël en Jordanië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Israël en Jordanië maken we kennis met de geschiedenis, nat...

vanaf
€ 1.899
Groepsrondreis Israël

Groepsrondreis Israël

Groepsrondreis
12 dagen

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf...

vanaf
€ 1.649
Rondreis Israël, 12 dagen

Rondreis Israël, 12 dagen

Groepsrondreis
12 dagen

Een archeologisch avontuur met verrassende natuur Bijzondere overnachting bij de nonnen in het...

vanaf
€ 1.595

Israël blogs

26 april 2019

Beste reistijd augustus: de bestemmingen voor een reis in augustus

Wil jij in augustus op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!
Lees verder

7x de mooiste stranden van Israël

Israël heeft meer dan 200 kilometer strand. Een uniek gegeven voor dit relatief kleine land in het Midden-Oosten. Dit zijn de zeven juweeltjes onder de zon!

Lees verder
13 feb. 2019

29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld

Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!

Lees verder
25 mei 2015

Rondreizen in Israël is anders dan rondreizen in andere landen. De historie en de verschillende religies in het land maken het tot een uiterst boeiende ervaring. Het land zelf heeft bovendien een diverse en fenomenale natuurschoonheid. Ik heb me te allen tijde veilig gevoeld overigens!

- Dhr. Y. van Laan

Populair in Midden-Oosten

🇯🇴 Jordanië
🇴🇲 Oman
🇱🇧 Libanon
🇮🇷 Iran

Israël ervaringen & beoordelingen

De Israël ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Israël.

Er zijn 8 Israël ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
9.1
Stranden
8.6
Steden
8.6
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.4
8.6
Totaalscore

8 beoordelingen

7,7

Mooie rondreis met een unieke gids, 8 dagen in Israël

🇮🇱 Israël
Groepsrondreis met Kras Reizen
04-05-2019

De gids, een man ouder dan zeventig jaar, heeft duidelijk een meerwaarde voor de reis gehad. Hij kende zowel de Bijbel als o.a. de Romeinse en Byzantijnse tijdperken en invloeden in het land. Hij volgde het programma goed en bood ruim de gelegenheid om zelf dingen te doen. Hij sprak o.a. vloeiend Nederlands, Hebreeuws, Engels en woont in Israël.

Tip: Ga niet op de eerste indruk af, maar geef dingen de tijd.

Gereisd met vrienden in apr. 2019
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
9,3

Geweldig land

🇮🇱 Israël
Groepsrondreis met Isropa
11-01-2017

In 20 dagen een heel groot deel van Israël mogen zien.Ontzettend gastvrije Joodse en Arabische Israëliërs ontmoet! Ondanks het land negatief in het nieuws staat af en toe, heb ik zelf niets gemerkt.Tel Aviv is een heerlijke, liberale stad met een mooi, groot strand.Jeruzalem is mooi voor mensen die van culturele hoogtepunten houden.Het mooiste qua natuur vind ik wel de rotsen waar je over lopen kan dichtbij Tiberias en de berg Massada beklimmen is ook erg indrukwekkend.In Eilat konden wij snorkelen en ook zwemmen met dolfijnen! Echter omdat het augustus was, was het wel bloedheet.

Ooit hoop ik met een vriendin van mij en haar moeder er weer naartoe te gaan.

Gereisd met vrienden in jul. 2013
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
8,8

Grandioos land voor geweldige vakanties.

🇮🇱 Israël
04-01-2016

Wij zijn hier 3x geweest. De 1e keer in een hotel in Netanja met Isropa. Daar hebben wij een auto gehuurd. Wij waren hier 2 weken en hebben het noorden van Israel bezocht en een trip gemaakt met een plaatselijke onderneming naar de Dode Zee en naar Masada en omgeving.

De 2e keer hebben we een rondreis gemaakt met Goed Idee. In de voetsporen van Moses. Een grandioze reis Via Egypte en Jordanie naar Israel. De derde keer zijn wij naar Eilat geweest met Corendon. In Januari. Een heerlijke week in een fijn hotel. Leuke omgeving en fijn strand en genoeg te doen.

Gereisd met partner in mrt. 2000
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
9,7

Heerlijke vakantie in het Midden Oosten

🇮🇱 Israël
Fly-drive
04-01-2016

Mei is de ideale tijd om af te reizen naar Israël. Fantastisch weer, maar niet te warm. In de zomer kan de temperatuur daar al snel oplopen tot 45 graden in het zuiden!

Ga vooral naar Jeruzalem en bezoek de oude stad. Heerlijke kraampjes met eten drinken en souvenirtjes, van zowel israelische als arabische afkomst. Mooi om te zien hoe daar samen word geleefd.

De dode zee is ook zeker een aanraden, maar nogmaals niet in de zomer. Het geeft geen verkoeling, maar wel heel bijzonder om te hebben meegemaakt.

Tel Aviv is een hele grote en gezellige multiculturele stad, waar zoveel te doen is dat je beter je dagen goed kan inplannen. Vergeet ook zeker het heerlijke strand in Tel Aviv of Haifa te bezoeken!

Gereisd met vrienden in mei 2015
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
8,3

Top bestemming in het najaar

🇮🇱 Israël
28-12-2015

Israel is een mooie bestemming voor een rondreis of zelfs een city trip. Zeker in het najaar wanneer het niet te warm is maar wel een stuk beter dan in Nederland :)Tel Aviv is een geweldige, levendige stad die enerzijds heel westers aan voelt maar tegelijk ook heel anders is. Mensen leven veel meer op straat, cafes' restaurants en terrassen zitten altijd vol en er is een mooi strand voor het echte vakantiegevoel. Perfect voor een city-trip!Jerusalem mag natuurlijk niet overgeslagen worden als je in Israel bent. Wat een bijzondere stad. Barstensvol geschiedenis en cultuur en daardoor zeer indrukwekkend. Trek in ieder geval een volle dag uit om de oude stad te verkennen met al z'n bezienswaardigheden.

Alleen gereisd in nov. 2015
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0

Heb je zelf een reis door Israël gemaakt?