Israël ervaringen

De Israël ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Israël.

Er zijn 8 Israël ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,5
Cultuur
9,1
Stranden
8,6
Steden
8,6
Eten & drinken
8,5
Activiteiten
8,4
8,6
Totaalscore
8 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
7,7

Mooie rondreis met een unieke gids, 8 dagen in Israël

De gids, een man ouder dan zeventig jaar, heeft duidelijk een meerwaarde voor de reis gehad. Hij kende zowel de Bijbel als o.a. de Romeinse en Byzantijnse tijdperken en invloeden in het land. Hij volgde het programma goed en bood ruim de gelegenheid om zelf dingen te doen. Hij sprak o.a. vloeiend Nederlands, Hebreeuws, Engels en woont in Israël.
Tip: Ga niet op de eerste indruk af, maar geef dingen de tijd.

Gereisd met vrienden in april 2019
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,3

Geweldig land

  • Israël
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Isropa
  • 11 January 2017

In 20 dagen een heel groot deel van Israël mogen zien.

Ontzettend gastvrije Joodse en Arabische Israëliërs ontmoet! Ondanks het land negatief in het nieuws staat af en toe, heb ik zelf niets gemerkt.

Tel Aviv is een heerlijke, liberale stad met een mooi, groot strand.

Jeruzalem is mooi voor mensen die van culturele hoogtepunten houden.

Het mooiste qua natuur vind ik wel de rotsen waar je over lopen kan dichtbij Tiberias en de berg Massada beklimmen is ook erg indrukwekkend.

In Eilat konden wij snorkelen en ook zwemmen met dolfijnen! Echter omdat het augustus was, was het wel bloedheet.


Ooit hoop ik met een vriendin van mij en haar moeder er weer naartoe te gaan.

Gereisd met vrienden in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Grandioos land voor geweldige vakanties.

  • Israël
  • 04 January 2016

Wij zijn hier 3x geweest. De 1e keer in een hotel in Netanja met Isropa. Daar hebben wij een auto gehuurd. Wij waren hier 2 weken en hebben het noorden van Israel bezocht en een trip gemaakt met een plaatselijke onderneming naar de Dode Zee en naar Masada en omgeving.
De 2e keer hebben we een rondreis gemaakt met Goed Idee. In de voetsporen van Moses. Een grandioze reis Via Egypte en Jordanie naar Israel. De derde keer zijn wij naar Eilat geweest met Corendon. In Januari. Een heerlijke week in een fijn hotel. Leuke omgeving en fijn strand en genoeg te doen.

Gereisd met partner in maart 2000
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,7

Heerlijke vakantie in het Midden Oosten

  • Israël
  • Fly-drive Fly-drive
  • 04 January 2016

Mei is de ideale tijd om af te reizen naar Israël. Fantastisch weer, maar niet te warm. In de zomer kan de temperatuur daar al snel oplopen tot 45 graden in het zuiden!
Ga vooral naar Jeruzalem en bezoek de oude stad. Heerlijke kraampjes met eten drinken en souvenirtjes, van zowel israelische als arabische afkomst. Mooi om te zien hoe daar samen word geleefd.
De dode zee is ook zeker een aanraden, maar nogmaals niet in de zomer. Het geeft geen verkoeling, maar wel heel bijzonder om te hebben meegemaakt.
Tel Aviv is een hele grote en gezellige multiculturele stad, waar zoveel te doen is dat je beter je dagen goed kan inplannen. Vergeet ook zeker het heerlijke strand in Tel Aviv of Haifa te bezoeken!

Gereisd met vrienden in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Top bestemming in het najaar

  • Israël
  • 28 December 2015

Israel is een mooie bestemming voor een rondreis of zelfs een city trip. Zeker in het najaar wanneer het niet te warm is maar wel een stuk beter dan in Nederland :)

Tel Aviv is een geweldige, levendige stad die enerzijds heel westers aan voelt maar tegelijk ook heel anders is. Mensen leven veel meer op straat, cafes' restaurants en terrassen zitten altijd vol en er is een mooi strand voor het echte vakantiegevoel. Perfect voor een city-trip!

Jerusalem mag natuurlijk niet overgeslagen worden als je in Israel bent. Wat een bijzondere stad. Barstensvol geschiedenis en cultuur en daardoor zeer indrukwekkend. Trek in ieder geval een volle dag uit om de oude stad te verkennen met al z'n bezienswaardigheden.

Alleen gereisd in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Israël: het verscheurde beloofde land

  • Israël
  • 24 February 2015

In mijn jeugd ben ik twee keer in Israël geweest. Een deel van mijn familie woonde in Jeruzalem en Kiryat Tivon. In mijn jonge jaren hadden cultuur en natuur nog niet mijn interesse. Ik genoot vooral van het warme klimaat, de hartelijke bevolking, het lekkere eten, de feestelijke bijeenkomsten in de synagoge en het samenzijn met mijn familie. Tijdens een rondreis die ik in 2006 samen met mijn ouders maakte, dit was mijn derde en tot nu toe laatste bezoek aan Israël, zag ik pas de ware schoonheid van het land. Jeruzalem is een prachtige stad, met de Al-Aqsamoskee, de Klaagmuur, de vele trappen en mooie uitzichtpunten. Het Israëlmuseum maakte veel indruk op mij, met het Holocaustmonument en de Dode Zee rollen. Vanuit Jeruzalem reden we met een huurauto naar het zuiden, naar de Negev woestijn, de Dode Zee en Eilat. We bezochten nationale parken, zwommen in de Dode en de Rode Zee, zagen spectaculaire zonsondergangen in de woestijn, sliepen in een kibboets en bezochten het toeristische, weinig authentieke, maar leuke Eilat. Vanuit het zuiden reden we vervolgens naar het noorden, naar Kiryat Tivon, voor familiebezoek. Het nabij gelegen Haifa bezochten we, net als een indrukwekkende opgraving en een prachtig wit-roze kerkje. Tijdens mijn reizen door Israël heb ik weinig gemerkt van het Joods-Palestijnse conflict, al werd het reizen per bus in Jeruzalem strikt afgeraden en hoorden we regelmatig de sirenes door de straten van Jeruzalem loeien. Ik vind het verdrietig dat dit mooie land niet gedeeld kan worden. Laat je als toerist echter niet ontmoedigen door de spanningen.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Voel de energie van Israël

  • Israël
  • 19 February 2015

Israël is een geweldig land om doorheen te reizen. Overal waar je kijkt ligt geschiedenis op je te wachten. Veel Bijbelse geschiedenis natuurlijk, maar daarnaast heb je ook de wereldstad Tel Aviv, met prachtige stranden. Maar de natuur is ook zeer divers en verrassend.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Een mooie indrukwekkende reis door Israel

  • Israël
  • 17 February 2015

Schitterend land, toch ook wel Westerse invloeden te merken. Dode zee super bijzondere en mooie ervaring, evenals de klaagmuur waar een aparte energie hangt (positief). Auto huren is aan te raden als je veel wilt zien op eigen gelegenheid. Zou graag nog terug willen om de rest van het land te ontdekken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Israël gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Israël ervaring, reistips of reisverhalen.