Turijn

Bijzondere Italiaanse stedentrip

Turijn is een stad bomvol bezienswaardigheden. Je maakt er kennis met het goede Italiaanse leven en kan tegelijkertijd tal van bijzondere plekken afstrepen. Het is daarom een geweldige bestemming voor een stedentrip en een leuk alternatief voor de geijkte Italiaanse steden als Venetië, Florence en Rome.

Turijn

Een heerlijke bestemming voor een stedentrip, zo zou je Turijn het best kunnen omschrijven. Een mooie stad met bijzondere bezienswaardigheden, fijne terrassen, goede restaurants en lange winkelstraten.

De lijkwade van Turijn

Je hebt vast wel eens van de lijkwade van Turijn gehoord. Op deze mysterieuze doek is de beeltenis te zien van een man. Sommige mensen geloven dat dit het kleed is waarin Jezus werd begraven nadat hij aan het kruis is gestorven. Hoewel er behoorlijk wat theorieën over de echtheid de ronde doen, blijft het een van de meest bekende bezienswaardigheden in Turijn. Het doek wordt bewaard in Dom van Turijn en alleen op bepaalde momenten aan het publiek getoond. De laatste keer was in 2015. Wil je de lijkwade bewonderen, dan moet je de aankondigingen in de gaten houden.

Turijn, Italië

Turijn, Italië

Mole Antonelliana & het Filmmuseum

Het symbool van Turijn wordt gevormd door Mole Antonelliana, een opvallend gebouw dat midden in de stad staat. De 167 meter hoge toren steekt hoog boven de rest van de stad uit, en is vanuit de wijde omtrek te zien. In de nok zit een panoramadek vanwaar je geweldig uitzicht hebt over de stad en de omliggende bergen, maar je kunt er ook het filmmuseum bezoeken. Dit museum is opgedragen aan de Italiaanse film en is een leuke bezienswaardigheid voor iedereen die van Italiaanse klassiekers als La Dolce Vita, Una giornata particolare en La grande bellezza houdt.

Piazza San Carlo

Het kloppend hart van Turijn wordt gevormd door Piazza San Carlo, een van de belangrijkste pleinen in de stad. Het plein wordt omringd door kerken, winkels, terrassen en enkele statige gebouwen, en is bovendien regelmatig het toneel van evenementen. Piazza San Carlo is volgens velen een van de mooisten plekken in de stad, en je ziet er een mooie mix van locals en toeristen. Laat je dus zeker niet weerhouden om aan te schuiven op een van de terrassen en geniet er met smaak van een lekker drankje en de typisch Italiaanse aperitivo.

Turijn, Italië

Turijn, Italië

Egyptisch Museum

Een van de bekendste en meest toonaangevende musea in Turijn is het het Egyptisch Museum. Hier vind je een bijzondere collectie van kunst uit Egypte dat veelal werd verzameld door Napoleon en zijn gevolg. Het museum geldt binnen Europa als een van de belangrijksten in zijn soort en is een bezoekje zeker waard. Je kunt in het uitgebreide museum onder andere beelden, mummies, sarcofagen en papyrusrollen bekijken. Daarnaast zijn er aantal replica’s van bekende Egyptische tempels te bewonderen.

Koninklijk Paleis

Altijd al eens bij de koninklijke familie naar binnen willen gluren? Dan moet je zeker het Koninklijk Paleis in Turijn bezoeken. Dit reusachtige complex dateert uit de zestiende eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van buiten ziet het er misschien niet zo indrukwekkend uit, maar binnen kun je dwalen door rijkelijk versierde kamers en zalen, en je vergapen aan de grote kroonluchters, plafondschilderingen en de kunstig gedekte tafels met peperduur porselein en verguld bestek. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan de Koninklijke Bibliotheek, die is gelegen op de begane grond.

Turijn, Italië

Turijn, Italië

Basilica di Superga

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Turijn is de Basilica di Superga, een schitterende basiliek die bovenop een heuvel net buiten de stad ligt. Deze prachtige barokke kerk is al enkele honderden jaren oud en heeft de tand des tijds aardig goed doorstaan. Het is een aanrader om op een mooie dag naar boven te reizen en te genieten van het uitzicht over de omgeving. Je kunt daarnaast ook mooi wandelen in het omliggende park. Daar vind je ook een gedenksteen ter herinnering aan een vliegramp waarbij de volledige equipe van voetbalclub Grande Torino om het leve kwam. Wil je Basilica di Superga en het omliggende park bezoeken, dan kun je de tram nemen of met de kabelbaan omhoog.

Reizen naar Turijn — Hoe kom je er?

Turijn ligt in het noorden van Italië en is in theorie vanuit Nederland met de auto te bereiken. Dan moet je echter wel de tijd hebben, want je bent al snel een hele dag aan het rijden. Sneller is het met het vliegtuig, want naar Turijn Airport is het iets meer dan 1,5 uur vliegen. KLM gaat twee keer per dag die kant op.

Eenmaal aangekomen in Turijn kun je het centrum het best per bus bekijken. De stad heeft een uitgebreid en zeer efficiënt busnetwerk waarmee je in alle uithoeken kan komen. Er zijn speciale kaarten voor toeristen waarmee je niet alleen onbeperkt gebruik kan maken van het openbaar vervoer, maar ook toegang hebt tot musea en bezienswaardigheden.

Turijn ervaringen & beoordelingen

De Turijn ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Turijn ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Turijn op de kaart

Bezienswaardigheden Italië

Een eiland vol Italiaanse schoonheid
Romantische stad op het water
Ontdek de Eeuwige Stad
Italië op zijn mooist
Stijlvolle modehoofdstad van Italië
Prachtig gelegen meer in Noord-Italië
Weelderige Italiaanse stad
Heerlijk én veelzijdig Italiaans eiland
Zinderende cultuurstad
De hak van Italië
Turijn
Bijzondere Italiaanse stedentrip
Stad van Romeo en Julia
Het mooiste stadje aan het Gardameer
Het mooiste meer van Italië
Het groene hart van Italië
Vakantie in de teen van Italië
Indrukwekkende bergketen in Italië
Zoveel meer dan alleen een toren
De buik van Italië

Reizen naar Turijn

Piemonte & Provence

Piemonte & Provence

Kampeerrondreis
23 dagen

De Piemonte & Provence is een bijzondere reis. In relatief korte tijd proeft u letterlijk en figuurl...

vanaf
€ 1.399

Reizen naar Italië

Wil je meer weten over reizen naar Italië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Italië