Montego Bay

Veelzijdige vakantiebestemming van Jamaica

Montego Bay is een van de leukste en meest veelzijdige bestemmingen van Jamaica. Niet alleen vind je er schitterende zandstranden om te luieren, er zijn ook tal van culturele bezienswaardigheden en je kunt er leuke excursies maken in de omliggende natuur.

Montego Bay

Het levendige Montego Bay is gelegen aan de noordkust van Jamaica en was in 1494 de plek waar niemand minder dan ontdekkingsreiziger Columbus aan land kwam. Je vindt er relaxte resorts en hotel langs de kustlijn en een gezellig centrum waar je kennismaakt met het echt Jamaica.

Stranden van Montego Bay

De stranden van Montego Bay zijn natuurlijk de belangrijkste reden dat toeristen naar de badplaats afreizen. Je vindt hier niet zulke lange stranden als in Negril, maar het zand is wit, het water felblauw en de stranden schoon. Montego Bay heeft drie stranden, waarvan Doctor’s Cave Beach de populairste is. Vernoemd naar een Engelse chiropractor die het heldere water helende eigenschappen toeschreef en met voldoende faciliteiten om je een middagje te vermaken. Je vindt er enkele restaurants, een café, douches en stalletjes waar je strandstoelen en snorkelmaskers kan huren. Naast Doctor’s Cave Beach kun je ook terecht bij de stranden Sunset Lodge en Cornwall Beach.

Montego Bay, Jamaica

Strand Jamaica

Hip Strip

Over de hele lengte van het strand loopt de Hip Strip, beter bekend als Gloucester Avenue. In dit levendige stukje van Montego Bay vind je volop restaurants, bars en cafés, en is the place to be voor een gezellige avond. Neem zeker de tijd om een rondje te lopen, een biertje drinken te met uitzicht op het water en op zoek te gaan naar souvenirs voor het thuisfront.

Fort Montego

Dit oude Brits fort moest Jamaica verdedigen tegen aanvallen van zowel piraten als de Franse en Spaanse kolonisten. Het werd gebouwd in het begin van de 18de eeuw en was onderdeel van een veel grotere verdedigingslinie. In het fort kun je vandaag de dag nog vier kanonnen bewonderen, al zijn die nooit verwikkeld geweest in een grote strijd. Slechts twee keer werd vanaf deze plek een kogel afgevuurd, één keer om te vieren dat de Britten Havana hadden ingenomen en één keer toen een Brits schip per ongeluk werd aangezien voor een Frans schip. Om bij het fort te komen moet je een stukje de berg op lopen, dus trek goede wandelschoenen aan.

Jamaica Montego Bay

Montego Bay, Jamaica

Sam Sharpe Square

Het centrale plein van Montego Bay heet Sam Sharpe Square en wordt omringd door een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo kun je er het National Heroes’ Monument bewonderen en de Cage, een klein gebouwtje dat werd gebruikt om dronken zeelieden en slaven op te sluiten.

Rose Hall Great House

Rose Hall Great House is een opvallend mooi landhuis, dat vooral bekend staat om de legende van de White Witch of Rose Hall. Volgens de verhalen spookt hier de geest van Annie Palmer, een blank weeskindje dat werd opgevoed met voodoo en hekserij. Ze vermoorde haar man en meerdere slaven die op de plantages werkten, en sloeg uiteindelijk de hand aan zichzelf. Een interessante plek om een rondleiding te volgen, zeker als je kiest voor een tour in de avonduren. Als je durft natuurlijk.

Montego Bay, jamaica

Montego Bay

National Museum West

Het nationaal museum van Jamaica heeft als doel om de lokale cultuur te behouden en in het museum in Montego Bay kun je verschillende objecten die symbool staan voor de geschiedenis van West-Jamaica bewonderen. Van de inheemse bevolking tot de kolonisatie door de Spanjaarden en Engelsen, maar ook informatie over de internationale slavenhandel en over Montego Bay als reisbestemming: er valt genoeg te zien.

Montego Bay Marine Park

Het zeewater rondom Montego Bay wordt sinds 1991 beschermd door het Montego Bay Marine Park, dat zich uitstrekt over de hele lengte van Montego Bay. Vissen en watersporten zijn er alleen toegestaan in bepaalde delen van het park om zo de onderwaterwereld te behouden voor volgende generaties. Het park begint bij het strand van Montego Bay, maar het is nog veel leuker om onder leiding van een duikschool het water op te gaan. Zo kun je schitterend duiken tussen kleurrijk koraal of de mangrovebossen in de buurt verkennen per kajak en samen met een gids op zoek gaan naar vogels en vissen die zich tussen de bomen verschuilen.

Montego Bay

Montego Bay

Reizen naar Montego Bay — Hoe kom je er?

Montego Bay is gelegen in het noordwesten van Jamaica en wordt bediend door het Montego Bay Sangster International Airport. Verreweg de meeste reizigers boeken een pakketreis bij een vakantieaanbieder als TUI, Neckermann of Kras, maar als je graag zelf de touwtjes in handen hebt, dan kan dat natuurlijk ook. Vlieg vanuit Nederland bijvoorbeeld met Delta, Air Canada of Air France, of combineer je reis naar Cuba met een bezoek aan Jamaica.

Aangekomen in Montego Bay kun je gebruik maken van de taxi, maar het stadje zelf en de Hip Strip zijn ook al wandelend te verkennen.

Montego Bay ervaringen & beoordelingen

De Montego Bay ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Montego Bay ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Montego Bay op de kaart

Bezienswaardigheden Jamaica

Relaxte hoofdstad van Jamaica
Het paradijs van Jamaica
Montego Bay
Veelzijdige vakantiebestemming van Jamaica

Reizen naar Jamaica

Wil je meer weten over reizen naar Jamaica? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Jamaica