Jordanië

Ontdek de magische parel van het Midden-Oosten

Jordanië is een perfecte bestemming voor een korte betoverende rondreis! Natuurlijk ontdek je de spectaculaire ruïnestad Petra. Maar Jordanie heeft meer te bieden: mooie woestijnvlaktes, de Wadi Rum vallei, verwoeste Romeinse steden en de Dode Zee. Reis door Jordanië en start je avontuur!

Meer over Jordanië
214
Petra in Jordanië
215
Onderwaterwereld van de Rode Zee
216
Per kameel de woestijn in
217
Drijven in de Dode Zee
218
Markt in Amman

Jordanië informatie

Vlag: 🇯🇴
Hoofdstad: Amman
Inwoners: 5.759.732
Oppervlakte: 92.300 km2
Beste reistijd: maart t/m mei, oktober en november
Tijdsverschil: 1 uur later
Vliegtijd: 5:00 uur
Natuur
8 0% Complete (success)
Cultuur
10 0% Complete (success)
Strand
80% Complete (success)
Steden
90% Complete (success)
Eten
8 0% Complete (success)
Actief
90% Complete (success)

Beste reistijd Jordanië

De beste reistijd voor Jordanië zijn het voorjaar en het najaar. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur in het noorden van Jordanië rond de 8 graden en in het zuiden rond de 12 graden. In de Jordaan-vallei en de Wadi Araba is het nog iets warmer, tussen de 15° en 20°C.

In de maanden april, mei, oktober en november geeft de thermometer gemiddeld 27 graden aan en in de zomermaanden lopen de temperaturen op tot 25° in het noorden en 35°C in het zuiden. In de Jordaan-vallei en de Wadi Araba komen de temperaturen vaak boven de 40°C uit. Vanwege de vochtige lucht en de hoge temperaturen is het hier in de zomertijd minder aangenaam.

Klimaat Jordanië

Het klimaat van Jordanië is een echt woestijnklimaat. Het noord- en zuidoosten, Zuid-Jordanië en de Wadi Araba hebben allemaal een woestijnklimaat. Hier valt weinig tot geen regen. Een middellandse zeeklimaat met hete, droge zomers en zachte winters met weinig neerslag regeert de hoogvlakte en de hellingen ten oosten van de Jordaanvallei.

De noordelijkste en hoogste delen van de hoogvlakte hebben het meest te maken met regen en daarom worden hier veel agrarische activiteiten ontwikkeld. De zomer in Jordanië is heet en vooral de Jordaanvallei kan hierover meepraten.

Video's van Jordanië

Bekijk hieronder de video 's van Jordanië.

Jordanië reisorganisaties

Top Alles Groepsreizen Privereizen

Populaire reizen

Jordanië rondreis op maat - Better Places

Jordanië rondreis op maat - Better Places

Individuele rondreis
12 dagen

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met Elena, de reisspecialist die er woont. Zij kent...

vanaf
€ 860
Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Groepsrondreis
8 dagen

Bijbelverhalen, verloren steden, ‘Lawrence of Arabia’, badhuizen en drukke oosterse bazaars. Jordani...

vanaf
€ 1.049
Groepsrondreis Jordanië Hoogtepunten

Groepsrondreis Jordanië Hoogtepunten

Groepsrondreis
8 dagen

Maak kennis met de hoogtepunten van Jordanië tijdens deze complete, scherp geprijsde rondreis. Deze...

vanaf
€ 1.039

Jordanië blogs

14 juni 2019

De 15 mooiste plekken van Jordanië

Jordanië is mysterieus, betoverend en overtreft je verwachtingen in zo veel opzichten. Boordevol cultuur en spectaculaire landschappen. Dit zijn...
Lees verder

Jordanië rondreis van 10 dagen: route & tips

Jordanië is een wonderlijke bestemming met heel bijzondere must-sees. Wat wil je tijdens je rondreis zéker niet missen? Wij geven je de ultieme tips.

Lees verder
11 feb. 2019

De beste reistijd voor een rondreis Jordanië

Op vijf uur vliegen van Amsterdam vormt Jordanië een compleet andere wereld. Dit zijn de beste momenten om deze authentieke plek te bezoeken.

Lees verder
28 mrt. 2018

Onze reis Jordanië was helemaal goed! De oude steden, mooie cultuur en leven daar spraken ons enorm aan. Petra bezoeken was een droom voor ons en die kwam uit. Heel erg mooi!

- Elena

Populair in Midden-Oosten

🇮🇱 Israël
🇴🇲 Oman
🇱🇧 Libanon
🇮🇷 Iran

Jordanië ervaringen & beoordelingen

De Jordanië ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Jordanië.

Er zijn 16 Jordanië ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.8
Stranden
7
Steden
7.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8.4
8.1
Totaalscore

16 beoordelingen

10

Jordanie

🇯🇴 Jordanië
Kampeerrondreis met AmbianceTravel
16-10-2018

ik heb nooit zo een mooie land gezien .

mensen zijn aardig en vriendelijk en ik wil graag dat ik ook nog een keer naar Jordanië ga

Gereisd met vrienden in aug. 2016
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
8,0

Prachtige single reis door Jordanië

🇯🇴 Jordanië
Singlereis met FOX Vakanties
15-01-2017

In 2016 een prachtige rondreis door Jordanië gemaakt. Mooie omgeving en veel cultuur met als hoogtepunt Petra! Nog mooier dan in de brochures. Na een week reizen is de dode zee met luxe hotel een prima afsluiter. De bevolking is erg aardig en er niets van de instabiele situatie in het midden oosten te merken. Een echte aanrader!

Alleen gereisd in apr. 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
8,0

Groepsreis Duizend en één Nacht

🇯🇴 Jordanië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
15-01-2017

Prachtige en leerrijke reis waarbij het WAUW gehalte zeer hoog in het vaandel staat. Vriendelijke bevolking. Je wordt letterlijk door iedereen welkom geheten. Prachtige berglandschappen en cultuurhistorie. Petra is een magische plek. Hier moet een ieder die van reizen houdt er geweest te zijn. En Wadi Rum is geweldig.

Gereisd met vrienden in sep. 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
8,2

Kennismaking met Jordanie

🇯🇴 Jordanië
Singlereis met FOX Vakanties
14-01-2017

Gezien de huidige spanningen in het Midden-Oosten is Jordanie niet de meest voorliggende keuze als vakantiebestemming. Onterecht gezien Jordanie hartstikke veilig is en je totaal niets meekrijgt van de situatie het buurland Syrie.Een van de hoofdredenen voor een bezoek aan Jordanie is natuurlijk Petra. Vroeg in de morgen lopen we richting de ingang van de kloof. Na meerdere bochten door de kloof komen we dan eindelijk oog in oog te staan met de bekende gevel welke de ingang van Petra weergeeft. Vervolgens gaan we door naar het Klooster en de andere bezienswaardigheden hetgeen een flinke wandeling is terwijl de temperatuur inmiddels flink stijgt. Uiteindelijk bereikt eenieder in zijn eigen tempo het Klooster. Na een hele dag lopen mogen we een lekkere behandeling bij de hamann ondergaan waarbij we ons weer herboren voelen.Uiteraard bezoeken we ook de historische steden van Amman en Jerash. Vervolgens door naar de Wadi Rum woestijn welke we met jeeps doorkruisen. De dag erna gaan we met een luxe jacht varen op de Rode Zee. Helaas is het water nog erg koud zodat het zwemmen/snorkelen kort wordt gehouden. De mensen met een duikbrevet en een warmer duikpak zien flink meer van onderwaterwereld.Daarna door naar de Dode Zee, waarbij je al zittend op het water de krant kunt lezen. Een hele aparte beleving ! De reis wordt afgesloten in het hotel waar een feestje wordt gehouden ter ere van een bruiloft. We genieten zodoende van de arabische live muziek en proeven van een waterpijp.Ik kan deze reis zodoende iedereen aanraden die er even goedkoop, maar toch met het idee wat te wille zien, uit wil. De accommodaties, reisbegeleiding als wel het eten waren uitstekend.

Alleen gereisd in feb. 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
8,6

Een prachtig land in vele opzichten

🇯🇴 Jordanië
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

In een korte tijd veel gezien van Jordanië. Denk hierbij onder andere aan de dode zee, de wadi rum woestijn, Aman, Jerash, woestijnkastelen en natuurlijk het hoogtepunt Petra!Het eten was er heerlijk (zelf rond kijken voor leuke plaatsjes is zeker een aanrader) en de mensen zijn ontzettend vriendelijk.Jammer dat veel mensen denken dat het een onveilig land is. Ik heb me hier geen moment onveilig gevoeld. Echt aan te raden als korte vakantie.

Gereisd met vrienden in okt. 2016
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
0,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0

Heb je zelf een reis door Jordanië gemaakt?