Amman

Betoverende hoofdstad van Jordanië

Amman, een fascinerende stad met duizenden jaren aan geschiedenis. Een plek die in het verleden in handen is gevallen van vele volkeren en veroveraars, maar inmiddels uitgegroeid tot een stad van formaat en behorend tot de meest stabiele bestemmingen in het Midden Oosten.

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en tevens de grooste stad van het land. Grote kans dat dit het beginpunt is van je reis door dit fascinerende land van woestijn en cultuur, en de verleiding is dan ook groot om zo snel mogelijk na aankomst weer door te reizen. Daar doe je Amman echter mee tekort, want er zijn genoeg redenen om een paar nachten op deze historisch interessante en fascinerende plek te blijven hangen.

Amman Citadel

Tijdens je verblijf in Amman mag een bezoek aan de oude citadel niet ontbreken. Dit deel van de stad is gelegen op de hoogste berg van Amman, de Jebel al-Qala’a, met een geschiedenis die vele duizenden jaren terug in de tijd gaat. Hier vind je een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de overblijfselen van de Tempel van Hercules, gebouwd tijdens de Romeinse periode, ruïnes van een eeuwenoude Byzantijnse kerk, het archeologisch museum en het indrukwekkende Ummayad Paleis. Daarnaast heb je vanaf deze plek een indrukwekkend uitzicht over de stad. Bekijk de citadel in de ochtend of plan je bezoek aan het eind van de middag om getuige te kunnen zijn van de indrukwekkende zonsondergang.

Amman Citadel

Jordan archaeological museum, Amman

Jordan Archeological Museum, Amman

Jordan Archeological Museum

Binnen de muren van de citadel is ook het archeologisch museum van Amman gevestigd. Dit kleinschalige museum heeft een indrukwekkende collectie aan archeologische vondsten uit de regio, gedateerd van de prehistorie tot de 15e eeuw. De collectie bestaat uit dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals aardewerk en metalen voorwerpen, maar ook kunstvoorwerpen, sieraden en munten. Het museum had lange tijd een deel van de Dode Zee-rollen tentoongesteld, maar die zijn sinds een paar jaar te bekijken in het recent geopende Jordan Museum, elders in de stad.

Romeins theater

Terwijl de citadel hoog boven de stad uittorent staat die andere Grieks-Romeinse bezienswaardigheid van Amman, het Romeins Theater, met beide benen op de grond. Gelegen aan de voet van een heuvel in het hart van de stad vind je dit bijzondere amfitheater, gebouwd onder gezag van de Romeinse keizer Marcus Aurelius en nog regelmatig het toneel van cultureel spektakel en concerten. Het theater heeft plaats voor ruim 6.000 mensen en is ook ’s avonds sfeervol verlicht.

Theater, Amman

King Abdullah I Moskee, Amman

King Abdullah I Moskee

De grootste moskee van Amman is de imposante King Abdullah I Moskee, te herkennen aan de prachtige blauwe koepel. Het gebedshuis is een eerbetoon aan de vroegere Koning Abdullah I en biedt plek aan meer dan 10.000 gelovigen. In het bijbehorende museum zijn foto’s en voorwerpen van de koning te bekijken, alsmede oud aardewerk en munten. Het is de enige moskee in de stad waar je ook als niet-moslim een kijkje kan nemen, maar houd wel rekening met de kledingvoorschriften.

Royal Automobile Museum

Het Royal Automobile Museum gunt je een kijkje in het leven van de koninklijke familie van Jordanië. Het museum heeft zo’n 70 oude voertuigen uit de persoonlijke collectie van de voormalige Koning Hussein tentoongesteld. De blinkend schone auto’s en motoren dateren uit verschillende periodes en de tentoonstellingen laten niet alleen de rijkdom van de familie zien, maar geeft ook een mooi overzicht hoe de autotechniek zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Auto museum, Amman

Rainbow Street, Amman

Rainbow Street, Amman

Rainbow Street

Een van de leukste straatjes van Amman is Rainbow Street, vernoemd naar de oude bioscoop. Een sfeervol straatje in het historische deel van Amman, met aan weerszijden een heleboel restaurants en barretjes met dakterras en uitgebreide menukaart. Hier kun je een goede kop koffie drinken, waterpijp roken en de beste falafel van het Midden-Oosten proeven. In de zomermaanden is er vaak een markt waar je bijzondere tweedehands vondsten op de kop kan tikken.

Boulevard Abdali

Ook fijne plek om te struinen is de Boulevard Abdali, een moderne promenade met mooie hotels, goede restaurants, rooftopbars en bekende winkelketens. Een uiterst geschikte plek om mensen te kijken en kennis te maken met de hippe en welvarende kant van Jordanië. Andere geliefde winkelgebieden zijn Wakalat Street, en de winkelcentra City Mall, Taj Mall en Mecca Mall.

Boulevard Abdali, Amman

Boulevard Abdali, Amman

Reizen naar Amman — Hoe kom je er?

Amman wordt bediend door de internationale luchthaven Queen Alia International Airport en heeft directe verbindingen met Amsterdam. De prijs voor een rechtstreeks retourtje met Royal Jordanian begint bij € 400, maar dat kan goedkoper door ergens tussendoor over te stappen. Reis bijvoorbeeld via Kiev met Ukraine International of via Wenen met Austrian Airlines om flink wat euro’s te besparen.

Eenmaal in Amman moet je de grootte van deze stad niet onderschatten. Al wandelend kom je vanwege de vele heuvels niet ver en ook voetpaden en veilige oversteekplaatsen ontbreken regelmatig. De beste manier om Amman te ontdekken is per taxi of bus. Het busnetwerk is groot en de meest voorkomende manier van vervoer.

Amman ervaringen & beoordelingen

De Amman ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Amman ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Amman op de kaart

Bezienswaardigheden Jordanië

Het laagst gelegen meer ter wereld
Een magisch wereldwonder
Fantastisch woestijnlandschap
Amman
Betoverende hoofdstad van Jordanië
Historische prachtstad

Reizen naar Amman

Groepsrondreis Jordanië/Israël Go-26

Groepsrondreis Jordanië/Israël Go-26

Groepsrondreis
14 dagen

In Jordanië waan je je in een sprookje uit Duizend-en-één-nacht. Ons avontuur start in Amman, de hoo...

vanaf
€ 2.430
8-daagse privé rondreis Parels van Jordanië

8-daagse privé rondreis Parels van Jordanië

Individuele rondreis
8 dagen

Een betoverend land met een indrukwekkende en boeiende geschiedenis, prachtige landschappen en een u...

vanaf
€ 1.284
Rondreis Jordanië, 8 dagen

Rondreis Jordanië, 8 dagen

Groepsrondreis
8 dagen

Rondreis langs de hoogtepunten van Jordanië: van Amman tot Aqaba. Bezoek de oude Romeinse stad Jeras...

vanaf
€ 1.195
Rondreis door Cultuurschatten van Jordanië

Rondreis door Cultuurschatten van Jordanië

Groepsrondreis
8 dagen

Vlieg/busreis Jordanië incl. ontbijt met o.a. de Dode Zee, Jerash, de berg Nebo, Madaba, Amman, Pet...

vanaf
€ 799

Reizen naar Jordanië

Wil je meer weten over reizen naar Jordanië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Jordanië