Jordanië ervaringen

De Jordanië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Jordanië.

Er zijn 16 Jordanië ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,7
Cultuur
8,8
Stranden
7,0
Steden
7,8
Eten & drinken
7,8
Activiteiten
8,4
8,1
Totaalscore
16 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
10,0

Jordanie

ik heb nooit zo een mooie land gezien .
mensen zijn aardig en vriendelijk en ik wil graag dat ik ook nog een keer naar Jordanië ga

Gereisd met vrienden in augustus 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Prachtige single reis door Jordanië

In 2016 een prachtige rondreis door Jordanië gemaakt. Mooie omgeving en veel cultuur met als hoogtepunt Petra! Nog mooier dan in de brochures. Na een week reizen is de dode zee met luxe hotel een prima afsluiter. De bevolking is erg aardig en er niets van de instabiele situatie in het midden oosten te merken. Een echte aanrader!

Alleen gereisd in april 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Groepsreis Duizend en één Nacht

Prachtige en leerrijke reis waarbij het WAUW gehalte zeer hoog in het vaandel staat. Vriendelijke bevolking. Je wordt letterlijk door iedereen welkom geheten. Prachtige berglandschappen en cultuurhistorie. Petra is een magische plek. Hier moet een ieder die van reizen houdt er geweest te zijn. En Wadi Rum is geweldig.

Gereisd met vrienden in september 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Kennismaking met Jordanie

Gezien de huidige spanningen in het Midden-Oosten is Jordanie niet de meest voorliggende keuze als vakantiebestemming. Onterecht gezien Jordanie hartstikke veilig is en je totaal niets meekrijgt van de situatie het buurland Syrie.

Een van de hoofdredenen voor een bezoek aan Jordanie is natuurlijk Petra. Vroeg in de morgen lopen we richting de ingang van de kloof. Na meerdere bochten door de kloof komen we dan eindelijk oog in oog te staan met de bekende gevel welke de ingang van Petra weergeeft. Vervolgens gaan we door naar het Klooster en de andere bezienswaardigheden hetgeen een flinke wandeling is terwijl de temperatuur inmiddels flink stijgt. Uiteindelijk bereikt eenieder in zijn eigen tempo het Klooster. Na een hele dag lopen mogen we een lekkere behandeling bij de hamann ondergaan waarbij we ons weer herboren voelen.

Uiteraard bezoeken we ook de historische steden van Amman en Jerash. Vervolgens door naar de Wadi Rum woestijn welke we met jeeps doorkruisen. De dag erna gaan we met een luxe jacht varen op de Rode Zee. Helaas is het water nog erg koud zodat het zwemmen/snorkelen kort wordt gehouden. De mensen met een duikbrevet en een warmer duikpak zien flink meer van onderwaterwereld.

Daarna door naar de Dode Zee, waarbij je al zittend op het water de krant kunt lezen. Een hele aparte beleving ! De reis wordt afgesloten in het hotel waar een feestje wordt gehouden ter ere van een bruiloft. We genieten zodoende van de arabische live muziek en proeven van een waterpijp.

Ik kan deze reis zodoende iedereen aanraden die er even goedkoop, maar toch met het idee wat te wille zien, uit wil. De accommodaties, reisbegeleiding als wel het eten waren uitstekend.

Alleen gereisd in februari 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,6

Een prachtig land in vele opzichten

  • Jordanië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 January 2017

In een korte tijd veel gezien van Jordanië. Denk hierbij onder andere aan de dode zee, de wadi rum woestijn, Aman, Jerash, woestijnkastelen en natuurlijk het hoogtepunt Petra!

Het eten was er heerlijk (zelf rond kijken voor leuke plaatsjes is zeker een aanrader) en de mensen zijn ontzettend vriendelijk.

Jammer dat veel mensen denken dat het een onveilig land is. Ik heb me hier geen moment onveilig gevoeld. Echt aan te raden als korte vakantie.

Gereisd met vrienden in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

1001 nacht in magisch Jordanië

  • Jordanië
  • Familiereis Familiereis met NRV Holiday
  • 21 January 2016

We hebben een rondreis gemaakt door Jordanië met een privéchauffeur. We zijn begonnen in Amman, we zijn langs Petra gegaan wat echt zo indrukwekkend was. We hebben een nacht in de Wadi Rum woestijn geslapen waar we heerlijk hebben gegeten rond een kampvuur en we wakker werden gehouden door huilende honden. We hebben lekker gesnorkeld in het kleine tropisch paradijsje van Aqaba. Ook hebben we eindeloos gedreven in de dode zee. Zoveel diversiteit in een week, een absolute aanrader!

Gereisd met gezin in april 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Prachtig land met een heel variërend landschap, mooie cultuur en gastvrije mensen.

  • Jordanië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 08 January 2016

We zijn van noord naar zuid gereden en hebben daarbij alle bezienswaardigheden gezien. Petra is wel iets wat er duidelijk uitspringt, de weg door de Siq waarna je uitkomt bij de treasury. Supermooi en een echte aanrader. Ook moet je zeker een nachtje doorbrengen in de woestijn, super ervaring!

Gereisd met partner in augustus 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
5,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,2

1001 nachten in Jordanie

  • Jordanië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 07 January 2016

Tussen alle 'gevaarlijke' landen in het midden-oosten, is Jordanië een waar pareltje. We zijn van Noord naar zuid gereisd. Waarbij Petra en een overnachting in de Wadi Rum woestijn hoogte punten waren! Daarnaast zijn de diverse hapjes en kameel melk geven leuke herinneringen.

in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

6,3

Jordanië met kids

  • Jordanië
  • 06 March 2015

In november 2014 een reis via Arke naar Jordanië gemaakt. Uitstekend Mövenpick resort aan de rode zee (buiten Aqaba). Normaal geven we de voorkeur aan rondreizen, maar de meeste highlights zijn perfect te bezoeken vanuit Aqaba. We reisden met een kindje van toen bijna 2. Uitermate geschikt kinderbad, goed buffet met voor ieder wat wils en reisafstanden naar Petra en Wadi Rum max 2-2,5 uur.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
10,0
Stranden
3,0
Steden
3,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Een geweldige rondreis door Jordanië

  • Jordanië
  • 03 March 2015

Van Amman naar Jerash, naar Petra en Wadi Rum, Mount Nebo, de Dode Zee, en tot slot de Rode Zee/. Indrukwekkend Petra, prachtig snorkelen in de Rode Zee, een totaal andere cultuur. Enige wat minder was, was het woestijnkamp. Dat had meer weg van een all in Benidorm compleet met de Macarena.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Pracht Jordanië met culturele hoofdstad Petra!

  • Jordanië
  • 02 March 2015

In een week tijd Jordanië mogen bewonderen. Begonnen in Aqaba en doorgereisd naar Amman en uiteindelijk Petra. Jordanië is een prachtig land met vriendelijke mensen. Een rondreis door dit land is adembenemend.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Weet ik nier wat moet hier

  • Jordanië
  • 17 February 2015

Ik was nooit naae Jordanie maar vind iklwuk en heel mooi

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Weet ik nier wat moet hier

  • Jordanië
  • 17 February 2015

Ik was nooit naar Jordanie maar vind ik luek en heel mooi.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,4

GEWELDIG Jordanie. Vooral PETRA

  • Jordanië
  • 17 February 2015

Wij hebben een rondreis gemaakt door Egypte en Jordanie. Heel veel gezien. Geslapen bij de Bedoeinen.
Jeepsafari.'Gezwommen' in de dode zee. Hoofdsteden: Cairo en Amman. Oude stad Jerash. En Petra, een belevenis die je nooit weer vergeet.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Lijkt me verschrikkelijk mooi land qua natuur en ook cultuur

  • Jordanië
  • 17 February 2015

Nog niets dit is de bestemming die we graag zouden bezoeken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,5

Back to the roots in Wadi Rum

  • Jordanië
  • 17 February 2015

kamperen + wandelen in Wadi Rum; schitterend eindeloos landschap

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Jordanië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Jordanië ervaring, reistips of reisverhalen.