Wadi Rum

Fantastisch woestijnlandschap

Als een sprookje uit 1001 nacht… In de Wadi Rum woestijn in Jordanië slaat gegarandeerd je fantasie op hol. De grillige bergketens worden afgewisseld door eindeloze zandvlaktes en tijdens een verblijf bij de Bedoeïenen maak je kennis met het echte woestijnleven. Een must visit tijdens je reis door Jordanië.

Wadi Rum

De Wadi Rum woestijn ligt vrij afgelegen in het zuiden van Jordanië en wordt slechts bevolkt door nomaden. Toch is dit bijzondere natuurgebied zoveel meer dan een zandbak. Treed in de voetsporen van Lawrence of Arabia en ontdek de prachtige, afwisselende woestijn per kameel of Jeep.

Jebel Burdah

De grillige rotsformaties komen in alle vormen en maten, en op verschillende plekken in de woestijn zijn natuurlijk gevormde bruggen te bewonderen. De hoogste is Jebel Burdah, waarvan je op zo’n 80 meter hoogte over het omringende gesteente uitkijkt. De meeste tours aanschouwen de brug van een afstandje, maar geoefende klimmers kunnen ook naar boven klauteren. Neem daar wel de tijd voor en een gids mee, want de steile tocht omhoog duurt minstens twee uur.

Burdah Arch, Wadi Rum

Umm Fruth, Wadi Rum

Jebel Umm Fruth

Ben je niet zo’n goede klimmer of heb je hoogtevrees, maar wil je wél het uitzicht over de woestijn aanschouwen vanaf een hoger punt? Dan kun je beter de Jebel Umm Fruth bezoeken. Deze natuurlijk gevormde brug is een stuk lager dan de Jebel Burdah en in ongeveer tien minuten sta je aan de top. Een bezoek aan Jebel Umm Fruth is opgenomen in vrijwel elke excursie.

Siq al-Khazali

Een siq is een natuurlijk gevormde kloof die de roestbruine rotsformaties in de woestijn doormidden splijt. Her en der in Wadi Rum vind je dit bijzondere natuurverschijnsel, waarbij het steeds afwachten is wat je aan het eind tegen zal komen. De bekendste en meest bezochte spelonk is de Siq al-Khazali. De smalle kloof is te voet te ontdekken en over een lengte van ongeveer 150 meter zijn vele historische inscripties en rotstekeningen te bewonderen. Een aantrekkelijke plek om te ontsnappen aan de zon. Wil je dieper de kloof in, dan kan dat onder begeleiding van een gids.

Siq al-Khazali, Wadi Rum

Wadi Rum, Jeep

Wadi Rum, zonsondergang

Al-Hasany Dunes

Een van de mooiste ervaringen van je bezoek aan de Wadi Rum woestijn is het bekijken van de zonsondergang, en de beste plek daarvoor is bovenop een zandduin. Op verschillende plekken in Wadi Rum zijn klassieke zandduinen te vinden, maar verreweg de mooiste zijn de rode Al-Hasany Dunes. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer drie uur lopen, dus een ritje in een 4WD is een stuk aantrekkelijker. Wandel naar de top van de duin en wacht tot de zonsondergang. Een onvergetelijk moment.

Tempel van de Nabateeërs

De Nabateeërs hebben duidelijke sporen achterlaten in Wadi Rum, waaronder een tempel nabij Wadi Rum Village. Op een heuvel ten westen van het dorp vind je de ruïnes van deze 2000 jaar oude tempel. Een belangrijke archeologische vondst, want hieruit blijkt dat de Nabateeërs permanente nederzettingen hadden. De tempel werd gebouwd op een oude tempel van een Arabische stam. In de buurt is ook een villa te bekijken, met daarbij de oudste baden van heel Jordanië.

Wadi Rum

Lawrence’s House en Lawrence’s Spring

Treed in de voetsporen van Lawrence of Arabia en bezoek de plekken die deze wereldberoemde militair en schrijver heeft bezocht tijdens zijn tijd in het Midden-Oosten. Met een tour door het gebied kom je gegarandeerd langs Al-Qsair, de ruïnes van het huis waar Lawrence zou hebben gewoond tijdens de Arabische opstand in 1916. Een ander bekend punt in de woestijn is Lawrence’s Spring, een waterbron die hij uitvoerig beschreef in zijn boek Seven Pillars of Wisdom.

Overnachten in een Bedoeïenenkamp

In theorie zou je de Wadi Rum woestijn tijdens een dagtrip vanuit Aqaba kunnen bezoeken, maar dan doe je deze magische plek echt tekort. Als toerist kun je een nachtje logeren in een Bedoeïenenkamp bij de woestijnnomaden. Je hebt de nederzettingen in alle vormen en maten, maar voor de meest authentieke ervaring kies je een kamp met maar weinig voorzieningen. Hier geniet je van authentieke maaltijden en is het ’s avonds genieten van een prachtig uitgetekende sterrenhemel.

Bedoeïenenkamp, Wadi Rum

Overnachten in de Wadi Rum woestijn

Luchtballon Wadi Rum woestijn

Wadi Rum bekijken vanuit een luchtballon

Het grillige woestijnlandschap van Wadi Rum is met beide benen op de grond al een plaatje, maar pas vanaf grote hoogte dringt de grootsheid en omvang pas echt tot je door. Zet de wekker voor dag en douw en aanschouw hoe de magische rode wereld om je heen langzaam ontwaakt tijdens een tochtje in een luchtballon. Een fantastische manier om een beeld te krijgen van het afwisselende landschap.

Reizen naar de Wadi Rum — Hoe kom je er?

Wadi Rum is gelegen in het zuiden van Jordanië, op zo’n 300 kilometer van de hoofdstad Amman. Toegangspoort is het zuidelijk gelegen Aqaba, vanwaar bussen vertrekken naar het bezoekerscentrum en Wadi Rum Village. Ook vanuit Petra is het mogelijk om naar Wadi Rum te reizen. Er vertrekt één bus per dag en de rit duurt ongeveer twee uur. Kaartjes zijn te koop bij de hotels.

Wadi Rum ervaringen & beoordelingen

De Wadi Rum ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Wadi Rum ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Wadi Rum op de kaart

Bezienswaardigheden Jordanië

Het laagst gelegen meer ter wereld
Een magisch wereldwonder
Wadi Rum
Fantastisch woestijnlandschap
Betoverende hoofdstad van Jordanië
Historische prachtstad

Reizen naar Wadi Rum

Groepsrondreis Jordanië Hoogtepunten

Groepsrondreis Jordanië Hoogtepunten

Groepsrondreis
8 dagen

Maak kennis met de hoogtepunten van Jordanië tijdens deze complete, scherp geprijsde rondreis. Deze...

vanaf
€ 1.039
Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Groepsreis Jordanië; In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Groepsrondreis
8 dagen

Bijbelverhalen, verloren steden, ‘Lawrence of Arabia’, badhuizen en drukke oosterse bazaars. Jordani...

vanaf
€ 999
Rondreis Jordanië, 8 dagen

Rondreis Jordanië, 8 dagen

Groepsrondreis
8 dagen

Rondreis langs de hoogtepunten van Jordanië: van Amman tot Aqaba. Bezoek de oude Romeinse stad Jeras...

vanaf
€ 1.195
Rondreis door Cultuurschatten van Jordanië

Rondreis door Cultuurschatten van Jordanië

Groepsrondreis
8 dagen

Vlieg/busreis Jordanië incl. ontbijt met o.a. de Dode Zee, Jerash, de berg Nebo, Madaba, Amman, Pet...

vanaf
€ 799

Reizen naar Jordanië

Wil je meer weten over reizen naar Jordanië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Jordanië