Nairobi

Een metropool tussen de natuurparken

Nairobi is een typisch Afrikaanse metropool, met een bruisend nachtleven en enkele interessante musea. Toch ligt de focus voor de meeste reizigers op het gedeelte net buiten de stad, want hier liggen ontmoetingen met wilde dieren constant in het verschiet.

Nairobi

Met meer dan 3 miljoen inwoners is Nairobi een van de grootste steden van Afrika. Een echte metropool, maar wel een waar de ongerepte natuur voor het grijpen ligt. Nairobi bevindt zich temidden van een aantal schitterende parken, en zelfs bij een verblijf in de stad kun je makkelijk een uistapje maken naar de natuur.

Nairobi National Park

Ben je in Nairobi, dan moet je ook echt een bezoek brengen aan het Nairobi National Park. Dit natuurpark ligt op steenworp afstand van het zakendistrict van de stad, en wolkenkrabbers hebben hier plaatsgemaakt voor uitgestrekte steppes en wildlife. Je vindt er meer dan 100 verschillende soorten zoogdieren, waaronder buffels, giraffes, zebra’s en luipaarden. Daarnaast zijn er volop mooie wandelpaden en heb je grote kans om wilde dieren te spotten. Een bijzondere ervaring op slechts een klein stukje buiten de stad.

Nairobi, Kenia 

Giraffe Centre, Nairobi, Kenia

Giraffe Centre

Net buiten Nairobi ligt het Giraffe Centre, een opvangcentrum dat zich bezighoudt met natuurbehoud en educatie van Keniaanse schoolkinderen. Een geweldig uitstapje, want kun je dicht bij de dieren komen. Je kunt ze aaien, voeren en bestuderen, en er is een klein informatiecentrum. Een leuke halte als je een uitstapje buiten de stad maakt, want tijdens een safari zie je de dieren doorgaans niet van zo dichtbij.

Sheldrick Elephant Orphanage

Behalve het Giraffe Centre is er ook een opvanghuis voor olifanten. Het Sheldrick Elephant Orphanage is in het leven geroepen om olifanten en neushoorns te beschermen. Hier worden jonge olifanten opgevangen waarvan de moeder is gedood door stropers. Je kunt de dieren van dichtbij bekijken en het is helemaal leuk als je tijdens voedertijd in het park bent. Het Sheldrick Elephant Orphanage is een bijzonder project dat alle steun kan gebruiken, dus ga er zeker een kijkje nemen. Je kunt dan ook een donatie achterlaten of een olifant adopteren. Een bezoek aan de olifantenopvang is ook goed te combineren met een uitstapje naar het Giraffe Centre.

 Nairobi, Kenia

Nairobi, Kenia

Lake Naivasha

Een interessante bezienswaardigheid in de omgeving van Nairobi is Lake Naivasha, dat op ongeveer 1,5 uur rijden ten westen van de stad ligt. Het is met 1884 meter boven het zeeniveau het hoogst gelegen meer van Afrika en je kunt er tal van wilde dieren spotten. Vanaf de verschillende kampeerplaatsen heb je uitzicht over het meer en kun je in de verte giraffes, zebra’s en nijlpaarden zien lopen. Lake Naivasha is een geliefde plek om te ontsnappen aan de hitte van de stad.

Westlands District

Met zoveel wildparken in de omgeving is het verleidelijk om Nairobi helemaal over te slaan, maar het is juist leuk om ook een dag in de grote stad rond te kijken. Een van de meest bruisende delen van de stad is het Westlands District. Hier vind je restaurants, bars en nachtclubs, en met name in de avonduren is het hier een drukte van belang. Je vindt er een gezellige mix van locals, expats en toeristen, dus ga zeker een avondje eten in het Westlands District.

Nairobi, Kenia

Nairobi, Kenia

 

Masai Market

Een van de hoogtepunten in de stad Nairobi is een bezoek aan de Masai Market. Deze kleurrijke markten zijn de beste plek om een mooi souvenir te scoren, want je kunt er direct bij lokale Masai vrouwen iets kopen. Van sieraden tot instrumenten en van houten maskers tot kleurrijke doeken: hier vind je gegarandeerd een bijzonder aandenken aan je reis. Onthoud: de markt wordt elke dag op een andere plek gehouden en afdingen hoort erbij.

Nairobi National Museum

Als er één museum is dat je tijdens je rondreis door Kenia moet bezoeken, dan is dat het Nairobi National Museum. Dit museum staat geheel in het teken van de geschiedenis van Kenia en bestaat uit verschillende interessante tentoonstellingen. Zo zijn er opgezette dieren en fossielen, en tentoonstellingen over het moderne Kenia. Het meest interessant is de tentoonstelling met vondsten van de Homo habilis en Homo erectus. Je kunt schedels, beenderen en andere archeologische vondsten van zo’n 2,5 miljoen jaar oud bewonderen.

Nairobi, Kenia 

Nairobi, Kenia

Reizen naar Nairobi — Hoe kom je er?

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen met KLM en Kenya Airlines. De reis duurt ongeveer 8 uur en de prijzen beginnen bij € 560. Eenmaal aangekomen in Nairobi moet je niet schrikken van het hectische verkeer. Tijdens spitsuur staat de hele stad in de file, dus probeer die tijden zoveel mogelijk te vermijden. Het is een optie om met een eigen auto door de stad te rijden, maar de taxi of matatu (minibus) is de meest gebruikelijke manier van vervoer. En je verwacht het niet, maar Nairobi is relatief compact, dus je kunt ook al wandelend een hoop van de stad zien.

Nairobi ervaringen & beoordelingen

De Nairobi ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Nairobi ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Nairobi op de kaart

Bezienswaardigheden Kenia

Één van de mooiste parken van Afrika
Natuurpark grenzend aan de hoofdstad
Een prachtige oase in Kenia
Uniek park in Kenia
Bruisende stad met strand en natuur om de hoek
Nairobi
Een metropool tussen de natuurparken
Olifanten spotten in Kenia
Op wandelsafari in Kenia

Reizen naar Nairobi

13 dagen Kenia Busch & Beach + Zanzibar

13 dagen Kenia Busch & Beach + Zanzibar

Individuele rondreis
13 dagen

Tijdens deze Droom Safari, die start en stopt in Nairobi, ga je zo'n beetje álle bekende Nationale N...

vanaf
€ 2.035
8-daagse groepsrondreis Het Beste van Kenia

8-daagse groepsrondreis Het Beste van Kenia

Groepsrondreis
8 dagen

Al het moois van Afrika zie je terug in Kenia. Zo reis je hier van imposante wouden naar uitgestrekt...

vanaf
€ 2.079

Reizen naar Kenia

Wil je meer weten over reizen naar Kenia? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Kenia

Blogs over Nairobi