Tsavo National Park

Uniek park in Kenia

Kenia is het safariland bij uitstek, met uitgestrekte steppes en natuurparken vol prachtige wilde dieren, zoals olifanten, giraffes en leeuwen. Een van de oudste en bekendste wildparken van het land is Tsavo, dat is gelegen tussen Nairobi en Mombasa.

Tsavo National Park

Het Tsavo National Park omvat een oppervlakte van ruim 21.000 vierkante kilometer en is onder te verdelen in het Tsavo East National Park en het Tsavo West National Park. Beide parken worden van elkaar gescheiden door een snelweg en spoorrails, en hebben elk hun eigen bezienswaardigheden. Tsavo is gelegen in het zuiden van Kenia en een geweldige plek om te genieten van ongerepte natuur en wildlife.

Tsavo West National Park

Tsavo West National Park wordt gekenmerkt door haar afwisselende landschap dat door vulkanische activiteit is gevormd. Het park is bergachtig en groen, je vindt hier meertjes, moerassen en waterbronnen, maar ook grote open vlaktes, steile bergen en vulkanisch gesteente. Wat betreft wildlife kom je hier vooral grote zoogdieren en veel vogels tegen.

Tsavo West National Park, Kenia

Tsavo West National Park

Mzima Springs, Tsavo National Park, Kenia

Mzima Springs

In het westen van Tsavo West vind je Mzima Springs, een prachtige waterbron met helder water. De waterpoel is in gebruik door nijlpaarden die rustig in het kabbelende water liggen te dobberen, maar ook krokodillen laten zich er nog wel eens zien. De poel is te bereiken via een wandelpad en er is zelfs een ruimte waar je een kijkje onder water kan nemen.

Lake Jipe

Lake Jipe ligt in het meest zuidwestelijke puntje van het nationale park, bijna tegen de grens met Tanzania: op een heldere dag kun je zelfs de Kilimanjaro in de verte zien liggen. Het meer is alleen te bereiken via een stoffige zandweg, maar het is de tijd en moeite meer dan waard. Lake Jipe is van februari tot mei een geliefde halte voor trekvogels en tijdens het droge seizoen kun je hier uitstekend wildlife spotten. Je kunt er bootjes huren om vanaf het water op zoek te gaan naar nijlpaarden en krokodillen.

Olifanten, Tsavo National Park, Kenia

Tsavo National Park, Kenia

Ngulia Rhino Sanctuary, Tsavo National Park, Kenia

Ngulia Rhino Sanctuary

Een van de bekendste inwoners van het Tsavo West National Park is de zwarte neushoorn, die ernstig met uitsterven wordt bedreigd. Het Ngulia Rhino Sanctuary is opgezet om dit bijzondere dier te beschermen tegen stropers. In 1986 werd gestart met drie neushoorns en inmiddels is dat aantal gegroeid naar bijna tachtig. Het reservaat omvat een gebied van zo’n negentig vierkante meter en daarom kan het nog wel eens een uitdaging zijn om er een te spotten.

Shetani Lava Flows

Het Tsavo West National Park is grotendeels gevormd door vulkanische activiteit en de eeuwenoude erfenis van het natuurgeweld is nog steeds op veel plekken zichtpaar. De Shetani Lava Flows bijvoorbeeld, deze lavastromen zijn nog relatief jong en bestaan uit grote stukken zwart gesteente. In de directe omgeving vind je ook de Shetani Caves, een indrukwekkend grottenstelsel dat je te voet kan verkennen.

Shetani Lava Flows

Tasvo National Park, Kenia

Tsavo East National Park, Kenia

Tsavo East National Park

Tsavo East National Park staat bekend om de vele bezienswaardigheden en de goede kansen om olifanten te spotten. Tsavo East is in tegenstelling tot zijn buurman vooral droog en vlak, met uitgestrekte savannes. Je hebt hier zomaar kans om grote olifantenkuddes tegen te komen, maar ook buffels, krokodillen, leeuwen, zebra’s en nijlpaarden.

Mudanda Rock

Een van de bekendste plekken in het park is Mudanda Rock, een rotsberg van ongeveer 1,6 kilometer lang. Aan de voet ligt een grote waterpoel waar olifanten in het droge seizoen massaal op af komen om te drinken. Vanaf de top heb je bovendien een geweldig uitzicht over de weidse omgeving. En houd je ogen goed open voor bewegingen in het struikgewas, want bij Mudanda Rock heb je de grootste kans om een luipaard te spotten.

Luipaard, Tsavo National Park, Kenia

Tsavo East National Park, Kenia

Aruba Dam

De Aruba Dam is te vinden bij de Voi rivier. Het achterliggende waterbassin trekt doorgaans het hele jaar door dieren aan en is daarom een goede plek om wildlife te kunnen spotten. Onder meer buffels, leeuwen, olifanten en antilopen komen graag op deze plek drinken.

Lugard Falls

Laat je niet misleiden door de naam Lugard Falls, want deze plek is geen waterval. Het bestaat uit een serie stroomversnellingen in de Galana rivier, wat een geliefde plek is onder nijlpaarden en krokodillen.

Lugard Falls, Tsavo National Park, Kenia

Tsavo National Park, Kenia

Tsavo National Park, Kenia

Yatta Plateau

Het Yatta Plateau werd miljoenen jaren geleden gevormd door vulkanische activiteit en is de oudste en langste lavastroom ter wereld. Het plateau is 300 meter hoog, 10 kilometer breed en wel 290 kilometer lang. Het is zeker de moeite waard om naar boven te klimmen, want het uitzicht vanaf de top is fenomenaal mooi.

Reizen naar Tsavo National Park — Hoe kom je er?

Tsavo is gelegen in het zuiden van Kenia, ongeveer halverwege Nairobi en Mombasa. De twee wildparken worden door een snelweg en spoorlijn gescheiden en zijn daarom uitstekend te bereiken. Er zijn voor allebei de parken verschillende toegangspoorten en vanwege de ligging bij de kust is een bezoek aan Tsavo West of East uitstekend te combineren met een reis naar Mombasa en de kust van Kenia.

Tsavo National Park ervaringen & beoordelingen

De Tsavo National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Tsavo National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Tsavo National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Kenia

Één van de mooiste parken van Afrika
Natuurpark grenzend aan de hoofdstad
Een prachtige oase in Kenia
Tsavo National Park
Uniek park in Kenia
Bruisende stad met strand en natuur om de hoek
Een metropool tussen de natuurparken
Olifanten spotten in Kenia
Op wandelsafari in Kenia

Reizen naar Tsavo National Park

Safari Tsavo National Park & strand

Safari Tsavo National Park & strand

Groepsrondreis
9 dagen

9-daagse Safari Tsavo National Park & strand

vanaf
€ 1.448
Best Deal Safari & Strand

Best Deal Safari & Strand

Individuele rondreis
9 dagen

Combineer een ontspannen strandvakantie aan Bamburi Beach met een tweedaagse safari naar het Tsavo N...

vanaf
€ 2.192

Reizen naar Kenia

Wil je meer weten over reizen naar Kenia? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Kenia