Redang

Geweldig mooie snorkelspot

Vergeet Tioman of de Perhentian Eilanden, want voor jouw strandvakantie in Maleisië zet je het liefst koers naar het tropische Pulau Redang. Dit wondermooie tropische paradijsje ligt voor de oostkust van Maleisië en wordt door relatief weinig toeristen bezocht. Je komt er voor de onverdorven stranden en schitterende onderwaterwereld.

Redang

Pulau Redang is klein en je komt er vooral om te genieten van de onderwaterwereld. Een plek waar je schitterend kan snorkelen of duiken met tropische vissen, en waar het koraal in betere staat is dan op andere populaire plekken. Reden genoeg dus om Pulau Redang in je reisschema op te nemen.

Pulau Redang: een tropisch paradijs

Dat het in Maleisië stikt van de mooie, tropische eilandjes zal je vast niet verbazen. Hier heb je volop keus uit paradijselijke eilandjes met mooie stranden en ongerept natuurschoon. Een van de mooiste eilanden van de Maleisië is het paradijselijke Pulau Redang, dat een klein stukje ten zuiden van de populaire Perhentian Eilanden ligt. Redang ligt midden in een marine park en wordt omgeven door een schitterende onderwaterwereld. Dat is dan ook meteen de belangrijkste reden dat reizigers hier naartoe reizen, want verder valt er niet heel veel te zien en te doen.
 
Redang, Maleisië
 
Redang, Maleisië

Snorkelen

Er zijn maar weinig plekken in Maleisië waar je zo mooi kan snorkelen als rondom Pulau Redang. Het eiland ligt midden in een beschermd natuurgebied en de onderwaterwereld is hier nog vrijwel onaangetast. Een groot contrast met eilanden als Tioman of de Perhentian’s, waar veel dood koraal in zee ligt. Zwemmen rondom Pulau Redang staat dus garant voor spectaculaire onderwaterbeelden, want je kunt er zwemmen met tropische vissen en snorkelen tussen het kleurrijke koraal. Je kunt bij vrijwel elk hotel een snorkel huren en op eigen gelegenheid voor de kust zwemmen, maar het is ook mogelijk om aan te sluiten bij een tourtje die je naar de mooiste plekken in de omgeving brengt. 

Duiken

Redang is vooral geliefd om de vele mooie snorkelplekken, maar ook duikers komen hier aan hun trekken. Sterker nog, het is een populaire plek om je PADI te halen, want het water is glashelder en het onderwaterleven divers. Er zijn een aantal duikscholen waar je goedkoop je PADI kan halen of maar ook ervaren duikers kunnen er terecht voor een onvergetelijke duiktrip.
 
Redang, Maleisië
 
Redang, Maleisië

Stranden van Redang

 Pulau Redang wordt omringd door hagelwitte zandstranden die rechtstreeks uit het paradijs lijken te komen. Je kunt je handdoekje uitrollen op het zachte poederzand en staat binnen enkele stappen in het felblauwe water. De populairste stranden liggen aan de oostkant van het eiland, hier vind je ook de meeste hotels. Dit stuk staat bekend als Pasir Panjang. Je vindt er mooie baaitjes en het water is er relatief ondiep. Enig nadeel is dat je het strand hier wel met andere mensen moet delen. Wil je op zoek naar een afgelegen strand, dan moet je met de boot naar de westkant van het eiland varen. Hier is vrijwel geen bebouwing en heb je keus uit tal van verlaten strandjes voor de ultieme Robinson Crusoe-ervaring. 

Mooie wandelingen

De meeste toeristen komen naar Pulau Redang voor de rust en het onderwaterleven, maar wist je dat je hier ook mooie wandeltochten kan maken? Het binnenland bestaat namelijk grotendeels uit jungle en daar liggen een aantal uitdagende wandeltochten uitgestippeld. Een van de mooiste wandelingen maak je naar Redang Hill, dat het hoogste punt van het eiland markeert. Deze berg is 359 meter hoog en vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over het eiland en de omgeving. Een goede reden om dus ook je wandelschoenen mee te nemen.
 
Redang, Maleisië
 
Redang, Maleisië

Kajakken

Wil je het eiland op eigen kracht bekijken, dan is het een aanrader om een kajak te huren. Dat kan bij een groot aantal hotels en resorts op Redang. Neem een snorkel en een lunchpakketje mee, en peddel op eigen kracht naar de mooiste plekjes.

Overnachten op Redang

Heb je besloten om Pulau Redang op te nemen in je reisschema, dan heb je keus uit een aantal resorts en hotels. De gemiddelde prijzen voor een overnachting liggen hier iets hoger dan elders in Maleisië, en dat betekent dat je hier relatief weinig backpackers tegenkomt. Het eiland is echter niet bepaald ingericht op ongeplande bezoekers, dus boek op tijd je accommodatie. De meeste resorts bieden een combi-deal aan, waarbij je een vaste prijs betaalt voor overnachtingen en overtocht. Met name in het hoogseizoen is dit eigenlijk de enige manier om op het eiland te geraken.

Redang, Maleisië

Redang, Maleisië

Reizen naar Pulau Redang — Hoe kom je er?

Pulau Redang heeft een eigen vliegveld met dagelijkse vluchten naar Kuala Lumpur, Kuala Terengganu en Singapore, maar je kunt er ook met de boot komen. Er gaan ferries vanuit Merang en Kuala Terengganu, maar deze overtochten dien je bij je hotel te boeken.
 
Let op: vanwege het regenseizoen is het niet mogelijk om tussen 1 november en 1 maart naar het eiland te reizen.


Redang op de kaart

Bezienswaardigheden Maleisië

Kuala Lumpur

Cameron Highlands

Langkawi

Taman Negara

Perhentian Islands

Malakka

Penang

Genting Highlands

Redang

Cherating

Bako National Park

Pulau Pangkor

De Semporna Archipel & Sipadan

Mulu National Park

Reizen naar Maleisië

Wil je meer weten over reizen naar Maleisië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Maleisië

Redang ervaringen & beoordelingen

De Redang ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Redang ervaring.

Er zijn nog geen Redang ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen