Taman Negara

Het oudste regenwoud van Maleisië

Het nationaal park Taman Negara in Maleisië is het oudste regenwoud ter wereld. Hier groeien eeuwenoude bomen, en bloeien exotische planten. Het dichte woud is het thuis van olifanten, tijgers, luipaarden en neushoorns, en een geweldige plek voor een bijzondere jungle trekking.

Taman Negara

130 miljoen jaar oud, en meer dan 4000 vierkante kilometer groot: Taman Negara is in het echt minstens zo indrukwekkend als haar cijfers. In de uitgestrekte, vochtige jungle maak je onvergetelijk mooie tochten over het water en door het oerwoud. Een bezoek aan Maleisië is simpelweg niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in dit prachtige regenwoud.

Trekkings

Als je helemaal naar Taman Negara komt, dan moet je ook een jungle trekking doen. Dat kan in alle vormen en maten, variërend van een wandeling van een paar uur tot een paar dagen. Als je in de buurt van het hoofdkwartier blijft krijg je een goed beeld van de jungle, maar als je graag bijzondere wilde dieren wil spotten dan moet je langer op pad.

Sluit aan bij een meerdaagse jungletocht die je ver van de begaande paden en diep in de jungle stuurt. Onderweg sta je oog in oog met wilde dieren en slaap je in een simpel hutje of tentje midden in de jungle. Apen, wilde zwijnen en tropische vogels zul je ongetwijfeld gaan zien, maar bewoners als de tijger, olifant en neushoorn verschuilen zich over het algemeen liever in het dichte woud. Je moet dus geluk hebben.

Taman Negara trekking

Taman Negara

Taman Negara

Canopy walk

De canopy walk (een lange, smalle brug die hoog tussen de boomtoppen hangt) van Taman Negara is de langste ter wereld. Op een hoogte van maar liefst 45 meter loop je tussen de bomen en heb je een geweldig uitzicht over de omliggende natuur. De burg is 500 meter lang, en een regelrechte uitdaging voor wandelaars met hoogtevrees. Maar hoewel een bloedstollende onderneming, de uitzichten maken een heleboel goed. Aan het eind van de brug kun je doorlopen over het pad naar de top van Bukit Indah, een berg vanwaar je geweldige uitzichten over de nabije omgeving hebt.

Lata Berkoh

Één van de mooiste en populairste plekjes van Taman Negara is Lata Berkoh: een prachtige waterval die ten noordoosten van het bezoekerscentrum ligt. Vanwege de onvoorspelbare stroming en de diepte van de waterpoelen wordt het streng afgeraden om hier te zwemmen, maar alleen het mooie plaatje maakt al een hoop goed. Vanaf de rotsen langs de kant heb je een mooi overzicht over de waterval. Om er te komen kun je een vrij pittige wandelroute van 8,5 kilometer doen, of je neemt de boot. Die laatste brengt je in een uurtje tot vlakbij de waterval, en tijdens de tocht ernaartoe kun je in alle rust genieten van de omringende jungle.

Lata Berkoh, Taman Negara

Orang Asli dorp, Taman Negara

Orang Asli, Taman Negara

Orang Asli dorp

De Orang Asli zijn de oorspronkelijke bewoners van Maleisië, en de stammen Batek en Semokberi wonen midden in de jungle van Taman Negara. Net als hun voorvaderen jagen ze op kleine dieren en zoeken ze naar planten om te overleven. De kans is groot dat je tijdens je bezoek aan het park in een dorp van de Orang Asli terecht komt. Je kunt een kijkje nemen in hun hutten en leert meer over hoe deze mensen in de natuur overleven. Ze laten je graag zien hoe ze vuur maken en demonstreren hoe ze de bamboe blaaspijp - hun voornaamste wapen - gebruiken tijdens de jacht. Een gids kan helpen met tolken.

Overnachten

Er is één accommodatie binnen het park: vlakbij de ingang ligt het vrij grote Mutiara Taman Negara Resort. De rest van de hotels en guesthouses liggen net buiten het park in Kuala Tahan. Je vindt er betaalbare bungalows en chalets, evenals simpele restaurants langs de waterkant. Als je een trektocht van een paar dagen door het park maakt, dan blijf je onderweg in de jungle slapen. Er zijn een aantal kampeerplaatsen waar je je tentje kan opzetten voor een nachtje tussen de wilde dieren.

Lodge, Taman Negara

Vogel, Taman Negara

Taman Negara

Reizen naar Taman Negara — Hoe kom je er?

Het Taman Negara national Park ligt op het vasteland van Maleisië. Om er te komen vanuit Nederland moet je eerst vliegen naar hoofdstad Kuala Lumpur. KLM en Malaysia Airlines hebben een directe verbinding, maar als je ergens onderweg overstapt ben je doorgaans goedkoper uit. De prijs voor een retourtje begint bij € 450, afhankelijk van de maatschappij en wanneer je vliegt.

Vanaf Kuala Lumpur moet je daarna reizen naar het plaatsje Jerantut, op vier uur rijden. Daar vertrekt vervolgens een lokale bus naar Kuala Tampling, waar je de boot naar Kuala Tahan en de ingang van het park kan nemen. De boot doet er twee à drie uur over, afhankelijk van de waterstand. Een geweldige tocht, waar je al veel van de omgeving te zien krijgt.

Je bent hoe dan ook wel even onderweg, maar het is ook mogelijk om vanuit verschillende toeristische bestemmingen met een privé minibusje direct naar Kuala Tahan te reizen. Je bent dan echter wel meer geld kwijt en mist bovendien de boottocht, die voor veel reizigers een hoogtepunt is van hun bezoek aan Taman Negara.

Beste reistijd Taman Negara

De beste reistijd voor Taman Negara nationaal park is tijdens het droge seizoen van maart tot september. Het hoogseizoen loopt van april tot augustus en houd er tijdens deze periode dus rekening mee dat hotels en tours vol kunnen zitten. Het regenseizoen (moesson) loopt van begin november tot eind december. Het park kan tijdens deze periode zelfs gesloten zijn vanwege veel regen en rivieren die overstromen.

Taman Negara ervaringen & beoordelingen

De Taman Negara ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Taman Negara ervaring.

Er zijn 2 Taman Negara ervaringen geplaatst.

10,0
Totaalscore

2 beoordelingen

10

Midden in de jungle

🇲🇾 Maleisië
Taman Negara
19-11-2015

Met een longboat vliegen over de rivier tussen de waterbuffels de jungle in, steeds dieper en dieper. Midden in jungle zijn er geweldige tochten te maken. Het leukste is om zonder guide een korte tocht te maken. Je voelt je even helemaal alleen in een prachtige natuur. Met een guide kan je 's avonds op zoek naar insecten. Ze zijn groot en met velen... Het is er niet erg toeristisch, maar er zijn genoeg mogelijkheden om er te slapen en voor elk budget. Eten in de jungle aan de rivier is een geweldige ervaring.

Gereisd met partner
10

Een paar dagen Taman Negara

🇲🇾 Maleisië
Taman Negara
11-11-2015

Een gave tocht , echt genieten van het natuur, en inderdaad met de bus en dan met de boot 4 uurtjes, af en toe kwam je tegen een grote steen en moet je met je stok het bootje verder los wrikken naar diepere wateren. Heel spannend en inderdaad mooie omgeving, je kijkt je ogen uit. Alle soorten bomen kwamen langs ook veel kapokbomen.
Leuke huisjes waar we 4 dagen bleven met een korte jungle tocht en inderdaad die spannende touwbrug.
Ook moet je op het ressort letten voor apen die zo maar rondlopen.

Gereisd met partner

Taman Negara op de kaart

Bezienswaardigheden Maleisië

Veelzijdige hoofdstad van Maleisië
Schitterend heuvellandschap
Paradijselijke eilandengroep in Noord-Maleisië
Taman Negara
Het oudste regenwoud van Maleisië
Dé bounty-eilandjes van Maleisië
Historische kuststad
Prachtig stukje Maleisië
Stad vol entertainment
Geweldig mooie snorkelspot
Gemoedelijke surfspot aan de oostkust
Neusapen spotten op Borneo
Ongerept eilandparadijs nabij Kuala Lumpur
Het ultieme duikparadijs
Bezoek de wereldberoemde kalkstenen natuurwonderen van Sarawak Borneo

Reizen naar Taman Negara

Rondreis West-Maleisië Hoogtepunten, 17 dagen

Rondreis West-Maleisië Hoogtepunten, 17 dagen

Individuele rondreis
17 dagen

West-Maleisië is een fantastische bestemming met een schitterende cultuur en natuur. In deze 17-daag...

vanaf
€ 2.275
MALEISIE highlights - avontuurlijke rondreis 13 dagen

MALEISIE highlights - avontuurlijke rondreis 13 dagen

Individuele rondreis
13 dagen

Bezoek de highlights van het vasteland van West-Maleisië. De mooie steden Melaka en Kuala Lumpur, de...

vanaf
€ 775
Familiereis Maleisië

Familiereis Maleisië

Familiereis
18 dagen

Deze afwisselende familiereis door Maleisië biedt de beste facetten van Azië. Jullie ontdekken het e...

vanaf
€ 2.349
Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië (19 dagen) - Van Verre Reizen

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië (19 dagen) - Van Verre Reizen

Individuele rondreis
19 dagen

Tijdens deze reis maak je kennis met het prachtige West-Maleisië. Delen van deze reis maak je per hu...

vanaf
€ 1.650

Reizen naar Maleisië

Wil je meer weten over reizen naar Maleisië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Maleisië