Casablanca

Traditionele havenstad

Cassablanca is een heerlijke Marokkaanse stad met fijne strandjes, mooie moskeën, leuke straatjes met uiteraard vele witte huizen!

Casablanca

Casablanca, letterlijk vertaald Wit Huis, is een prachtige plaats die in het westelijke deel van Marokko te vinden is. Het is de grootste stad van het land en er wonen een kleine zes miljoen mensen. Daarnaast is het ook een geliefde plaats onder de toeristen van over de hele wereld, en dat is niet heel vreemd. Naast de vele witte huizen die er, bijna vanzelfsprekend, te vinden zijn, zijn er nog tal van indrukwekkende bezienswaardigheden in Casablanca te bewonderen.

De Oude Medina

Het historische stadscentrum, de Oude Medina, is te vinden naast het meest belangrijke marktplein van de plaats. De Oude Medina van Casablanca wordt nog voor een deel omringd door een muur. Hier kun je op de eerste plaats een sfeervol marktje bezoeken, maar je kunt er ook talloze kleine winkeltjes bezoeken die in de steegjes van het centrum te vinden zijn.

Medina Casablanca

 Hassan II moskee, Casablanca

Moskee in Casablanca

De Hassan ll Moskee

De Hassan ll Moskee is het hoogste religieuze bouwwerk van de hele wereld. Deze moskee heeft namelijk een minaret van maar liefst tweehonderd meter hoog. Op de lijst van grootste moskeeën ter wereld is deze moskee te vinden op de tweede plaats. Op de eerste plaats is de moskee in Mekka te vinden. De Hassan ll Moskee biedt in de prachtige gebedszaal maar liefst ruimte aan 25.000 personen. Echter, er is meer in de moskee te vinden dan alleen de gebedszaal. Je kunt er ook een Koranschool vinden, een badruimte, een bibliotheek en een mooi museum. De Hassan ll Moskee is nog niet erg oud. Het werd als cadeau voor de verjaardag van Koning Hassan ll gebouwd in 1989, toen hij zestig jaar werd.

Marabout

Marabout is een bedevaartsoord dat zeer populair is onder de pelgrims. Deze begraafplaats zou volgens de pelgrims helende, spirituele krachten hebben omdat er heilige heren begraven liggen. Marabout is dan ook een begraafplaats die behoort tot de meest religieuze plekken van het hele land en wordt jaarlijks door duizenden pelgrims en toeristen bezocht.

Bastion Skala

Skala is een 18e eeuws versterkt bastion. Het bastion is te vinden in de directe omgeving van de Oude Medina, op korte afstand van de mooie vissershaven. Het fort is indrukwekkend om te zien en er zijn zelfs nog originele kanonnen te bewonderen. Als je een bezoek aan Skala brengt, dan mag je je fotocamera zeker niet vergeten. Vanaf het bastion heb je namelijk het meest indrukwekkende uitzicht over de heldere Atlantische Oceaan. Bijna nergens anders kun je van zo’n spectaculair uitzicht genieten, dus het is meer dan de moeite waard om dit plaatje vast te leggen.

Markt Casablanca

Tram in Casablanca

Casablanca bij het strand

Boulevard de la Corniche

Tussen de mooie vuurtoren en de Hassan ll Moskee ligt Boulevard de la Corniche. Deze boulevard is gevuld met eindeloos veel horecagelegenheden. Er zijn dan ook veel gezellige terrassen te vinden vanwaar je een indrukwekkend uitzicht op zee hebt. De Boulevard de la Corniche wordt is de hoofdstraat van de plaats en je bezoek aan Casablanca is niet compleet wanneer je deze boulevard niet hebt bezocht.

Kasbah Boulaouane

Kasbah Boulaouane is een indrukwekkend fort dat stamt uit de achttiende eeuw. Dit fort is een indrukwekkende bezienswaardigheid die maar door weinig toeristen overgeslagen wordt. De binnenplaats van het fort, dat te vinden is aan de zuidzijde van Casablanca, is voorzien van kleurrijke en vrolijke mozaïeken. Je kunt ook een bezoek brengen aan de toren van de Kasbah Boulaouane. De toren, met een hoogte van tien meter, is kan via de sfeervolle wenteltrap worden beklommen.

Het Joods Museum

Het is natuurlijk een uniek verschijnsel dat er een Joods museum te vinden is in een Islamitische maatschappij, maar in Casablanca kan het. Het museum is dan ook bedoeld om te laten zien hoe goed twee totaal verschillende geloven met elkaar overweg kunnen. In het museum maak je kennis met de goede betrekkingen die in de geschiedenis terug te vinden zijn tussen het Jodendom en de Islam. Er wordt meer dan tweeduizend jaar geschiedenis van het jodendom in Marokko getoond in dit museum. Het Joods Museum is te vinden in de stadswijk Oasis.

Het Park van de Arabische Liga

Casablanca is een bruisende stad waar altijd van alles te zien, doen en beleven is. Echter, tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook genieten van rust, ruimte en ontspanning. Dit kun je bijvoorbeeld doen in het Park van de Arabische Liga. Dit park wordt veel door de locals bezocht, maar ook toeristen brengen er graag tijd door in de sfeervolle en rustgevende setting. Het park bestaat al bijna honderd jaar. In het natuurrijke park zijn diverse kleinschalige terrasjes te vinden.

Casablanca

Casablanca

Reizen naar Casablanca – Hoe kom je er?

Een groot voordeel is wel dat je na je vlucht vanaf Amsterdam, van ongeveer vier tot vierenhalf uur, niet ver meer hoeft te reizen. Je kunt landen op Mohammed V International Airport, te vinden aan de Nouasseur in Casablanca.

Casablanca ervaringen & beoordelingen

De Casablanca ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Casablanca ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Casablanca op de kaart

Bezienswaardigheden Marokko

Betoverende koningsstad
Historische parel van Marokko
Casablanca
Traditionele havenstad
Prachtige bergketen
De grootste badplaats van Marokko
Ongekend mooie Koningsstad

Reizen naar Casablanca

Rondreis op maat Marokko langs de mooiste highlights - 13 dagen

Rondreis op maat Marokko langs de mooiste highlights - 13 dagen

Individuele rondreis
13 dagen

Tijdens deze Rondreis Marokko langs de highlights ervaar je de magie van exotisch Marokko. Je verbli...

vanaf
€ 845
Marokko en Andalusie rondreis: Het Moorse Rijk / Reisdatum 13 april 2021

Marokko en Andalusie rondreis: Het Moorse Rijk / Reisdatum 13 april 2021

Groepsrondreis
10 dagen

Deze culturele Marokko en Andalusie rondreis in kleine groep (max 12 personen) met Nl begeleiding is...

vanaf
€ 1.490
Fly-drive naar Magisch Marokko

Fly-drive naar Magisch Marokko

Groepsrondreis
8 dagen

Individuele vliegreis Marokko incl. huurauto, ontbijt en diner, met o.a. Marrakech, Casablanca. Raba...

vanaf
€ 552
11-daagse privé rondreis Koningssteden van Marokko

11-daagse privé rondreis Koningssteden van Marokko

Individuele rondreis
11 dagen

Je reis begint in het bruisende Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko, om vervolgens via...

vanaf
€ 1.018

Reizen naar Marokko

Wil je meer weten over reizen naar Marokko? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Marokko

Blogs over Casablanca