Acapulco

Beroemd vanwege het nachtleven

Acapulco is een populaire badplaats en de naam heb je vast wel eens voorbij zien komen tijdens het voorbereiden van je reis naar Mexico. Vroeger was dit namelijk dé feestbestemming van Mexico, mede dankzij het uitgaansleven dat 24 uur per dag doorgaat. Inmiddels is Cancun de place to be, maar nog steeds kan je in Acapulco een hele fijne vakantie beleven.

Acapulco

Vanwege geweldsincidenten in centraal Mexico zetten reizigers tegenwoordig liever koers naar de provincie Yucatan, maar een uitgebreide marketingcampagne moet Acapulco weer op de toeristenkaart zetten. Aan de mooie stranden zal het in ieder geval niet liggen.

Stranden

De mooie stranden zijn toch wel de belangrijkste reden om een reis naar Acapulco te plannen. De kilometerslange stranden behoren tot de mooisten van heel Mexico en hebben elk type vakantieganger wel iets te bieden. Tot de populairste stranden van Acapulco worden onder andere Playa Hornos, Playa Hornitos, Playa Condesa en Playa Icacos gerekend, die allemaal in de Baai van Acapulco zijn gelegen. Ben je op zoek naar een afgelegen strandje dat je niet met iedereen hoeft te delen, dan kun je er ook voor kiezen om koers te zetten naar het kleinere Playa Caleta en Playa Caletilla. Deze stranden zijn gelegen in het zuidelijk deel van het schiereiland. Het zeewater is hier relatief ondiep en daarom een geliefde plek voor gezinnen met jonge kinderen.

Acapulco, Mexico

Acapulco, Mexico

Watersport

Waterratten komen gegarandeerd aan hun trekken tijdens een verblijf in Acapulco, want op het water valt genoeg te doen. Op de grote stranden kun je een jetski huren, kanoën en waterskiën, maar het is ook mogelijk om te leren duiken. Er zijn een aantal duikscholen en mooie plekken waar je het kunstje kan leren. Ga je liever snorkelen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Je kan direct voor de kust bij Playa Caleta en Playa Caletilla snorkelen, maar ook aansluiten bij een tour naar het Isla de la Roqueta. Dit is een van de mooiste snorkelspots in de omgeving van Acapulco.

La Quebrada Clavadistas

De duikers van La Quebrada zijn misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in Acapulco. Deze waaghalzen springen in het oude centrum van Acaplco van een metershoge klif naar beneden en dat is niet iets wat je ze graag zou nadoen. Je moet het maar durven om van een hoogte van 35 meter in het zeewater te springen dat wordt omringd door puntige rotspartijen. Wonder boven wonder gaat het elke keer weer goed en krijgen de mannen luid applaus als ze via het pleintje weer naar boven lopen. Het zal je niets verbazen dat de klifduikers veel publiek trekken en om de juiste plek te vinden hoef je alleen maar de mensenmassa te volgen.

Acapulco, Mexico

Acapulco, Mexico

Boottochtjes

Met zoveel water is het aantrekkelijk om een boottochtje te maken door de omgeving. Langs de waterkant zitten tal van bedrijven die een dagje op zee voor je kunnen regelen en boottochtjes in alle vormen en maten organiseren. Van een simpele excursie op een kleine boot tot een bescheiden cruise compleet met muziek en eten aan boord.

Mercado de Artesanias

Op zoek naar een leuk souvenir voor jezelf of de thuisblijvers? Neem een kijkje op de Mercado de Artesanias, met 400 stalletjes is dit de grootste markt van de stad. Hier kun je gegarandeerd een mooi aandenken vinden, want je hebt keus uit tal van leuke prullaria en hebbedingetjes. Van kleurrijke Mexicaanse hangmatten tot lokaal aardewerk en handgeknoopte armbandjes: het is lastig om hier met lege handen te vertrekken.

Acapulco, Mexico

Acapulco, Mexico

Nachtleven van Acapulco

Het nachtleven waar Acapulco zo om bekend stond is inmiddels misschien iets ingetogener, maar je kunt hier nog steeds uitstekend op stap. Het stikt er van de leuke bars waar het tot laat in de avond gezellig is, maar ook aan hippe nachtclubs geen gebrek. Begin de avond met een uitgebreid diner aan het strand, ga daarna lekker borrelen in een van de de vele kroegen en zet na middernacht koers naar een plek waar ze tot in de vroege ochtend Europese house of Latin muziek draaien. Acapulco heeft daarnaast een aantrekkelijk aanbod van LGBTQ-vriendelijke bars die de gehele nacht zijn geopend.

Reizen naar Acapulco — Hoe kom je er?

Acapulco wordt bediend door het Juan Alvarez International Airport, dat op zo’n 23 kilometer buiten de stad heeft. De luchthaven heeft rechtstreekse verbindingen heeft met Mexico-Stad, dat op slechts een uurtje vliegen ligt. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer in Acapulco te geraken. Op het busstation vertrekken bussen naar alle grote steden in de omgeving, waaronder Mexico-Stad (6 uur reizen), Puerto Escondido (8 uur reizen) en Puerto Vallarta (17 uur reizen).


Acapulco op de kaart

Bezienswaardigheden Mexico

Chichén Itzá

Cancún

Yucatán

Mexico-Stad

San Cristóbal

Playa del Carmen

Merida

Puebla

Oaxaca

Tulum

Palenque

Acapulco

Reizen naar Mexico

Wil je meer weten over reizen naar Mexico? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Mexico

Acapulco ervaringen & beoordelingen

De Acapulco ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Acapulco ervaring.

Er zijn nog geen Acapulco ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen