Oaxaca

Het culturele hart van Mexico

Reis je van Mexico-stad naar het zuiden, dan mag de stad Oaxaca niet in je reisschema ontbreken. In deze culturele hoofdstad van Mexico valt ontzettend veel te zien en te doen, en de sfeer is opperbest. Wil je het ultieme Mexico ervaren? Zet koers naar Oaxaca!

Oaxaca

Of nu komt voor het lekkere eten, de kleurrijke markten of toonaangevende musea: Oaxaca heeft elk type reiziger iets te bieden. De stad barst van de mooie plekjes en sfeervolle hotels, en je zal niet de eerste zijn die hier langer blijft hangen dan gepland.

Het centrum van Oaxaca

Het centrum van Oaxaca is een fotogenieke plek dankzij de vele geplaveide straten vol gekleurde huisjes. Je camera zal overuren draaien, want het ene straatje is nog mooier dan de ander. Achter de kleurrijke geveltjes vind je kleine musea en knusse restaurants, maar ook indrukwekkende binnenplaatsen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Blijf in ieder geval niet op de hoofdstraten hangen, maar sla ook eens een zijstraatje in. Het is een aanrader om hier gewoon een middagje te dwalen door het mooie centrum, op eigen gelegenheid of tijdens een georganiseerde wandeltour. Er zijn verschillende bedrijfjes die gratis stadswandelingen door Oaxaca aanbieden.

Oaxaca, Mexico

Oaxaca, Mexico

Zócalo

Het kloppend hart van Oaxaca wordt gevormd door het centrale plein van de stad: Zócalo. Dit grote plein wordt omringd door tal van gezellige restaurants met aangename terrassen. Hier kun je op je gemak een biertje (of cocktail!) drinken en genieten van het dagelijks leven dat hier aan je voorbij trekt. Het plein van Oaxaca is namelijk regelmatig het toneel van dansvoorstellingen en muziekoptredens, maar je vindt er ook marktkramen waar je leuke souvenirs op de kop kunt tikken.

Kerken in Oaxaca

El Templo de Santo Domingo is een van de bekendste landmarks van de stad en van binnen nog vele malen mooier dan van buiten. De kerk dateert uit de 16de eeuw en heeft een schitterend interieur met invloeden uit de barok. Het is een van de mooiste kerken die je in Mexico kan bezoeken, dus neem zeker de tijd om even binnen te kijken. Naast deze kerk zijn er nog meer plekken in Oaxaca die het bewonderen waard zijn. Zo kun je ook een kijkje nemen bij de kathedraal van Oaxaca, die is gelegen aan het Zócalo.

Oaxaca, Mexico

Oaxaca, Mexico

Markten

De markten in Latijns-Amerika zijn een bezienswaardigheid op zich en wat dat betreft kom je in Oaxaca zeker aan je trekken. In het centrum van de stad vind je zowel grote markthallen als gezellige markten in de openlucht, waar je groenten, fruit, maaltijden en souvenirs kan kopen. Mercado Juárez is het domein van de locals, die hier hun dagelijkse boodschappen komen doen. Voor souvenirs moet je een rondje lopen over de Mercado de Artesanías of een kijkje nemen bij de stalletjes op de Zócalo. En ben je op vrijdag in Oaxaca? Neem dan een kijkje op de markt in het Llana Park, waar je lekker kan struinen langs eetstalletjes met street food en kraampjes vol unieke souvenirs.

Musea in Oaxaca

Oaxaca wordt ook wel het culturele centrum van Mexico genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets. Er zijn namelijk tal van interessante musea die je hier kan bezoeken. In het interactieve Museo del Palacio zijn bijvoorbeeld verschillende tentoonstellingen te bewonderen die een link hebben met Oaxaca. Ook interessant is het Museo de las Culturas de Oaxaca, dat zich focust op regionale geschiedenis. In het Museo de Arte Contemporáneo kun je moderne kunst kijken en het piepkleine fotografiemuseum heeft regelmatig interessante tentoonstellingen van talent uit binnen- en buitenland.

Oaxaca, Mexico

Oaxaca, Mexico

Monte Alban

Mexico staat bekend om haar eeuwenoude erfgoed en ook in de buurt van Oaxaca kun je een aantal indrukwekkende tempels bekijken. Monte Alban is een oude tempelstad van de Zapoteken en ligt bovenop een bergtop, net buiten Oaxaca. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is bijzonder goed bewaard gebleven. Daarnaast heb je vanaf hier geweldig mooie uitzichten over de omgeving. Je kunt vanuit Oaxaca eenvoudig een dagtripje maken en de bus nemen naar boven.

Reizen naar Oaxaca — Hoe kom je er?

Oaxaca ligt op ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Mexico-stad en is een logische halte op de reisroute naar het zuiden. Oaxaca heeft een eigen vliegveld vanwaar je in een rechte lijn naar de hoofdstad kan reizen. Daarnaast is ook de bus een comfortabele manier van reizen. De eersteklas bussen zijn van alle gemakken voorzien en brengen je naar alle uithoeken van het land. Zo zijn er directe verbindingen met Mexico-Stad, Puebla en San Christobal de Las Casas.

Eenmaal in Oaxaca kun je het centrum eenvoudig te voet uitkammen. De straten in het centrum zijn gebaseerd op een schaakbordpatroon en de afstanden zijn relatief kort. Wil je een uitstapje maken naar Monte Alban, dan kun je de bus of taxi nemen.


Oaxaca op de kaart

Bezienswaardigheden Mexico

Chichén Itzá

Cancún

Yucatán

Mexico-Stad

San Cristóbal

Playa del Carmen

Merida

Puebla

Oaxaca

Tulum

Palenque

Acapulco

Reizen naar Mexico

Wil je meer weten over reizen naar Mexico? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Mexico

Oaxaca ervaringen & beoordelingen

De Oaxaca ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Oaxaca ervaring.

Er zijn nog geen Oaxaca ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen